Kabels 
Overige Producten 
Account  

PS4 HDMI kabel

Om met een PlayStation 4 te kunnen spelen heeft u naast de PlayStation en de controllers ook verschillende kabels nodig. De belangrijkste van deze kabels, naast de stroomkabel, is de PS4 HDMI kabel. Een HDMI kabel voor PlayStation 4 heeft u nodig om beeld en geluid in goede kwaliteit over te brengen van de PlayStation naar de televisie. HDMI kabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en variëren ook wat kwaliteit betreft. De prijs van een PS4 HDMI kabel hangt af van de kwaliteit, de lengte en het merk zoals u in ons assortiment ziet. Lees meer

Een HDMI kabel voor PS4 voor geluid en beeld

Een HDMI kabel wordt gebruikt om beeld en geluid over te dragen. Waar u voorheen een aparte kabel voor beeld en één of twee voor geluid nodig had, heeft u in het geval van een HDMI kabel maar één enkele kabel nodig. Ook om een PlayStation 4 te kunnen gebruiken heeft u een PS4 HDMI kabel nodig. Het beeld en geluid worden dan ook nog eens in hoge kwaliteit naar uw televisie of ander beeldscherm gezonden. Het is zelfs mogelijk, als uw televisie hier voor geschikt is, om het beeld van de PlayStation 4 in 4K Ultra HD resolutie weer te geven. De beelden zijn dan nog scherper en worden weergegeven met een resolutie van 1.920 pixels. Om een vergelijking te geven was de voorloper van Ultra HD, Full HD, in staat om “maar” 1.080 pixels weer te geven. Het effect van deze resolutie is dat details goed zichtbaar zijn en u ook van een grotere afstand het beeld nog in zeer goede kwaliteit kunt bekijken. Voor het gebruiken van een PlayStation 4 in 4K Ultra HD resolutie heeft u wel een PS4 HDMI kabel nodig die deze specificaties heeft.

Verschil in HDMI kabels

De High Definition Multimedia Interface (HDMI) kabel werd al in 2002 op de markt gebracht als vervanger van de scartkabel. HDMI kabels kunnen op een snelle manier geluid en beeld over één kabel overbrengen. Er zijn sinds de eerste kabel op de markt is gekomen veel aanpassingen gedaan waardoor niet alleen de kabel zelf van betere kwaliteit is maar ook de beelden en het geluid met betere kwaliteit overgebracht wordt. Er zijn verschillende generaties HDMI kabels uitgebracht oplopend van versie 1.0 tot en met 1.4 en de laatste versie 2.0 (dan wel 2.1). De kabels die u tegenwoordig kunt krijgen zijn de HDMI 1.4 en de HDMI 2.0. Het verschil tussen deze twee kabels zit in de overdracht van data per seconde en de kwaliteit van het beeld en geluid dat de kabel kan verwerken. Met een HDMI 1.4 kabel kunt u uitstekend gebruikmaken van uw PlayStation 4. Heeft u echter een televisie die de eerdergenoemde 4K Ultra HD resolutie ondersteunt en wilt u hier optimaal gebruik van maken, dan kunt u beter kiezen voor een PS4 HDMI kabel 2.0. Voor een HDMI 2.0 kabel betaalt u meestal wel meer dan voor een HDMI 1.4 kabel.

Waarom een HDMI kabel voor PlayStation 4 kopen?

Als u een PlayStation 4 heeft gekocht dan wordt deze met de benodigde accessoires en kabels geleverd. Er zit ook altijd een PS4 HDMI kabel in het pakket bijgesloten zodat u de PlayStation op uw televisie kunt aansluiten. Als u een PS4 HDMI kabel bij uw console krijgt, waarom zou u dan een andere PS4 HDMI kabel kopen? Er zijn nog enkele redenen naast kwaliteit van het signaal waarom u dit zou kunnen en soms zelfs zou moeten doen. Als u graag optimaal wilt genieten van het beste beeld en geluid dan kunt u een nieuwe PS4 HDMI kabel aanschaffen, maar houd wel rekening met de ruimte waarin u hem plaatst. Als u een PlayStation 4 hebt aangeschaft en als u deze verder van uw televisie wilt neerzetten dan moet u vaak wel een andere PS4 HDMI kabel kopen. De PS4 HDMI kabel die standaard wordt meegeleverd is vaak niet langer dan 3 meter. Houdt u er wel rekening mee bij het kopen van een langere PS4 HDMI kabel dat de kwaliteit van het beeld en geluid niet bij elk type kabel gegarandeerd kan worden. Check altijd de specificaties.

De prijs voor een PS4 HDMI kabel

De prijs voor een PS4 HDMI kabel hangt af van een aantal verschillende factoren. Het type PS4 HDMI kabel speelt hierbij een belangrijke rol. Voor een HDMI 2.0 kabel betaalt u al gauw meer dan wanneer u een HDMI 1.4 kabel zou aanschaffen. Afhankelijk van uw wensen en de kwaliteit van beeld en geluid die u graag wilt over brengen kunt u hier een keuze in maken. Ook de lengte van de PlayStation 4 HDMI kabel is van belang. Als u het beeld en geluid over een lange afstand wilt overbrengen met goede kwaliteit dan moet de kabel hier ook geschikt voor zijn. Een langere PS4 HDMI kabel van goede kwaliteit kan flink in prijs verschillen met dezelfde soort kabels van bijvoorbeeld 1,5 meter lengte. Is de PS4 HDMI kabel langer dan 10 meter dan kan het zijn dat de kwaliteit van vooral de 4K Ultra HD resolutie niet haalbaar is. Bepaal dus voordat u een PS4 HDMI kabel koopt waar u de Playstation 4 wil plaatsen.

PS4 HDMI kabel aanschaffen

Als u duidelijk heeft voor u zelf welk type PS4 HDMI kabel u wilt aanschaffen, welke lengte deze kabel moet hebben en welke kwaliteit van beeld en geluid u graag over wilt brengen dan kunt u een vergelijking maken van de verschillende kabels. Allekabels heeft een breed assortiment waaruit u kunt kiezen en een geschikte HDMI kabel voor PS4 is dan ook zo gevonden. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een PS4 HDMI kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.

Playstation 4 kabel

Klantenservice & Informatie