Kabels 
Overige Producten 
Account  

Hirschmann coax kabels

Voor aansluiten van een televisie was tot voor kort de coax kabel de enige mogelijkheid. Tegenwoordig kan er op meerdere manieren een televisie worden aangesloten. Daarnaast heeft de coax kabel ook meerdere functies gekregen. Zo kan een coax kabel gebruikt worden voor het doorgeven van een internetverbinding, kan deze gebruikt worden voor het aansluiten van een satellietschotel, is het mogelijk om met behulp van een kabelmodem ook te bellen en wordt er een radiosignaal doorgegeven. Een Hirschmann coax kabel biedt topkwaliteit. Lees meer

Hirschmann coax kabel

Een coax kabel wordt gebruikt voor het doorgeven van verschillende multimedia signalen. U kunt er een satellietschotel mee aansluiten, digitale televisie ontvangen, analoge televisie, analoge radiozenders, een kabelmodem mee aansluiten voor internet en ook om te bellen met behulp van een kabelmodem. Een coax kabel is een flexibele kabel die beschermd wordt door een plastic omhulsel. Daaronder bevindt zich een mantel gemaakt van gewoven koper, om deze mantel te scheiden van de kern zit er een isolator in de coax kabel. De kern is een draad van massief koper die soms verzilverd is. Dit zorgt voor betere geleiding. Er zijn veel verschillen in kwaliteit als het aankomt op coax kabels. De meest bekende producent van deze kabels levert de Hirschmann coax kabel. De kwaliteit van een Hirschmann coax kabel onderscheidt zich van andere kabels vanwege het materiaal. Kabels van mindere kwaliteit kunnen in verhouding tot een Hirschmann coax kabel sneller een kabelbreuk of ander defect vertonen.

Hirschmann

Al bijna 100 jaar produceert de Duitse firma Hirschmann kabels voor het gebruik van multimedia doeleinden. De bekendste en waarschijnlijk ook meest gebruikte soort hiervan is de coax kabel. Het begon met de uitvinding van de banaanstekker in 1924. Deze connector voor enkeldraadse verbindingen wordt nog steeds gebruikt voor het aansluiten van luidsprekers, koptelefoons of andere audio apparatuur. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich gericht op de televisietechnologie en verkocht onder andere antennes om televisie mee te kunnen ontvangen. Voor het ontvangen van televisie en het doorgeven van deze signalen werd de Hirschmann coax kabel ontwikkeld. De Hirschmann coax kabel is vandaag de dag nog steeds één van de meest duurzame en kwalitatieve coax kabels in zijn soort. Met Hirschmann kabel heeft u altijd goed signaal voor televisie, internet, telefonie en radio.

Technische aspecten

Een professionele Hirschmann coax kabel heeft verschillende technische kenmerken die de kwaliteit van het product waarborgen. Een Hirschmann coax kabel is gemaakt van hoogwaardig materiaal van goede kwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat de kabels niet snel beschadigd kunnen raken of dat er een kabelbreuk kan optreden waardoor het signaal verloren gaat. Daarnaast is een Hirschmann kabel halogeenvrij en werkt de kabel brandvertragend. Dit komt onder andere door de hoge afscherming die de kabel heeft. Een Hirschmann coax kabel heeft ook een lage demping. De demping van een coax kabel bepaalt ook de kwaliteit van het signaal dat het doorgeeft. Een coax kabel met een hoge demping heeft meer moeite om signalen door te geven dan een kabel met een lage demping. De kwaliteit van kabels met hoge demping is slechter dan bijvoorbeeld een Hirschmann coax kabel met lage demping.

Hirschmann coax kabel in verschillende lengtes

Het signaal dat in huis wordt afgegeven vanaf het hoofdaansluitpunt voor de coaxkabel kan het best worden benut wanneer u de aansluiting zo dicht mogelijk bij de hoofdaansluiting plaatst. Hoe verder u bijvoorbeeld een televisie van de hoofdaansluiting vandaan plaatst, hoe slechter de signaalontvangst zal zijn. Dit kan deels worden opgelost door signaalversterkers maar voor het behoud van kwaliteit en een goed signaal kunt u het beste een Hirschmann coax kabel gebruiken. Een Hirschmann kabel kan door zijn lage demping het signaal zo goed mogelijk over lange afstanden dragen. De lage demping van de coax kabel zorgt dan ook voor een sterk signaal. Dat is dan ook de reden dat u uw televisie of kabelmodem op een grotere afstand van de hoofdaansluiting kunt plaatsen. Als u gebruikmaakt van Hirschmann coax kabel, dan komt het signaal zonder signaalverlies op de plaats van bestemming.

Hirschmann coax kabel accessoires

Naast de standaard Hirschmann coax kabel zijn er ook nog andere types Hirschmann coax kabel en accessoires die u hiervoor kunt aanschaffen. De gewone coax kabels zijn geschikt voor gebruik in huis maar het is ook mogelijk om een grond Hirschmann coax kabel te kopen. Met een grond coax kabel kunt u bijvoorbeeld een aansluiting voor een televisie vanaf de hoofdaansluiting in huis naar buiten leiden, naar bijvoorbeeld een bijgebouw. Ook kunt u een kant-en-klare coax kabel kopen. Hier zijn al de aansluitingen voor in het wandcontact en voor op het kabelmodem of de televisie bevestigd. Om een Hirschmann coax kabel aan te sluiten heeft u ook Hirschmann antenne stekkers nodig. U kunt de Hirschmann coax kabel zelf gemakkelijk op maat maken en met behulp van de Hirschmann stekkers de kabel aansluiten op het signaal en de apparaten die u hiermee wilt gebruiken.

Hirschmann coax kabel kopen

Voor echte kwaliteit en voor het perfect doorgeven van uw signaal voor televisie, telefonie, internet en radio kunt u het beste een Hirschmann coax kabel aanschaffen. Met een professionele Hirschmann coax kabel bent u ervan verzekerd dat de kwaliteit van het signaal dat u wilt gebruiken ook zo goed mogelijk wordt doorgegeven. Wanneer u een Hirschmann kabel kopen gaat dan moet u ook de juiste accessoires hebben voor het aansluiten van de coax kabel. Hiervoor kunt u ook Hirschmann antenne stekkers kopen. U kunt de kabel op de gewenste maat knippen en zelf de Hirschmann antenne stekkers aan de kabel monteren. Vanaf dan is het mogelijk om de coax kabel aan te sluiten op de hoofdaansluiting zodat het signaal kan worden doorgegeven aan al uw digitale spullen.

Uw Hirschmann coax kabel online kopen

Een Hirschmann coax kabel of antennekabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21.00 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij altijd bereikbaar.

Coax Kabel

Klantenservice & Informatie