"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Led zaklampen

Een energiezuinige led zaklamp is geen overbodige luxe in uw auto, kelder, of andere donkere plekken. Led zaklampen zijn als zelfstandige lichtbron het meest bekend. In die uitvoeringen komen de ze voor van sleutelhanger in penformaat tot grote uitvoeringen met handvat of zelfs tactische types. Er zijn modellen die eigenlijk alleen voor binnen gebruik zijn of bij droogte buiten, maar we hebben ook waterbestendige uitvoeringen. Deze zijn dan niet bedoeld voor gebruik onder water, maar zijn wel geschikt voor op het water of in de regen. Let u verder bij de aanschaf op specificaties als lichtopbrengst (Lumen) en gebruiksduur. Lees meer

De sterkte, duur en straalafstand

Het belangrijkste aan een led zaklamp is de sterkte van het licht en de gebruiksduur. Het eerstgenoemde wordt uitgedrukt in lumen (lm) en geeft de lichtopbrengst weer. Om een idee te krijgen van wat het aantal lumen inhoudt, even een vergelijk met het wattage van klassieke verlichting. Een lichtopbrengst van 400 lumen komt overeen met een vermogen van 40W bij een gloeilamp en ruim 28W bij halogeen. De lichtopbrengst bij de led zaklampen in ons assortiment ligt in grote lijnen tussen de 9 en 500 lumen. Daarbij is de eerste waarde vergelijkbaar met een zwakker brandende 5W gloeilamp en de tweede met een gloeitype van ruim 40W. Bij diverse modellen wordt het hoger aantal lumen verkregen door het gebruik van meer Light Emitting Diodes, bij anderen door toepassing van reflecterend materiaal aan de binnenkant van de behuizing. Met een zoomfunctie is de straal nog wat intenser te maken met een smalle lichtbundel. Voor wat betreft de duur, die varieert behoorlijk tussen de diverse modellen. In sommige types kan die oplopen tot wel 40 uur. De gebruiksduur is te verlengen door batterijen van topmerken te nemen en door een type met automatische afschakelfunctie, dim-stand of ‘smart touch’ functie (aanraken behuizing = inschakelen).

Led zaklamp voor buiten

Gewoonlijk zijn zaklantaarns voor binnengebruik. Omdat ook outdoor in het donker aardig wat te ontdekken valt of juist in minder prettige omstandigheden gesleuteld moet worden, zijn er ook modellen voor buiten verkrijgbaar. Die led zaklampen hebben dan een behuizing van aluminium, een materiaalsoort die niet roest. Tevens is het bijkomend voordeel dat aluminium lichter is dan staal (metaal) of zelfs ABS (kunststof). Dit laatste zult u echter pas merken als u de led zaklamp lang aan één stuk in de hand heeft, omdat blik (metaal) bij deze kleine zaklantaarns niet erg veel meer gewicht heeft. Bovendien zullen vooral de batterijen of de accu het gewicht bepalen. Als we het al over de behuizing hebben, dan komen we niet om de ergonomie (handzaamheid) heen. Alle staaf- en draagmodellen liggen goed in de hand. Omdat outdoor types waterbestendig moeten zijn, zijn ze sowieso van aluminium en wordt de mate van bestendigheid aangegeven met een zogenoemde IP-code. Deze bestaat uit twee cijfers, het eerste geeft de bestendigheid tegen vaste materie weer, de tweede tegen vloeibare. De zaklantaarns hebben een IP-code die varieert van IPx3 tot IPx7. 3 staat voor spatwaterdicht, 4 voor plensdicht, 5 voor sproeidicht, 6 voor waterbestendig en 7 voor dompeldicht.

Batterijen

Een led zaklamp is niets zonder een voedingsbron. Die is hier altijd een batterij. Wel kan de vorm van die batterij nog verschillen. Doorgaans is het AAA type (potlood, mini-penlite, LR 03) het meest gebruikte. Andere uitvoeringen zijn: AA (penlite/LR6), MN21 (/8LR932/A23), LR41 (/AG3), LR44, C (Engelse staaf, baby/LR14) en D (monocel/LR20). De apparaten waarin een led zaklampje is verwerkt hebben natuurlijk hun eigen voedingsbron. Dat kan een batterij zijn, maar ook een accu. Er zijn eveneens uitvoeringen met herlaadbare batterij. Die zijn dan van het type NiMH, die via een 12V sigarettenaansteker-aansluiting kan worden opgeladen. Eenmaal volledig opgeladen gaat deze bij een 1W uitvoering indicatief ongeveer 1,5 uur mee. De oplaadtijd bedraagt, eveneens indicatief, 4-5 uur. Om batterijverbruik te sparen hebben sommige types een automatische afschakeling.

Verschillende led zaklampen

Voor ieder doel een andere led zaklamp. De meesten zijn voorzien van een draagriem of polsbandje. Ze zijn er als pentype voor in een hemdzak, als draagbaar model met handgreep, als klassieke langwerpige uitvoering, met telescoop (waardoor ze uitschuifbaar zijn), met een leuk motief voor de kids of gewoon een mini-model voor in de broekzak. Ook handig is de zaklamp met een magneet met een draagkracht van maximaal 2,2 kilogram. Diverse led zaklampen laten zich rechtop plaatsen en zo als lantaarn gebruiken. Naast de verscheidenheid aan uitvoeringsvormen qua vormgeving, is er ook onderscheid te maken in uitvoeringsvormen naar functie. Zo zijn er verschillen qua dimmen, helder laten branden, knipperen, stroboscoop (denk aan disco), nachtlicht, SOS en zoomfunctie.

Uw led zaklamp online kopen

Een led zaklamp koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over het product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.