Kabels 
Overige Producten 
Account  

3D Bril

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

3D techniek

Een 3D speelfilm is een driedimensionale film waarin fictieve diepte wordt gecreëerd door toepassing van stereoscopie. Daarom worden deze films ook aangeduid als stereoscopische films. Daarbij worden de beelden langs verschillende manieren bekeken, die dan ook de naamgeving van het type 3D bril bepalen. De eerste categorie vormen de anaglyph brillen. Anaglyph slaat op het principe dat twee beelden worden afgedrukt in rood en cyaan oftewel blauwachtig, die dan bekeken worden door een bril met bijbehorende kleurfilters. Daardoor neemt het linker oog alleen het rode beeld waar en het rechter oog dan cyaan. Een andere techniek is polarisatie. Met zogenaamde polarisatiefilters worden de beelden zodanig gericht dat de ene beeldhelft trilt van linksboven naar rechts beneden en de andere beeldhelft van rechtsboven naar links beneden. In dat geval zijn polaroid stereobrillen of polabrillen nodig. De derde categorie 3D brillen is gebaseerd op de techniek van vloeibare kristallen die afwisselend door een elektronische puls ondoorzichtig worden gemaakt. Dus afwisselend ziet het ene oog het beeld en het andere oog niets. Het zijn actieve brillen die elektronisch bestuurd worden en dus een kleine accu hebben die stroom verbruikt. Deze brillen worden sluiterbrillen genoemd of met de Engelse term shutter aangeduid als 3D shutterbrillen.

Soorten 3D brillen

Met 3D virtual reality brillen, oftewel 3D brillen in duikbrilvorm, kunnen films op bijvoorbeeld een smartphone bekeken worden. Passieve 3D brillen hebben geen elektrische voeding, zeg batterijen of accu, nodig. Ze zijn daardoor redelijk goedkoop. Tot deze categorie behoren de anaglyph brillen en gepolariseerde brillen. Ze zijn meestal vervaardigd van karton met rood/blauwe of groen/magenta oftewel paarsachtige transparante folie. Nadeel van deze brillen is dat vanwege het anaglyph principe de beelden bijna volledig zwart-wit worden waargenomen. Gepolariseerde 3D brillen bestaan als lineair gepolariseerde brillen en circulaire brillen. De brillen van het lineaire type vereisen dat de kijker een verticale hoofdpositie inneemt. Wanneer het hoofd schuin naar links of rechts wordt gehouden is het 3D effect weg. Daarom is er nog een andere variant, de circulaire bril. Daarbij kan de kijker het hoofd draaien met behoud van het 3D effect, alleen gaat dit ten koste van de kwaliteit van de kleurweergave. Actieve 3D brillen hebben wel een stroombron nodig. De 3D shutter brillen zijn actieve 3D brillen. Hierbij worden LCD lenzen gebruikt die afwisselend open en dicht gaan. Deze brillen zij voorzien een infrarood draadloze transmitter/zender, om de 3D bril te synchroniseren met het beeldscherm.

Specificaties

Al naar gelang de soort 3D bril zijn er verschillende technische specificaties. Het is steeds opletten voor welke smartphone-beeldschermformaten uitgedrukt in het Engelse inch, duim, de virtual reality 3D brillen geschikt zijn. Bovendien is het bij deze brillen van belang om te letten op de beeldveldgrootte in graden, bijv. 110 graden of 110°. Dat is het blikveld of gezichtsveld waarin u het beeld ziet. Bij een shutterbril wordt het contrast aangegeven als een verhouding, bijv. 1000:1. Hoe groter de verhouding hoe groter het contrast. Ook is de maximale afstand tot het beeldscherm van belang in verband met de reikwijdte van de transmitter. Bovendien wordt bij dit type brillen de herhalingsfrequentie oftewel refresh rate van het beeld weergegeven. Hoe groter dat getal hoe stilstaander het beeld. Omdat het hier een actief type 3D bril betreft is natuurlijk ook de accuduur van belang. Ook een shutterbril heeft een maximale kijkhoek waaronder het 3D effect waargenomen wordt, uitgedrukt in graden. Bijvoorbeeld 30°.

Aandachtspunten bij het kopen van een 3D bril

3D films kijken als brildrager kan een verminderd kijkgenot opleveren als de bril over de eigen bril gedragen moet worden. Hierdoor is er minder ruimte op de neus over voor steun en zal de 3D bril vaak naar beneden glijden. Daarnaast kunt u, dat is geheel individueel, last krijgen van hoofdpijn bij het kijken door een 3D-bril. Een 3D bril kan ook gaan knellen, omdat er nu eenmaal een eenheidsmaat is. Ook is een 3D bril zwaarder dan een conventionele bril, waardoor die de oren en neus belast. Maar u kunt dit probleem eventueel ondervangen door contactlenzen te dragen. Vooralsnog zijn er helaas geen 3D brillen op individuele sterkte verkrijgbaar. Bent u blind aan of slechtziend aan één oog of heeft u een oogkapje omdat u geopereerd bent aan het oog of u een blessure aan het oog heeft, dan kunt u helaas geen 3D effect meer waarnemen. Hiervoor is het nu eenmaal nodig dat beide brilhelften het beeld doorgeven, omdat juist door een specifieke weergave van die twee beeldhelften het 3D effect wordt verkregen.

Uw 3D bril online kopen

Een 3D bril koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een 3D bril of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie