Kabels 
Overige Producten 
Account  

Belkin USB C

Voor het aansluiten van apparaten op een computer of laptop maken we meestal gebruik van een USB kabel. USB kabels hebben een platte USB stekker die ongeveer even lang en breed als een duim is. De kabelaansluitingen zoals we die tot nu toe kennen en vrij standaard waren, zijn veranderd. De USB kabel zoals die oorspronkelijk standaard was, staat bekend als USB A. Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van USB C, de nieuwe variant van USB. Andere stekkers betekent ook andere aansluitingen voor apparaten. Gelukkig kunt u hiervoor gebruik maken van de verschillende Belkin USB C producten zoals een Belkin USB C kabel, dock, adapter of lader. Lees meer

Wat is USB C?

USB C is de nieuwste variant van de USB-aansluitingen. Deze aansluiting kent veel verschillen ten opzichte van de traditionele type A aansluiting. Zo is de stekker bij USB C heel anders vormgegeven dan bij een USB A variant. Een USB A stekker kan maar op 1 manier in de USB poort wordt gebruikt. Dit komt door de connector die zich in de USB stekker bevindt. Een USB C aansluiting is zo vormgegeven dat u deze niet verkeerd kunt gebruiken. De stekker is niet alleen anders vormgegeven, maar ook het formaat is een stuk kleiner. Dit is vergelijkbaar met de grootte van een micro USB stekker. Omdat er nu andere standaarden gebruikt worden, is het ook in sommige gevallen noodzakelijk om andere kabels aan te schaffen. Met USB C is het mogelijk om uw printer, scanner of monitor gewoon aan te sluiten op uw nieuwe laptop of computer. Diverse apparaten in een handomdraai verbinden zonder obstakels.

Verschillende mogelijkheden

Met de komst van USB C is er meer mogelijk dan alleen data overzetten of een apparaat, zoals een mobiele telefoon of tablet, op te laden. De USB C aansluiting heeft de mogelijkheid om beeldschermen, projectoren of televisies aan te sluiten op de USB poort. Ook kunt u met een adapter van Belkin USB C de aansluiting omvormen tot een aansluiting voor een netwerkkabel. Voor het aansluiten van beeld kunt u gebruik maken van Belkin USB C kabels die u aansluit op uw USB C poort. Aan het andere uiteinde van de USB C kabel van Belkin kunt u dan een DisplayPort apparaat, HDMI apparaat, DVI apparaat of VGA apparaat aansluiten. Het hangt van de type aansluiting af die u gebruikt welke adapter van Belkin USB C u nodig heeft om het signaal om te kunnen zetten. Hiervoor kunt u ook gebruikmaken van een Belkin USB C hub waarbij u meerdere apparaten op één handig apparaat aansluit.

Verschillende mogelijkheden met Belkin USB C

De aansluitingen op een laptop of computer veranderen regelmatig en de nieuwe standaard hiervoor is zogezegd de USB C aansluiting. Andere aansluitingen zoals een VGA, DVI of USB A aansluiting verdwijnen steeds vaker, zodat er uiteindelijk alleen de universele USB C overblijft. Hierdoor blijft er ook meer ruimte over op diverse apparaten. Een laptop kan dan bijvoorbeeld platter en smaller worden gemaakt. Om er toch voor te zorgen dat u de apparaten die u gebruikt aan te kunnen sluiten, kunt u gebruikmaken van een Belkin USB C dock. Een dock met USB C wordt ook wel een USB C hub genoemd. Dit handige apparaat sluit u met behulp van Belkin USB C aan op uw laptop. Het dock biedt de mogelijkheid om USB C, USB A, mini jack (3.5 mm), HDMI en een netwerkkabel aan te sluiten met behulp van Belkin USB C. Een Belkin USB C lader zorgt ervoor dat u een netwerkkabel (RJ45 kabel) kunt aansluiten op uw USB C aansluiting. Met Belkin USB C wordt het signaal dan zo omgezet dat deze een netwerkverbinding kan maken.

USB C Belkin kabels

Als u een apparaat met een USB A aansluiting wilt gebruiken in combinatie met uw nieuwe computer of laptop dan heeft u een Belkin USB C kabel nodig. Hiervoor kunt u een Belkin USB C naar USB A kabel gebruiken. Ook wanneer u een apparaat met een USB C aansluiting wilt aansluiten op een USB A poort dan kunt u gebruik maken van deze kabel met Belkin USB C. Hiermee kunt u bijvoorbeeld een smartphone of tablet die voorzien is van USB C aansluiten op uw laptop of computer. Belkin heeft ook producten waarmee u een smartphone of tablet kunt opladen. Met een Belkin USB C lader kunt u gebruikmaken van de USB C poort op de smartphone of tablet en met behulp van de USB adapter kunt u de Belkin USB C oplaadkabel aansluiten in een stopcontact. De oplader voor in het stopcontact wordt standaard bij de kabel van USB C Belkin geleverd. Het is ook mogelijk om deze kabel te gebruiken om een mobiel apparaat met USB C aan te sluiten op een laptop met USB C ingang(en).

Waar moet u op letten?

Voordat u een Belkin USB C apparaat, kabel of accessoire koopt is het verstandig om uzelf te voorzien van de juiste informatie. Hebt u een kabel nodig van USB C naar een monitoraansluiting? Let dan goed op het type aansluiting dat u nodig heeft. Het is dan ook zeer belangrijk om te letten op het type stekker dat aan het andere uiteinde van de kabel met Belkin USB C zit. Voor meerdere aansluitingen kunt u het beste een Belkin USB C hub of dock aanschaffen. Deze sluit u eenvoudig aan met de USB C kabel van Belkin, waarna u gebruik kunt maken van verschillende aansluitingen zoals USB C, USB A, HDMI, DVI, netwerk- en audio-aansluiting.

Belkin USB C producten online kopen

Belkin USB C producten koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over Belkin USB C producten of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie