Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C kaartlezers

Door de USB C technologie is veel sneller opladen van accu’s, direct streamen van video en het overschrijven van bestanden mogelijk. Een snellere bestandsoverdracht via USB C komt goed van pas bij het gebruik van een USB C kaartlezer. Hiermee kan namelijk de data op een SD kaart vele malen sneller worden overgeschreven naar een apparaat met USB C aansluiting. Indien u foto’s en video’s of andere bestanden snel wilt overschrijven naar een computer, gebruik dan een van de vele USB C kaartlezers in ons assortiment. Lees meer

Vraag naar USB C kaartlezers neemt toe

Door de vooruitgang in technologie en de introductie van de nieuwste USB aansluitingen is de vraag naar USB C kaartlezers alleen maar groter geworden. De USB C aansluiting is namelijk een stuk kleiner en kan daarom gebruikt worden op steeds dunnere apparaten. In het streven om de meest dunne laptops te maken, blijft er soms geen ruimte meer over voor een opening waar een SD kaart ingestopt kan worden. Door het weglaten van deze directe aansluiting op verschillende zeer populaire laptops hebben meer mensen een USB C kaartlezer nodig om de bestanden op een SD kaart uit te lezen en op een harde schijf op te slaan. De USB C SD card reader plugt u in de beschikbare USB aansluiting van uw computer en daarmee creëert u de aansluiting waar u een SD kaart in kunt steken. Zonder de USB C kaartlezer heeft u deze mogelijkheid niet. Dit is dan ook de reden van de vraag naar USB C kaartlezers.

Bestanden op SD kaart uitlezen en overschrijven

Stel dat u een fervente amateurfotograaf bent. Op de momenten dat u eropuit gaat met uw camera, schiet u gedurende de dag verschillende SD kaartjes vol met foto’s en video’s. Bij thuiskomst wilt u de bestanden op uw laptop of computer zetten om de beelden op een groot scherm te bekijken en bij te werken met een grafisch programma als Photoshop. Een USB C kaartlezer is hiervoor het meest geschikte hulpmiddel. U plugt de kabel van de kaartlezer in de USB C aansluiting van uw laptop en de SD kaart van uw camera in de opening die hiervoor bedoeld is. U kunt nu via de USB C kaartlezer de bestanden op uw SD kaart uitlezen en overschrijven. Indien de leessnelheid van de SD kaart en de USB C kaartlezer hoog genoeg is kunt u zelfs direct bestanden bewerken zonder dat u deze eerst op de harde schijf van uw computer opslaat. Eenzelfde verbinding is tot stand te brengen als u de foto’s en video’s met uw smartphone maakt en deze opslaat op een micro SD kaart. U heeft dan een USB C micro SD card reader of adapter nodig.

Leessnelheid en aansluitingen USB C kaartlezer

Voor het uitlezen en overschrijven van bestanden op een SD kaart is de leessnelheid erg belangrijk. Dit is dan ook een productspecificatie die u goed in de gaten moet houden bij het kopen van een USB C kaartlezer. Met een eerste generatie USB C aansluiting is het mogelijk om leessnelheden tot 5 GB/s te halen. De tweede generatie USB C aansluitingen kunnen zelfs bestanden met snelheden tot 10 GB/s uitlezen. Dit zijn zeer hoge snelheden die 10 tot 20 keer hoger liggen dan die van een USB A 2.0 aansluiting. U moet echter niet vergeten dat de snelheid bij het gebruik van een USB C kaartlezer ook beperkt wordt door de soort SD kaart waarop de bestanden staan. Toch is het wel aan te raden om een USB C kaartlezer te kopen met een zo hoog mogelijke leessnelheid. Een type 3.0 (ook wel 3.1 Gen 1 genoemd) is in staat om bestanden met maximaal 5 GB/s te lezen en te schrijven.

Meer mogelijkheden met een multiport adapter

Indien u een USB C kaartlezer nodig heeft, dan kunt u ook overwegen om een multiport adapter te kopen. Dit is namelijk een USB C adapter met verschillende poorten. Een hiervan is uiteraard ook een SD en/of micro SD kaartlezer. Een USB C multiport adapter biedt echter veel meer mogelijkheden dan een standaard kaartlezer die enkel een SD kaart aansluiting heeft. Met dit product kunt u van een enkele USB C aansluiting op uw pc, laptop, smartphone of tablet een heel scala aan verschillende aansluitingen maken. Zo kunt u op de adapter bijvoorbeeld diverse soorten USB kabels aansluiten, een videoverbinding tot stand brengen via HDMI of dus bestanden van een SD kaart uitlezen. U heeft op dit moment misschien enkel een USB C kaartlezer nodig, maar in de toekomst kunnen de andere aansluitingen op de multiport adapter ook goed van pas komen bij allerhande andere apparatuur en toepassingen.

USB C kaartlezer kopen? Let op deze eigenschappen

Wilt u een USB C kaartlezer kopen? Dan vatten we alle eigenschappen waar u op moet letten nog eens kort samen. Een kaartlezer voor SD kaarten kiezen met een USB C aansluiting is aan te bevelen vanwege de hoge snelheden waarmee bestanden kunnen worden uitgelezen en overgeschreven. Omdat dit een belangrijke eigenschap is moet u goed op de leessnelheden van een USB C kaartlezer letten. Indien u nog een SD kaart moet kopen, dan kunt u een exemplaar kiezen met de hoogste klasse voor snelheid en de meeste opslagcapaciteit. De USB C kaartlezers maken namelijk gebruik van dermate nieuwe technologie dat de huidige limieten van SD kaarten met gemak behaald worden. Kies een multiport adapter als USB C kaartlezer als u meer mogelijkheden wilt hebben.

USB hub online kopen

Zoals u van ons gewend bent, geven wij een ruime hoeveelheid informatie over de producten die in onze webshop te koop zijn. In dit geval dus de verschillende USB C kaartlezers die in het assortiment verkrijgbaar zijn. Of u nu op zoek bent naar een kleine, goedkope uitbreiding, of een USB C kaartlezer met veel extra’s, Allekabels heeft de USB C kaartlezer waar u naar op zoek bent. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C kaartlezer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie