Kabels 
Overige Producten 
Account  

Privacybeleid & Cookiebeleid

Uw privacy staat bij Allekabels.nl voorop. Als u iets bij ons bestelt, mag u ervan uitgaan dat wij zorgvuldig omgaan met uw persoonlijke gegevens. We hebben uw gegevens nodig om uw bestelling af te kunnen handelen. Maar we stellen natuurlijk alles in het werk om ervoor te zorgen dat uw gegevens niet ongevraagd in handen vallen van hackers of onbetrouwbare partijen.
Zo bewaren we ze op een beveiligde database. Allekabels.nl geeft ze ook nooit door aan derden voor commerciële doeleinden. En vanzelfsprekend blijft u te allen tijde eigenaar van uw gegevens. Dat houdt in dat u ze altijd kunt inzien, wijzigen of verwijderen. En als wij uw gegevens willen gebruiken voor iets anders dan het afhandelen van uw bestelling, vragen we u daarvoor eerst om toestemming.

Dit privacybeleid is van toepassing op het gebruik van onze webshop en onze dienstverlening. Onze voorwaarden voldoen aan de normen van het nieuwe e-privacybeleid, de Algemene Verordening Gegevensverwerking. Deze schrijft voor dat we u moeten informeren over welke gegevens we van u verzamelen, waarom, wat we er mee doen, wie er mee werken en onder welke voorwaarden. Ook leggen we uit hoe en waar we uw data bewaren en beschermen tegen misbruik en aanvallen van buitenaf. Daarnaast kunt u in onze Algemene Voorwaarden uitgebreid lezen over welke rechten die u als consument heeft en hoe u er gebruik van kunt maken. Meer over de AVG vindt u op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Gegevensverwerking

Waarvoor hebben we u gegevens nodig?

Algemene gegevens

Zonder uw naam en adres kunnen we uw bestelling niet afronden. U wilt toch ook dat de bestelde artikelen zo snel mogelijk en op het juiste adres worden bezorgd? Omdat we soms contact met u moeten opnemen met vragen over de bestelling, vragen we ook om uw telefoonnummer. Uw e-mailadres hebben we nodig om u een bevestiging van de bestelling te kunnen sturen, maar ook om u te laten weten dat het pakketje is verstuurd. U kunt u gegevens aanpassen of verwijderen in uw account.

Betaalgegevens

Allekabels.nl maakt gebruik van een beveiligde betaalomgeving, zodat u veilig uw bestelling kunt afrekenen. De betaalgegevens slaan we op in onze administratie waar ze worden gekoppeld aan uw bestelling. We gebruiken uw bankrekeningnummer alleen als u geld van ons terugkrijgt.

IP-adres

Ons systeem herkent uw IP-adres. Daardoor weten wij wat uw voorkeuren zijn en kunnen we u als het nodig is goed adviseren. Omdat uw IP-adres is gekoppeld aan uw Allekabels.nl-account, kunt u er zeker van zijn dat niemand anders inlogt op uw persoonlijke account.

Account

In uw Allekabels.nl-account vindt u naast gegevens over uw bestellingen, alle persoonlijke gegevens die we van u hebben. U kunt in uw account uw gegevens altijd aanpassen of verwijderen. Hier kunt u zich ook inschrijven of afmelden voor onze nieuwsbrief.

Reviews

We stellen het zeer op prijs als u uw ervaringen deelt met andere klanten zodat deze een nog beter beeld krijgen van onze diensten en producten. Reviews die u achterlaat op websites van externe reviewpartijen als Trustpilot, kiyoh, Klantenvertellen en Thuisvergelijken worden aan ons teruggekoppeld. Met uw feedback kunnen we onze webshop optimaliseren en zorgen dat u en al onze klanten net zo tevreden zijn en blijven. De reviewpartijen beschikken over gegevens als u naam, e-mailadres en IP-adres.

Verkeersgegevens

Telkens als u onze website bezoekt, worden er zogenaamde verkeersgegevens opgeslagen. Deze gegevens zijn niet terug te leiden naar u als persoon. Het gaat om gegevens zoals welke pagina's u heeft bezocht en hoe lang en of er een bestelling is geplaatst. Gegevens over uw leesgedrag gebruiken we om onze website nog gebruiksvriendelijker te maken en content te maken die bij uw wensen past.

