Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Stick - USB 3.0 stick

Wenst u een snelle dataoverdracht, kies dan ieen USB 3.0 stick (ook wel 3.1 Gen1 genoemd). Er is ook een 3.1 Gen2 met nog grotere snelheid, maar de keuze is hier nog niet erg groot in en deze is ook altijd gekoppeld aan de nieuwe USB C connector. Veruit de meeste apparaten hebben nog steeds een USB A aansluiting, zodat in praktijk een USB 3.0 stick voor de meesten de snelste optie is. Kijk bij de productspecificaties ook naar de bijzondere eigenschappen van de afzonderlijke modellen, zoals extra beveiliging, COB en OTG. Lees meer

USB 3.0 stick: hoe snel kunnen data over gezet worden

In vergelijking met 2.0 High Speed uitvoeringen is de USB 3.0 stick (3.1 Gen1) Super Speed een stuk sneller. Theoretisch zijn er snelheden mogelijk tot 450 MB/s, maar in praktijk ligt dit een stuk lager. Onze USB 3.0 sticks halen een maximale leessnelheid van 130 MB/s en een maximale schrijfsnelheid van 80 MB/s. De opkomende 3.1 Gen2 typen hebben een nog grotere theoretische snelheid. In de dagelijkse praktijk ligt deze op 150 mb/s voor de leessnelheid en 60 MB/s voor de schrijfsnelheid. Aangezien er de nodige onderlinge verschillen zijn qua snelheid, loont het zeker de moeite de specificaties van de diverse modellen naast elkaar te leggen.

Welke connecties zijn er?

Traditioneel wordt een USB 3.0 stick uitgevoerd met een type A connector. Dit is het meeste gebruikte grotere type. In de loop der tijd is echter een range aan connectortypen ontwikkeld. Ten eerste de micro-USB, dit is een connector die op veel mobiele apparatuur toegepast wordt. USB 3.0 sticks die met deze connector zijn uitgerust beschikken meestal ook over een type A connector, waardoor makkelijke overdracht tussen vaste en mobiele apparatuur mogelijk is. Let er wel op dat sprake is van een OTG specificatie. Deze afkorting staat voor On The Go en ondersteunt communicatie met mobiele Android apparatuur. Het is ook mogelijk dat u een toestel heeft met de nieuwe type C connector. Ook hiervoor hebben wij de geschikte USB 3.0 Stick.

Nog meer connecties

Communicatie tussen Apple en andere computers levert nog wel eens problemen op. Niet in de laatste plaats door de merkeigen connectoren. Wij hebben diverse modellen USB 3.0 stick in ons assortiment die voorzien zijn van een USB A en een Apple Lightning connector. Enkele producten zijn zelfs voorzien van een MFI certificering. MFI staat voor “Made for iPhone/iPad/iPad” en is een licentieprogramma van Apple voor soft- en hardware ontwikkelaars. Dit garandeert een optimaal functioneren. Het is ook mogelijk dat de USB 3.0 stick voorzien is van Apple iXpand programmatuur om het bestandsbeheer te optimaliseren. Voor gebruikers die maximaal gebruiksgemak nastreven zijn er de modellen met flexibele en verlengde connector, zodat bij gebruik niet eerst de telefoonhoes verwijderd hoeft te worden. Raadpleeg bij uw keuze de specificaties voor alle mogelijkheden.

Uw data veilig opgeslagen

Bestanden die u op uw USB 3.0 stick opslaat moeten hier natuurlijk veilig zijn. Zowel voor invloeden zoals vocht, stof en trillingen alsook voor inbraak door mensen die willen weten wat u heeft opgeslagen. Hoewel zeer stabiel moet toch altijd met enige voorzichtigheid met het apparaatje worden omgegaan. Mensen die hun USB 3.0 stick in een omgeving gebruiken waar vocht, stof en/of trillingen aanwezig zijn, doen er goed aan een model met COB te kiezen. COB staat voor Chip On Board en geeft aan dat de chip rechtstreeks, dus niet via een sokkel, op de printplaat bevestigd is. Zo’n uitvoering is veel beter tegen invloeden van buitenaf bestand. Beschermen tegen inbraak kan met free download software, maar er zijn ook uitvoeringen met ingebouwde beveiligingssoftware. Optimale beveiliging bieden die modellen die uitgerust zijn met een AES 256-bit schijfversleuteling in de XTS-modus. Dit is dan ook gekoppeld aan automatische formattering bij meer dan 10 inbraakpogingen.

USB Stick

Klantenservice & Informatie