"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Led buitenlampen

Een led buitenlamp is de meest gebruikte buitenverlichting. Door het lage stroomverbruik zijn behalve netstroom ook andere voedingsvormen zoals batterij, accu en zonnepaneel in te zetten. Vooral op plaatsen waar geen 230V voorhanden is, is dit zeer handig omdat u dus geen kabels hoeft te leggen. U kunt uw keuze voor een led buitenlamp op meerdere manieren maken: naar voeding (lichtnet, batterij/accu, zonnepaneel), naar gebruik (sfeerverlichting, functionele verlichting), beveiliging en de wijze van plaatsing (tafel, wand, grond). Lees meer

Waar gebruik ik een led buitenlamp voor?

Verlichting kan verschillende functies hebben. De eerste functie is de meest logische, namelijk het zorgen voor licht zodat u datgene kunt doen wat u van plan was, bijvoorbeeld lezen, koken, werken etc. De lichtopbrengst is hier van groot belang. Het kan echter ook zijn dat de verlichting voornamelijk is bedoeld voor het creëren van een bepaalde sfeer. Meestal is de lichtopbrengst van een led buitenlamp te laag om als functionele verlichting te dienen. Vormgeving, lichtkleur en verplaatsbaarheid zijn belangrijke keuzepunten. Een derde functie die buitenshuis vaak gewenst is, is het bieden van veiligheid. Led buitenlampen gaan, al dan niet automatisch, aan om ongewenste gasten af te schrikken. Deze verlichting is vaak uitgerust met een sensor die desgewenst de verlichting inschakelt.

Welke elektriciteitsbron gebruiken?

Ledtechniek maakt het mogelijk batterijen, accu’s of zonnepanelen als voedingsbron te gebruiken. Vooral bij sfeerverlichting buitenshuis en bij buitenlampen met veiligheidsfunctie worden deze gebruikt. Sfeerverlichting wordt daarbij voorzien van batterijverlichting, dit vanwege de geringe benodigde lichtopbrengst. Led buitenlampen met een veiligheidsfunctie zijn steeds vaker voorzien van een zonnepaneel met geïntegreerde accu. Tijdens de dagperiode laadt het zonnepaneel de accu op, waarna de lamp ’s avonds en ’s nachts gebruikmaakt van accuvoeding om licht te geven. Groot voordeel is dat geen lichtnetaansluiting vereist is. Afhankelijk van de uitvoering kan de lichtopbrengst nogal verschillen, let hier bij het kiezen op. Stationaire verlichting in de buurt van een lichtnetaansluiting wordt meestal aangesloten op het lichtnet.

Waar plaatst u de lamp buitenshuis?

Er zijn drie manieren: losstaand op bijvoorbeeld tafel, vast gemonteerd op de wand en verplaatsbaar in de grond. Bij de losstaande modellen gaat het meestal om sfeerverlichting, die voor de gezelligheid op tafel wordt gezet. De modellen voor wandmontage kunnen we onderverdelen in modellen die op het lichtnet werken (met vooral een functionele werking) en in modellen die op zonnepaneel met accu werken. Dit type led buitenlamp kan als functionele lichtbron dienen, maar heeft door de vaak aanwezige bewegingssensor ook een duidelijke veiligheidsfunctie. Led buitenlampen die met een spies in de grond worden gestoken zijn allen uitgerust met een zonnepaneel en accu of oplaadbare batterijen. Veel van deze modellen schakelen automatisch aan bij het donker worden. De lichtopbrengst is in de regel niet erg hoog waardoor deze led buitenlampen niet geschikt zijn als functionele verlichting.

IP codering - hoeveel vocht verdraagt de lamp?

Onze led buitenlampen zijn voorzien van een IP 44, IP 54, IP 55 of IP 65 classificatie en daardoor geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes of buitenshuis. Toch zijn er verschillen. De IP 44 lampen zijn mechanisch beschermd tegen het indringen van spitse voorwerpen en zijn plensdicht; geen schade indien besproeid, 10l/min onder elke willekeurige hoek. De IP 54 lampen zijn stofbestendig en ook plensdicht. De IP 55 lampen zijn stofbestendig en sproeidicht; geen schade indien bespoten, 12,5 l/min onder elke willekeurige hoek. De IP 65 buitenlampen zijn stofbestendig en waterbestendig. Dit laatste betekent geen waterindringing indien bespoten, 11l/min onder elke willekeurige hoek. Pas de keuze van de led buitenlamp aan de verwachte mechanische indringing en vochtigheid aan.

Uw led buitenlamp online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.