Kabels 
Overige Producten 
Account  

PS4 controller

Een onmisbaar onderdeel van iedere Playstation 4 gameconsole is de PS4 controller. Zonder dat is namelijk geen besturing van games mogelijk bij het spelen. Dat is uiteraard wel essentieel en daarom willen gamers een zo goed mogelijke controller voor hun PS4 kopen. De Playstation 4 wordt standaard met een draadloze DualShock 4 geleverd. Is deze versleten door het vele klikken op de buttons tijdens het gamen? Of wilt u een extra exemplaar om FIFA tegen uw vrienden te spelen? Bekijk dan ons assortiment. Lees meer

Verschillende uitvoeringen

In het assortiment van Allekabels vindt u PS4 controllers in verschillende uitvoeringen. Zo is bijvoorbeeld het originele DualShock 4 type van Sony in diverse kleuren en modellen verkrijgbaar. Een alternatief is een product dat niet door Sony is gemaakt, maar door een externe fabrikant met een officiële licentie voor de productie. In dit laatste geval zijn dit vaak afwijkende modellen met geavanceerde extra opties die de besturing van een game makkelijker kunnen maken. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn ook externe fabrikanten die juist een versimpelde versie maken. Een budget uitvoering die enkele tientjes goedkoper is dan het origineel van Sony. Zit hier nog niks naar uw smaak tussen, dan koopt u een skin of een accessoirepakket waarmee u zelf een unieke uitvoering maakt.

Originele PS4 DualShock

De meeste mensen die een PS4 controller kopen, kiezen voor het originele model zoals Sony dat ook standaard bij de gameconsole levert. Een populaire keuze want het officiële model is op veel punten verbeterd van het vorige model. De PS4 en dus ook de Playstation 4 controller zijn nu een aantal jaren oud en daardoor is er ook al een tweede versie op de markt gekomen. De originele versie is samen met de console in 2013 gelanceerd en heeft het modelnummer CUH-ZCT1. In 2016 heeft Sony de Slim en Pro versie van de PS4 uitgebracht en daarbij ook een verbeterde uitvoering. Deze uitvoering heeft het modelnummer CUH-ZCT2 en wordt ook wel een Playstation 4 Pro controller genoemd. Qua uiterlijk verschillen de twee modellen nauwelijks van elkaar. De enige verschillen zijn dat de lightbar een andere positie heeft gekregen, bedrade communicatie is nu mogelijk via een USB kabel en analoge sticks zijn bedekt met een betere kwaliteit rubber om de grip te verbeteren. Dit was namelijk een van de weinige klachten die gebruikers hadden over het eerste model.

Externe fabrikant met officiële licentie

Naast de originele Sony modellen kunt u ook een Playstation 4 controller kopen die gemaakt is door een externe fabrikant. Deze third party leveranciers hebben wel een officiële licentie voor het fabriceren. Uiteraard mogen zij niet het product van Sony een op een kopiëren. Zij moeten er hun eigen twist aan geven. Daardoor krijg je een product met unieke karakteristieken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een luxe model te kiezen dat is gemaakt in samenwerking met enkele van de beste e-sporters ter wereld om u de best mogelijke gebruikservaring tijdens het gamen te bieden. Deze is een stuk duurder dan het originele model, maar komt wel met verschillende extra functionaliteiten. Zo is onder andere het design aangepast waardoor hij beter in uw handen ligt en verder heeft u de beschikking over extra knoppen waarvan u zelf kunt instellen wat de functie hiervan is. Daarnaast zijn er nog externe fabrikanten die juist ervoor hebben gekozen om een goedkopere variant op de markt te brengen. Let wel op dat deze budget opties meestal geen touchpad hebben, soms lastig voor een game.

Headset op PS4 controller aansluiten

Een verschil tussen de PS3 en PS4 dat we tot nu toe nog niet besproken hebben is de mogelijkheid om een headset op de controller aan te sluiten. Dit is een handige feature die goed van pas komt tijdens het gamen. Aan de onderzijde zit een 3.5 mm jackaansluiting. Dit is de standaard pinaansluiting waar de meeste koptelefoons en headsets gebruik van maken. Het aansluiten van de headset is zeer eenvoudig. U duwt simpelweg de jackplug aan het uiteinde van de kabel van uw headset, in de aansluiting aan de onderzijde. Vervolgens kunt u in het menu nog instellen of u enkel de chat audio of alle audio van de game door uw koptelefoon wilt horen. De chat audio optie is handig als u een headset heeft met mono geluid. U hoort dan namelijk de game audio nog door de speakers van uw televisie of surround set en de chat van uw medespelers door het oor dat bedekt wordt door de koptelefoon. Doordat de PS4 controller draadloos is, kunt u met deze setup ook met uw bedrade headset gewoon door de kamer bewegen.

PS4 controller online bestellen

Allekabels heeft een breed assortiment waaruit u kunt kiezen. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.

Playstation 4 kabel

Klantenservice & Informatie