Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - Thunderbolt 3 adapter

Thunderbolt 3 (dus niet versies 1 en 2) en USB C worden soms verwisseld. Dat komt doordat ze dezelfde type C-stekker gebruiken. Hoewel een USB C-kabel ook zal werken, bereikt u enkel met een Thunderbolt 3-kabel de bijbehorende hogere snelheden. Lees meer

Overeenkomsten Thunderbolt 3 en USB C

In de versies 1 en 2 maakte Thunderbolt gebruik van de miniDisplayPort-aansluiting, met de komst van versie 3 wordt de USB C-stekker gebruikt. Veel Thunderbolt-apparatuur ondersteunt via deze aansluiting dan ook USB 3.2. Een Thunderbolt-kabel met USB-C-stekkers herkent u aan de bliksemschicht op de stekker. Thunderboltaansluitingen op apparaten herkent u ook aan dit symbool, hoewel niet elke fabrikant zich hieraan houdt.

Thunderbolt 3 snelheden

USB 3.2 GEN 2 x2 behaalt een maximale snelheid van 20 Gb/s, Thunderbolt 3 kan een maximale snelheid van 40 Gb/s halen. Twee keer zo snel dus. Let op: maakt u gebruik van een passieve kabel, dan kan een afstand tot 0,5 meter worden overbrugd met deze hoge snelheid. Voor grotere afstanden is er een actieve Thunderbolt 3-kabel nodig om deze snelheid te kunnen halen. Dit geldt ook wanneer u gebruikmaakt van een Thunderbolt 3-adapter.

Actief of passief?

Wilt u geen actieve Thunderbolt 3 kabel kopen? U kunt ook met een passieve kabel Thunderboltapparaten met elkaar verbinden. Is deze kabel langer dan de hiervoor omschreven lengte van 0,5 meter, dan zal daarmee de snelheid worden behaald van een USB 3 verbinding. Dat is nog altijd behoorlijk snel.


Klantenservice & Informatie