Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Hubs

U herkent het vast wel: op uw vaste computer is de nodige randapparatuur aangesloten. Een monitor, toetsenbord, muis en printer zijn vaak standaard apparaten. Maar als u nog randapparatuur wilt toevoegen, wat dan? Dit geldt ook als u een USB C apparaat wilt aansluiten op andere apparaten met ieder zijn eigen ingang. Houd het simpel en koop een USB C Hub ofwel een USB C dock. Hiermee heeft u alles-in-1. Genoeg aansluitmogelijkheden en geen zoektocht meer naar de juiste kabel. Allekabels heeft diverse USB C Hubs in het assortiment. Lees meer

USB C dock: minder ingangen, meer mogelijkheden

Met een USB C dock ofwel USB C Hub kunt u dus meer apparatuur aansluiten op uw laptop. Dat is wel handig, want fabrikanten verwerken steeds minder ingangen in hun laptops. Dat is begrijpelijk. Er zijn nu zoveel soorten aansluitingen, dat het voor een fabrikant niet meer haalbaar is om al die aansluitingen op een vaste computer of laptop te verwerken. Dan zou een computer twee keer zo groot moeten worden, alleen ten behoeve van de verschillende aansluitingen. Daarbij zijn vele aansluitvormen en connectoren een beetje achterhaalt, gezien nieuwe apparatuur ook de meest recente aansluitingen krijgen ingebouwd. Als we alleen al kijken naar een USB-aansluiting, dan zijn we nu aangekomen bij USB-C. En USB-C lijkt de standaard te worden. Eén connector om alle apparatuur met elkaar te kunnen koppelen. Vandaar dat een USB C Hub ook zo handig is. Als u een USB C hub koopt met een multiport, dan kunt u diverse connectoren hierop aansluiten. Weg dus met alle aparte kabels die u los heeft moeten aanschaffen per specifiek apparaat en gebruik vanaf nu dan ook een USB C dock. Wilt u een USB C hub met meer van dezelfde aansluitingen, zoals USB-A, dan zijn die bij ons natuurlijk ook verkrijgbaar. Bekijk ons assortiment en bestel eenvoudig en snel een USB C dock via onze webshop.

Diverse aansluitvormen op USB C Hub

Zie een USB C Hub als een soort stekkerdoos: meer apparatuur aansluiten op een enkele USB C docking station. Er zijn USB C Hubs die meerdere aansluitingen van één soort accepteren, zoals bijvoorbeeld het welbekende USB-A. Zo zou u dus 4 apparaten met USB-A via de USB C dock kunnen aansluiten op één apparaat met USB-C. Een USB C Hub kan ook handig zijn om uw laptop, smartphone of tablet aan te sluiten op uw televisie. De meeste televisies zijn voorzien van HDMI, dus via de USB C Hub kunt u dan uw andere apparatuur koppelen aan uw televisie. Wat dacht u ervan om meerdere monitoren te koppelen aan uw PC. Allemaal mogelijk met een USB C dock. Zo kunt u een scherm gebruiken voor e-mail, het tweede scherm voor uw actieve werkzaamheden en eventueel een derde scherm om in de tussentijd de berichten op social media te volgen. Dit allemaal met behulp van een USB C Hub. U kunt het zo gek niet bedenken of er is een USB C docking geschikt voor uw aansluitingen. Van USB-C naar USB-A, HDMI, VGA, Ethernet, DisplayPort of zelfs USB-C aansluiting, het kan allemaal met een USB C Hub. Het enige dat u hoeft te doen is te kijken in onze webshop en vanuit het assortiment het juiste USB C docking station te kopen.

Is USB C nu hetzelfde als USB 3.1?

Als u een USB C dock wilt kopen, zult u bij de specificaties zien dat er als type ofwel 3.0 of 3.1 kan staan. Sommige mensen zullen dit vreemd vinden, omdat zij denken dat – sinds USB-C er is – een USB C dock standaard USB 3.1 heeft. Om een simpel antwoord op de vraag in het tussenkopje te geven: nee. Hoewel beide wel met elkaar te maken hebben, betekent het toch iets anders. De verwarring is ontstaan toen USB 3.1 en USB-C tegelijkertijd uitkwamen. Toen is men er gemakshalve ervan uitgegaan dat dit dan hetzelfde betekent, maar dan met een andere bewoording. Het zit echter iets complexer in elkaar. USB-C gaat namelijk over de aansluitvorm en is een opvolger van USB-A, USB-B USB mini (A/B) en USB micro (A/B). Dan is er nog USB Tab (oudere tablets). USB 3.1 heeft onder andere te maken met de snelheid waarmee data overgebracht kan worden. De voorgangers waren USB 1.1, USB 2.0 en USB 3.0. Als we het hebben over USB type A, dan is dat de meest bekende, rechthoekige aansluitvorm. Dit type heeft nu plaats moeten maken voor USB type C, dat nu de USB-aansluiting van de toekomst moet worden om daadwerkelijk universeel te kunnen zijn. Aangezien USB-C vrij laat geïntroduceerd is, kan hij zowel 3.0 als 3.1 compatible zijn. Om het extra verwarrend te maken is er ook nog onderscheid gemaakt tussen USB 3.1 Gen 1 en Gen 2. Uitleg zou het nog onduidelijker maken. Ga er gemakshalve vanuit dat USB 3.0 de langzame(er) variant is met 5 Gbit/s. USB 3.1 is de snelle variant met 5 Gbit/s en een maximale snelheid tot 10 Gbit/s. Dus als u een USB C dock via onze webshop koopt, weet u in ieder geval dat USB-C zowel USB 3.0 als USB 3.1 compatible kan zijn.

USB-C Hub: overbrugging voor de toekomst

U heeft wellicht al gelezen dat USB-C de toekomst is. Dit wordt de universele USB-aansluiting die alle apparatuur met elkaar kan verbinden. Dan moet wereldwijd wel iedereen zijn apparatuur vervangen met nieuwe apparaten die ook allemaal USB-C aansluiting hebben. Tot die tijd – en dat kan nog wel eens heel lang gaan duren – is een USB C Hub de perfecte oplossing. Met een USB C Hub multiport kunt u diverse apparaten met verschillende aansluitingen koppelen aan een USB-C aansluiting. Dus uw apparatuur met onder andere HDMI, VGA, DisplayPort of USB-A hoeven nog niet naar het stort. Integendeel. Met de USB C Hub kunt u juist de komende tijd vooruit. Maar naast de multiport zijn er ook andere varianten USB C docks. Veel apparaten zijn voorzien van USB-A, denk bijvoorbeeld aan een externe harde schijf, printer, muis, toetsenbord, etc. Om al deze apparatuur (en meer) te kunnen koppelen aan uw vaste computer of laptop, hebben wij dus ook daarvoor speciale USB C Hubs in ons assortiment. Misschien wilt u deze randapparatuur koppelen aan uw smartphone of tablet? Allemaal geen probleem met een specifieke USB C dock. Houd er alleen rekening mee dat vaak alleen apparatuur die origineel USB-C oplaadt ook via de USB C Hub die oplaadmogelijkheid heeft.

Uw USB C Hub adapter online kopen

Een USB C Hub koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C Hub of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie