"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Led fietslampen

U ziet ze steeds meer als vervanger van de dynamo gevoede fietsverlichting: led fietslampen met batterijvoeding. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat led zeer zuinig omspringt met elektriciteit. Het is daardoor mogelijk een goede lichtopbrengst en een lange batterijduur met elkaar te combineren. Voordeel is er ook bij de montage, want er is veel meer vrijheid waar het lampje geplaatst wordt en het monteren zelf gaat in veel gevallen zelfs zonder gebruik te moeten maken van gereedschap. Wilt u voordat u een keuze maakt meer achtergrondinformatie over led fietslampjes, klik dan op “Lees meer”. Lees meer
Alle producten in deze categorie zijn momenteel helaas uitverkocht.

De voordelen van een led fietslamp

In vergelijking met gloeilamp verlichting biedt led een aantal voordelen. Het grote rendement van led heeft als gevolg dat er veel licht geproduceerd wordt bij een laag elektriciteitsverbruik. Het is daardoor mogelijk de lampjes op batterijvoeding te laten branden met een lange brandduur. De fiets hoeft dan ook niet uitgerust te worden met een dynamo, wat gewicht en kosten bespaart. Tevens kan de led fietslamp vrij geplaatst worden zonder rekening te houden met elektriciteitsdraadjes. Deze elektriciteitsdraadjes zijn tevens vaak fragiel en storingsgevoelig. Een ander groot voordeel is de levensduur van led. Met een levensduur die makkelijk 25x zo lang is als een gloeilamp, behoort het verwisselen van een fietslampje tot het verleden.

Vrijheid en gemak in montage

Zoals in voorgaande alinea genoemd, biedt de op batterijvoeding werkende led fietslamp een grote vrijheid bij het plaatsen ervan. De fabrikanten van deze fietsverlichting ondersteunen deze vrijheid door het ontwikkelen van innovatieve en zeer eenvoudige montagewijzen. Naast montage door middel van een beugel met schroefsluiting zijn er tegenwoordig steeds meer led fietslampen die zonder gereedschap gemonteerd kan worden. Slim vormgegeven rubberen banden maken een eenvoudige en snelle montage van de led fietslamp een kinderspel. Een andere mogelijkheid is een beugel met klemsluiting, ziet eruit als een beugel met schroefsluiting, maar is zonder gereedschap te monteren. Let bij de plaatsing wel op dat aan de geldende wetgeving voldaan wordt.

Leuke en praktische opties

Naast de normale continue verlichtingsstand worden led fietslampen ook regelmatig uitgerust met een flits- en/of scrollstand. Dit is zeer leuk, maar mag niet gebruikt worden als er aan het verkeer deelgenomen wordt. Wie dit toch doet riskeert een boete. Houd hier rekening mee! Een praktische optie is de ingebouwde dynamo. Hierbij is de led fietslamp uitgerust met een dynamo. Met één minuut draaien aan de hendel op de lamp is tot 40 minuten licht te krijgen. Doordat alle batterij gevoede led fietslampen makkelijk te monteren en demonteren zijn, kunnen deze ook gebruikt worden voor andere doeleinden zoals bijvoorbeeld joggen, wandelen of skeeleren. Gebruik als zaklantaarn is uiteraard ook perfect mogelijk.

Uw led fietslamp online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een led fietslampje of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.