Overige Producten 
Kabels 
Account  

Solar tuinverlichting

Solar tuinverlichting biedt een milieuvriendelijke en energiezuinige uitkomst voor buitenverlichting. Door kleine zonnepaneeltjes wordt de lamp gevoed, zodat tijdens de donkere uren in de tuin de buitenlamp op zonne-energie zijn werk kan doen. Bij een goede zonnige dag heeft u ’s avonds 6 tot 8 uur plezier van buitenlampen op zonne-energie. Aan de hand van de lichtsterkte, lichtkleur en het model solar tuinverlichting kunt u zelf bepalen welke sfeer u wilt creëren met de verschillende buitenlampen op zonne-energie in ons assortiment. Bekijk en bestel eenvoudig uw product(en) via onze webshop. Lees meer

Andere artikelen van Buitenlamp

Voordelen buitenlamp op zonne-energie

Om te beginnen met de meest voor de hand liggende reden: met solar tuinverlichting hoeft u geen kabels te leggen om de lampen te voorzien van stroom. De buitenlampen worden gevoed door zonne-energie. Dat maakt ze natuurlijk wel afhankelijk van het aantal zonuren en de felheid van de zon. Hierdoor worden de branduren beïnvloed, maar daarover wordt later nog gesproken. De zonnepanelen laden de batterij van de solar tuinverlichting op, zodat u ’s avonds licht in uw tuin heeft. Zo regelt de buitenlamp op zonne-energie zijn stroomvoorziening helemaal zelf. Dit is handig als u in een buitengebied bent met beperkte of geen mogelijkheden van een elektriciteitsnetwerk. Solar tuinverlichting is hiermee dus ook zeer energiezuinig. Dat zult u voornamelijk dus merken in de energierekening en uw portemonnee. Afhankelijk van het model en bevestigingsmethoden zijn buitenlampen op zonne-energie ook nog eens eenvoudig verplaatsbaar. Zo kunt u de solar tuinverlichting op een zonnige plek zetten, zodat de batterij volledig kan opladen.

Buitenlamp op zonne-energie: branduren

Als u een tuin heeft die veel schaduw vangt, dan is de vraag of solar lampen wel gewenst zijn. Het aantal zonuren speelt een belangrijke rol bij de branduren van de solar buitenlampen. Vroeger was het bij een buitenlamp op zonne-energie altijd een gok hoe lang de branduren waren gedurende de avond en nacht, ongeacht de aantal zonuren overdag. Door nieuwe ontwikkelingen bepaalt het aantal zonuren, inclusief bewolking, hoe vol de batterij wordt opgeladen. Plaats de solar buitenverlichtingen het liefst op plekken die de volle zon krijgen. Bij een bewolkte dag gaat solar tuinverlichting ongeveer 2 uur mee. Bij half zon / half bewolkt kunt u rekenen op 4 branduren. Bij een volle zonnige dag kunt u uiteindelijk in de avond en nacht minimaal 6 uur genieten van de buitenlampen op zonne-energie. Dus zonder elektriciteit in uw tuin kunt u uw buitenlampen ’s avonds laten branden, puur gebaseerd op zonne-energie.

Design & lichtkleur van solar tuinverlichting

De keuzes in solar tuinverlichting wordt steeds verder uitgebreid. Hierdoor heeft u de keuze uit verschillende modellen. Buitenlampen op zonne-energie zijn nu meer te vergelijken met alle andere buitenlampen die verkrijgbaar zijn. Zo zijn solar tuinverlichtingen te krijgen in staande modellen, grondspots, wandvarianten en tafellampen. Tegenwoordig zijn vrijwel alle buitenlampen op zonne-energie voorzien van led-lampen. Deze lampen zijn duurzaam, verbruiken weinig energie en zijn niet brandgevaarlijk. Led was in de beginjaren alleen in de kleur koud wit, licht met een soort blauwe tint. Dit straalde eerder een koude sfeer uit ten opzichte van de warme gloei- of halogeenlampen. Tegenwoordig zijn led-lampen in meerdere kleuren verkrijgbaar. Zo kunt u dus ook solar tuinverlichting krijgen in warm wit. U kunt nu dus zelf de sfeer in de tuin bepalen. Niet alleen door het model lamp, maar ook door de kleur van het licht.

Buitenlamp op zonne-energie: de (extra) specificaties

Als u tuinverlichting wilt kopen, bekijk dan altijd even de specificaties. Hierdoor kunt u de functionaliteit van de tuinverlichting op zonne-energie volledig afstemmen, zodat u de juiste producten in huis haalt. Gaat het u voornamelijk om de sfeer, kijk dan vooral naar ontwerp en lichtkleur. Maar als u bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegen een extra buitenlamp op zonne-energie wilt aanschaffen, dan kunt u kijken naar specificaties als een bewegingssensor. Hiermee gaat de lamp alleen bij bewegingen aan. Bij sommige varianten brandt de lamp, maar gaat hij feller branden als er beweging is. Als u de opgeladen batterij duurzaam wilt gebruiken, dan zijn er ook mogelijkheden voor een aan-uitschakelaar. Als de lamp uitstaat, laadt de solar tuinverlichting wel op, zonder dat deze in het donker of bij schemering (schemerschakelaar) automatisch aanspringt. U gebruikt de buitenlamp op zonne-energie dan alleen als dat nodig is. Bij de meeste specificaties staat ook de IP-waarde. Deze is gemiddeld IP44. Dit geeft aan hoezeer de buitenlamp op zonne-energie beschermd is tegen stof en water.

Solar tuinverlichting bij veel schaduw

Hoe uw tuin gepositioneerd is, heeft te maken met de ligging van uw woning. Met een beetje pech heeft u maar enkele uren volledige zonnestralen in de tuin. Tuinen die gericht zijn op het zuiden hebben vaak de meeste zonuren. Ondanks de schaduw, wilt u toch buitenlampen op zonne-energie. Solar tuinverlichting werkt het beste in de volle zon, maar er zijn mogelijkheden als er toch een schaduw over uw tuin valt. U kunt bijvoorbeeld de batterij van de buitenlamp op zonne-energie aan een externe batterijlader leggen. Solar tuinverlichtingen zijn namelijk voorzien van oplaadbare batterijen. U kunt er ook voor kiezen om de buitenlamp op zonne-energie tijdelijk in de zon te plaatsen, zodat deze goed kan opladen. Ook een bewegingssensor op een solar tuinverlichting werkt energiebesparend. De meeste tuinlampen op zonne-energie hebben een schakelaar. Zo bepaalt u zelf wanneer de lamp aan gaat.

Uw Solar tuinverlichting online kopen

Solar tuinverlichting koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over Solar tuinverlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.