"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Bouwlamp - Breedstraler

Energiezuinige duurzame led breedstralers voor beveiliging en/of belichting van objecten. Zuinig vanwege het gebruik van kleine lampjes, leds genoemd, en de mogelijkheid om met een sensor alleen dan in te schakelen wanneer dat nodig is. Duurzaam, omdat deze verlichting een behoorlijk lange levensduur heeft. De hoeveelheid uitgestraald licht hang af van de toepassing: wilt u hem gebruiken voor sfeervolle bestraling van een object of juist als felle afstotende verlichting in het kader van beveiliging? Daarbij zijn het aantal lumen en de kleurtemperatuur belangrijke keuzecriteria. Met het ‘spelen’ van deze beide parameters kunt u de juiste led breedstraler selecteren voor uw situatie. Lees meer

Andere artikelen van Bouwlamp

Statief voor bouwlamp - Avide
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 35,99
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 10,29
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 15,49
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 20,59
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 30,89
Schijnwerper - Goobay
  • Kleur:
2-3 dagen levertijd
€ 25,69

De bouw van led breedstralers

De kern van de led breedstralers wordt gevormd door de minuscule kleine Light Emitting Diode. Die zit met nog tientallen andere soortgenoten op een paneeltje. De lichtstraling van het geheel zou al aardig zijn, maar kan nog opgepoetst worden door gebruikmaking van reflecterende wanden aan de binnenzijde van de behuizing. Hierdoor wordt enorm felle straling verkregen, waar u maar beter niet in kunt kijken want het is verblindend (letterlijk). Het is verbluffend te zien hoe met al die kleine Light Emitting Diodes een complete voorgevel van een gebouw kan worden beschenen. En dat ook nog eens zonder dat het veel kost. Daarom is een led breedstraler ook uitermate interessant als continu schijnwerper op een gevel of beeld gedurende de avond en nachtelijke uren. U zult led breedstralers ook onder de naam flood light of flood beam tegenkomen. Door de plaatsing van de inwendige panelen kan dit product asymmetrisch of symmetrisch stralen. In het eerste geval wordt het licht gelijkelijk verdeeld over een oppervlak, in het tweede geval wordt het gebundeld op een specifieke plaats (op een specifiek punt).

Lumen en watt

In het tijdperk van de gloeilampen werd watt zowel voor vermogen als een maat voor de lichtsterkte gebruikt. Dit laatste is echter incorrect, omdat daarvoor de eenheid lumen gebruikt moet worden. Tegenwoordig doet men dat ook. Watt staat tegenwoordig dan ook puur voor het opgenomen vermogen uit het spanningsnet. Watt is inmiddels wel ingeburgerd, maar hoe zit het met lumen? Lumen (lm) is een maat voor de lichtopbrengst/sterkte. Omdat dit op zich niet veel zegt wordt het gewoonlijk vergeleken met de oude lampen. Echter bij de led breedstraler is het oppassen geblazen, want het aantal lumen dat daar opgegeven wordt is met inachtneming van de reflecterende oppervlakten aan de binnenzijde van de behuizing en dat is dus veel groter dan zonder. Voorbeeld: bij 50W is het aantal lumen van een led rond de 600 lm. Door gebruik van de reflectorwanden is dit opeens 4500 lm. Het model van 20W komt overeen met een opbrengst van 1600 lm. Hieruit blijkt dat een 50W led breedstraler wel een vermogen heeft dat 2,5 keer zo groot is dan dat van een 20W uitvoering, echter dat het aantal lumen geen gelijke tred houdt, maar zelfs nog groter is!

Kleurtemperatuur, straalhoek en waterbestendigheid

Bij de verlichting is het gebruikelijk om de kleurtemperatuur op te geven. Deze wordt net als gewone temperatuur opgegeven in K(elvin). Alleen is de kleurtemperatuur een manier om de lichtwaarneming aan te duiden. Hoe groter het getal hoe meer het naar het blauw opschuift en hoe kouder het wordt waargenomen, hoe lager het cijfer hoe meer het naar het rood opschuift en hoe warmer het wordt waargenomen. Daarom spreekt men meestal naast kleurtemperatuur tevens van warm-, koud- of neutraal wit licht. De kleurtemperatuur van de meeste modellen ligt zo rond de 4000K. Dit is ietwat gelig licht. Hierdoor wordt een combinatie verkregen van goede felle en tevens sfeervolle (uit)straling. Naast de hoeveelheid licht is ook de hoek waaronder het wordt uitgestraald van belang. Dat is de stralingshoek of straalhoek en die is standaard 120˚. Omdat de led breedstraler buitenshuis wordt gebruikt is het nodig dat deze bestand is tegen vocht. Die mate van bestendigheid wordt weergegeven met de Ingress Protection code. Die IP code bevat twee cijfers, waarbij het eerste de vaste materie aangeeft (normaliter stof) en de tweede vloeibare materie (normaliter water). De gangbare waarde is vrijwel IP65, stofvrij en sproeidicht.

Led breedstraler met bewegingsmelder

Naast de gangbare uitvoering die alleen gericht is op het beschijnen/bestralen van een object, is er ook een uitvoering die voorzien is van een bewegingsmelder. Deze is meer bedoeld als beveiligingsmiddel. Belangrijk daarbij is de zogenoemde detectiehoek. Dit is het bereik waaronder beweging wordt waargenomen. Eigenlijk wordt niet de beweging zelf gedetecteerd, maar het verschil in warmte tussen twee punten. Dat gaat via infrarood. Daarom is het ook altijd van belang om de schijnwerper zodanig te plaatsen dat die niet in het verlengde van de beweging ligt. Dus als de het pad recht naar de deur toeloopt in plaats van onder een bocht of hoek, dan is het niet verstandig de led breedstraler boven de deur te plaatsen. De bewegingen loodrecht op de deur worden namelijk niet waargenomen. Bewegingen worden tussen twee punten vergeleken, dus moet de sensor in staat zijn om die twee punten van elkaar te onderscheiden en dat is bij een looppad loodrecht op de deur niet het geval omdat voor de sensor die twee punten achter elkaar liggen in plaats van naast elkaar. De hoek waaronder de sensor nog bewegingen kan detecteren varieert tussen 120˚ en 180˚. Hoe groter die hoek, hoe groter het bereik is dat gedetecteerd kan worden.

Uw led breedstraler online kopen

Een led breedstraler koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over het product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.