Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bouwlamp - Bouwlamp op statief

Als u gaat klussen, wilt u natuurlijk wel zien wat u doet. Stel dat u ’s avonds iets moet repareren, dan heeft u op zijn minst goed licht nodig. Een bouwlamp is dan het juiste materiaal. Maar met klussen heeft u meestal beide handen nodig en u kunt niet met een bouwlamp in uw hand de klus goed klaren. Heeft u geen hulp in de buurt, dan wordt het klussen knap lastig zonder licht. Koop daarom een bouwlamp op statief. Zo heeft u altijd licht op de juiste hoogte. Allekabels heeft diverse bouwlampen op statief in het assortiment. Bestel via onze webshop. Lees meer

Bouwlamp op statief: de voordelen

Zoals u wellicht al heeft gezien, is een bouwlamp op statief nogal een gevaarte. Hij valt zeker op en neemt relatief veel ruimte – vooral in de hoogte – in beslag. We kunnen ons voorstellen dat u daarom eerder afziet om een bouwlamp op statief te kopen dan dat u deze koopt, maar er zijn meerdere voordelen om toch een bouwlamp op statief aan te schaffen. U heeft altijd op de juiste hoogte het perfecte licht geprojecteerd op het object. Bouwlampen op statief zijn makkelijk in hoogte verstelbaar en nadat u alles heeft ingesteld, staat de bouwlamp zo stabiel dat u er verder geen omkijken meer naar heeft. Dus geen gedoe meer met provisorische opstellingen van een losse bouwlamp, niet meer klungelen met een bouwlamp in uw hand en geen extra handjes meer nodig om de bouwlamp voor u op de juiste hoogte te houden. Daarnaast kunt u met een bouwlamp op statief ook gemakkelijker muren en plafonds belichten.

Bouwlamp op statief: Halogeen of LED

Allekabels heeft diverse bouwlampen op statief in het assortiment. Daarbij zit er ook verschil in de lamp zelf: halogeen of LED. Als u twijfelt in uw keuze over de soort lamp geschikt is voor uw bouwlamp op statief, dan is er een aantal zaken te benoemen die u kunnen helpen bij uw beslissing. Halogeen lampen zijn relatief goedkoper dan LED. Als uw budget geen grote aanschaf toelaat, is een bouwlamp met statief die voorzien is van een halogeenlamp een optie. Dat het relatief goedkoper is, heeft te maken met de lange termijn. Hoewel LED lampen bij aanschaf duurder zijn, zijn LED lampen energiezuiniger en gaan ze langer mee. Dus zowel uw energierekening heeft er baat bij als de eenmalige aanschaf voor langere tijd. Daarentegen zijn halogeenlampen wel feller qua licht dan LED lampen. Dit kan voordelig zijn als u zoveel mogelijk licht via uw bouwlamp op statief moet hebben om de klus te klaren.

Bouwlamp op statief: IP-waarde

Bent u op zoek naar een bouwlamp op statief, dan is het handig de specificaties na te lopen. Zo ziet u tot welke hoogtes het statief van de bouwlamp verstelbaar is, wat voor een soort lamp is toegevoegd en wat de lumen, het wattage en voltage is. Ook de beschermingsgraad – uitgedrukt in IP-waarde – is een specificatie om rekening mee te houden. Zeker als u ook buitenshuis klust en daarbij een bouwlamp nodig heeft, is deze waarde van essentieel belang. IP staat voor Ingress Protection. Hoe hoger de twee getallen achter de letters ‘IP’, hoe hoger de bescherming. De twee getallen geven afzonderlijk aan welke en hoeveel bescherming het biedt. Het eerste getal heeft betrekking op de bescherming tegen het binnendringen van stof. Het tweede getal is gericht op de bescherming tegen water en geeft aan hoe waterdicht de apparatuur is. De stofbescherming (eerste getal) gaat tot een waarde van 6. Het tweede getal (waterdichtheid) gaat tot een waarde van 8. IP68 is dan de hoogste beschermingsgraad die een apparaat kan hebben.

Lichtsterkte: kijk niet naar Watt, maar naar Lumen

Bij elektronica zijn mensen geneigd bij de specificaties te kijken naar het vermogen om de kracht te bepalen. Ook bij een bouwlamp – eventueel op statief – kijken mensen vaak als eerste naar het vermogen, uitgedrukt in Watt. De gedachte is dat het vermogen aangeeft hoe fel de lampen branden. Dit is echter niet het geval. Als dat zo was, dan zou een gloeilamp van 25 Watt meer lichtopbrengst hebben dan een LED lamp van 1,2 Watt. De enige informatie die hiermee naar boven komt is dat een gloeilamp meer energie verbruikt dan een LED lamp. Dit zegt dus helemaal niets over de lichtopbrengst of lichtsterkte. Niet het wattage, maar het aantal lumen geeft aan hoe fel een lamp brandt. Dit geldt dus ook voor een bouwlamp op statief. Het aantal lumen geeft eigenlijk aan hoeveel lichtstroom ofwel lichtvermogen een lamp heeft. Het wattage zegt eigenlijk alleen iets over het verbruik van de bouwlamp op statief.

Specificaties: belangrijke waarden in het kort

Zoals u wellicht al heeft gelezen zijn er verschillende soorten bouwlampen op statief met ieder zijn eigen specificaties. En juist die specificaties zijn belangrijk. Daarom sommen we de belangrijkste specificaties hier nog een keer op, zodat u voor aanschaf deze details even kan nakijken en de juiste bouwlamp op statief koopt. Er zijn dus bouwlampen op statief met ofwel halogeen lampen of LED. Als u op de lange termijn kijkt en ook met iets minder fel licht genoegen neemt, kunt u het beste kiezen voor LED. Wenst u wel dat een bouwlamp op statief een bepaalde lichtsterkte heeft, dan dient u niet te kijken naar het wattage maar naar de eenheid lumen. Hoe meer lumen, hoe sterker de lichtopbrengst. Bent u zowel een binnen- als buitenklusser, neem dan ook even de tijd om de IP-waarde (beschermingsgraad) door te nemen. Het eerste getal geeft de weerstand tegen stof aan, het tweede getal zegt iets over de waterdichtheid. Bekijk de diverse bouwlampen op statief die wij in het assortiment hebben en bestel deze eenvoudig via de webshop.

Uw bouwlamp op statief online kopen

Een bouwlamp op statief koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een bouwlamp op statief of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Bouwlamp

Klantenservice & Informatie