"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Raspberry PI

Voedingkabel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,19
Voedingkabel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,39
Voedingkabel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19
Voedingkabel - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 5,29
USB snellader - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,98

Raspberry Pi voortdurend in ontwikkeling

Dit is een betaalbaar zogenoemde singleboardcomputer, een complete computer op een enkel printplaatje. Hierdoor wordt het apparaat wel eens vergeleken met de allereerste personal computerontwerpen uit de jaren 80 van de vorige eeuw. Inmiddels is er een hele range aan modellen van deze kleine computer verkrijgbaar. Voor wat betreft de ontwikkeling van het oorspronkelijk ontwerp zijn we aanbeland bij de derde generatie, de Pi 3 (ook wel RPi 3 genoemd). Deze kent onder meer standaard wifi- en bluetooth functionaliteit en is als Raspberry Pi starterkit verkrijgbaar. Verder is er nog een Zero als instapmodel, deze is wat minder uitgebreid qua mogelijkheden en wordt ook minder vaak verkocht dan de Pi 3.

Starterkit en uitbreidingen

Alle modellen zijn in principe al complete computers. De hardware kent echter een open structuur om de functionaliteit uit te breiden en biedt daartoe voldoende connectiviteit zoals DSI, CSI en USB. Verder is een GPIO-bus om complete kaarten te koppelen aan de Raspberry Pi 3. Daardoor is de kleine computer bij uitstek geschikt voor zowel experimentele prototypes als laagdrempelige zelfbouw applicaties. De bestaande add on boards kunnen eenvoudig aan de starterkit worden gekoppeld om zo snel werkende basismodules samen te stellen. Hiermee is het mogelijk om van de Pi in een handomdraai bijvoorbeeld een mediacenter te maken.

Accessoires, adapters en kabels

Er zijn de nodige accessoires voor deze kleine computer te koop. Veel besteld worden de Raspberry Pi camera met board en verder de Raspberry Pi behuizing. Dat laatste is logisch, het oog wil immers ook wat zeker als je deze printplaat gaat gebruiken als mediacenter bij een fraaie TV set. Behuizingen zijn er in diverse soorten, van doorzichtig blauw tot eenvoudig grijs. Verder treft u in ons assortiment montagekitjes aan, de zogenoemde spacers. Voor wat betreft adapters worden veel verkocht de RS232 adapter en de SATA adapter. Met beide soorten adapters voegt u de functionaliteit van een seriële poort toe aan uw singleboardcomputer. Lees wel even de betreffende productpagina goed zodat u de juiste bestelling plaatst.

KODI

We noemden hiervoor al de vergelijking met de allereerste IBM personal computers. Deze draaiden vrijwel uitsluitend op MS DOS. De Raspberry Pi kan echter draaien op een hele serie besturingssystemen, waaronder Linux en Windows. De mogelijkheden om het apparaatje volledig aan te passen aan je eigen wensen, zijn dan ook behoorlijk groot. Een van de meest populaire toepassingen is het gebruik als mediacenter. Let wel: dit is geen kant-en-klare-toepassing, je zult er toch wat tijd in moeten steken. Wie dat leuk vindt krijgt er echter een fraai mediacenter op maat voor terug. Een veel gevraagde combi is Pi met KODI mediacenter software (voorheen bekend als XBMC media center).

Uw Raspberry PI online kopen

Een Raspberry PI koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.