Overige Producten 
Kabels 
Account  

Virtual reality bril

Sorry, de pagina die je zoekt kan helaas niet gevonden worden.

 
 

Door deze ontbrekende pagina te melden kun je ons helpen om de gebruikerservaring van Allekabels.nl nog verder te optimaliseren.

Wellicht is de informatie die u zoekt te vinden op een van de volgende pagina's

Allekabels, veel meer dan alleen kabels!

Voor 22u besteld, morgen in huis!
€ 16,99
Voor 22u besteld, morgen in huis!

Stand alone virtual reality bril of VR bril voor een smartphone kiezen?

Een virtual reality bril wordt gebruikt voor allerlei toepassingen, zoals in virtual reality games, in virtuele rondleidingen en in veel trainings- en lessituaties. Er zijn twee types VR brillen: brillen die gebruikmaken van interne hardware en/of beeldschermen en brillen die samenwerken met een externe computer zoals een Playstation. Virtual reality brillen met eigen hardware maken gebruik van een extern beeldscherm van bijvoorbeeld een smartphone om op een betaalbare wijze de virtuele wereld te tonen. Alle VR brillen werken in het algemeen nagenoeg hetzelfde. In de virtual reality bril zit een head mounted display. Via head-tracking, oftewel het volgen van uw hoofdbewegingen, kunt u met de VR bril rondkijken.

Welke virtual reality bril moet ik kiezen?

Een handige wijze om van VR gebruik te maken is door een VR bril te koppelen aan uw Smartphone. Een voorbeeld hiervan is Google Cardboard, waarbij de telefoon wordt geplaatst voor een tweetal lensjes. Via een speciale app die gebruikmaakt van de gyroscoop en de accelerometer die standaard in de smartphone aanwezig zijn, wordt het cardboard een VR bril. Een voordeel van zo’n bril die geen externe computer nodig heeft, is behalve de prijs ook dat u meer bewegingsvrijheid heeft. U kunt bewegen en rondkijken in de virtual reality, zoals u dat wilt. Een smartphone heet immers niet voor niets mobieltje. Verder kunt u op deze wijze ook gebruik blijven maken van uw eigen telefoon. Daarbij moet u wel letten op het besturingssysteem van uw smartphone én op de grootte van het beeldscherm van uw mobieltje. Kies bijvoorbeeld voor een VR bril voor Android of een VR bril voor iOS.

3D brillen: passief of actief?

Naast virtual reality brillen zijn er ook 3D-brillen te vinden in ons assortiment. Deze bieden geen volledig immersieve (= duur woord voor onderdompelende) ervaring zoals een virtual reality bril. Wel zorgen ze ervoor dat een beeld dat hiervoor geschikt gemaakt is, driedimensionaal wordt weergeven en dat is vaak al voldoende. Er zijn passieve en actieve 3D brillen: passieve 3D brillen hebben geen voeding nodig en worden gebruikt in bijvoorbeeld bioscopen en ook thuis voor passieve 3D TV’s. Een actieve 3D bril werkt op batterijen en is geschikt voor thuisgebruik, voor uw actieve 3D-televisie of om te gamen. De brillen zijn voorzien van een mechanisme om aan de televisie te koppelen. Soms zijn ze voorzien van een clipje om ze aan uw normale bril te bevestigen.

VR Gaming!

Behalve de virtual reality bril voor uw smartphone die u hier vindt, zijn er ook virtual reality brillen voor spelplatforms zoals de Playstation 4. Vaak zult u een keuze moeten maken tussen alle accessoires die op dit moment op de markt zijn te vinden. Speelt u bijvoorbeeld graag met een headset, dan is de aanschaf van een aparte virtual reality bril niet altijd even handig. U zit dan immers met meerdere attributen op uw hoofd en daar kunt u, vrij letterlijk zelfs, een enorm punthoofd van krijgen. Van de andere kant is zo’n virtual reality bril voor een gaming platform inclusief headset en microfoon een ongelooflijke ervaring. Bent u nog niet zeker over de aanschaf van een dure virtual reality bril? Oefen dan eerst met een betaalbare VR bril voor uw smartphone.

Uw virtual reality bril online kopen

Een virtual reality bril koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een virtual reality bril of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.