Soldeerset 230V / 30W

Op werkdagen vVoor 22u besteld, morgen in huis.
Soldeerset
Merk: Allteq,
Inhoud: Soldeerbout, houder,desoldeerpomp, draad
Spanning: 230 Volt,
Max. vermogen: 30 Watt.
Productcode: 1064697
voorraad: 107
€ 14,99 € 11,99 (Incl. BTW)
Productcode: 1064697
Tijdelijk afgeprijsd!
Aantal 1-en meer: € 11,99
In winkelwagen
Koop  1 Artikel  voor € 11,99
Meer informatie over dit product

Deze soldeerset is een ideaal gereedschap voor verschillende soorten soldeerklussen. Deze set beschikt naast een soldeerbout en soldeertin ook over een soldeerbouthouder waarin u het apparaat tijdens en na gebruik veilig kunt opbergen. Voor het verwijderen van oude tin kan er gebruik worden gemaakt van de desoldeerpomp en de spons die op de soldeerbout houder gemonteerd zit. Dit apparaat biedt een alles in een oplossing voor elke soldeerklus in en om huis. Standaard wordt de soldeerbout geleverd met één soldeerpunt maar het is mogelijk om soldeerpunten van een ander formaat aan te schaffen en te monteren.

Technische eigenschappen

Deze soldeerset van Fixpoint levert een vermogen van 30 watt en kan worden aangesloten op een stopcontact met een spanning van 230 volt AC (wisselstroom). De soldeerset levert een constant vermogen dat niet apart in te stellen is. De bout heeft een lengte van 27 centimeter en is voorzien van een soldeerpunt met een diameter van 1,5 millimeter. Deze kan eventueel worden vervangen voor een soldeerpunt van een ander formaat. Deze worden ook via onze website verkocht. Dit product wordt geleverd met een houder die voorzien is van een spons. In de houder kan het hete soldeerapparaat geplaatst worden tijdens en na de klus. De warme elementen zijn dan afgeschermd zodat ongelukken en letsel worden voorkomen.

Overige eigenschappen

Met de spons die op de soldeerbouthouder van de Fixpoint soldeerset zit is het mogelijk om de punt van de soldeermachine te reinigen van overtollig tin. Dit apparaat is bedoeld om te solderen met loodvrije tin, er wordt dan ook loodvrije soldeertin bij het product geleverd. Met de desoldeerpomp kan een bestaande verbinding worden weggehaald. Met de soldeerbout verhit u de tin op de bestaande verbinding en als deze vloeibaar is geworden kan de tin met de desoldeerpomp worden opgezogen.

Extra informatie

Voor het solderen van verbindingen is het aan te raden om naast loodvrije soldeertin ook gebruik te maken van soldeerflux. Soldeerflux zorgt ervoor dat de vloeibaar geworden tin goed hecht op de plek waar u een verbinding wilt maken. De Fixpoint-soldeerset is een complete set die direct klaar is voor gebruik. Als de soldeerpunt aan vervanging toe is of als u graag werkt met een ander formaat soldeerpunt, dan kan deze eenvoudig vervangen worden. Om dat te kunnen doen kunt u de schroef aan het uiteinde van de bout losdraaien en de huidige punt vervangen. Doe dit niet als het apparaat aangesloten is of net gebruikt is.

Specificaties

Soldeerset
MerkAllteq
InhoudSoldeerbout, houder,desoldeerpomp, draad
Spanning230 Volt
Max. vermogen30 Watt
Andere producten in deze categorie
Klantenservice & Informatie