Derde partijen

We gebruiken uw persoonsgegevens alleen voor het verwerken van uw bestellingen. Omdat we niet alles zelf kunnen doen, werken we met externe partijen. Denkt u aan een administratiekantoor, PostNL en leveranciers van onze producten. Deze partijen hebben allemaal een verwerkersovereenkomst met ons afgesloten waarmee ze beloven dat ze zich ook aan de privacyregels houden. Ook hier geldt weer dat als ze uw gegevens voor een ander doel willen gebruiken, ze ons eerst moeten informeren zodat we u om toestemming kunnen vragen.

Strafrechtelijk onderzoek

Soms zijn we wettelijk verplicht om onze klantgegevens te delen in verband met een fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In zo'n geval hebben we geen keuze, maar we beloven u wel dat wij alles doen om ons daartegen te verzetten. Dat houdt in dat we gebruik maken van alle mogelijkheden die de wet ons biedt.

Hoe lang bewaren we uw data

Uw klantgegevens bewaren we net zo lang als u klant van ons blijft. U bent natuurlijk vrij om uw gegevens te verwijderen of aan te passen. Dat kunt u via uw Allekabels.nl-account. Dit geldt echter niet voor facturen met uw persoonsgegevens. Op grond van onze administratieve verplichtingen moeten wij de facturen bewaren. Wij houden ons aan de bewaartermijnen die daarvoor staan. Uw financiële gegevens zullen we overigens nooit delen met derden. Een uitzondering maken we voor een incassobureau dat we inschakelen als u bijvoorbeeld nog niet heeft betaald en de gestelde betalingstermijn is overschreden. Overigens, slaan wij ook de kenmerken van de door u bestelde producten en bestellinggegevens op, als u daar toestemming voor heeft gegeven. Met deze gegevens kunnen we onze website verder personaliseren en u producten aanbevelen die u wellicht interessant vindt.

Hoe Allekabels.nl de beveiliging heeft geregeld?

U kunt er zeker van zijn dat uw data bij ons in veilige handen is. Uw persoonlijke gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd en opgeslagen op beveiligde servers. Dat geldt vanaf het moment dat u uw account aanmaakt of een bestelling bij ons plaatst, maar ook als u betaalt. U herkent de beveiligde SSL-verbinding aan het groene slotje linksboven in de browser.

Alleen bevoegde medewerkers met een geheimhoudingsplicht hebben toegang tot de beveiligde servers waar uw gegevens zijn opgeslagen. Daarom kunnen wij u maximale veiligheid garanderen en is fraude of diefstal van gegevens nagenoeg uitgesloten. En natuurlijk, we verstrekken uw gegevens nooit aan derden voor commerciële doeleinden. We delen ze alleen met partijen die betrokken zijn bij de afhandeling van uw bestelling.

Gebruik cookies

Wanneer u Allekabels.nl bezoekt, geeft u automatisch toestemming voor het ontvangen van cookies. Cookies zijn tijdelijke tekstbestandjes met computercode die ervoor zorgen dat onze website u herkent bij een volgend bezoek. De cookies worden automatisch door uw browser opgeslagen op de harde schijf van uw computer. Zo hoeft u niet telkens opnieuw dezelfde informatie in te voeren wanneer u weer iets bij ons koopt. Daarnaast kunnen we u met deze informatie u een persoonlijk advies geven op basis van eerdere bestellingen die u bij Allekabels.nl heeft gedaan.
Maar ook voor ons, Allekabels.nl zelf, zijn cookies handig. Met behulp van de cookies krijgen wij inzicht in het gebruik van onze website, maar we zetten de cookies ook in voor marketingdoeleinden. Zo maakt Google Analytics op basis van informatie voor ons een analyse van onze website. Hiermee kunnen we onze website en diensten verbeteren en aanpassen aan de wensen van onze bezoekers.
Onze cookies verzamelen overigens geen persoonlijke informatie. Als u toch liever geen cookies wilt ontvangen tijdens het winkelen op Allekabels.nl kunt u de instellingen voor de cookies aanpassen in uw browser en onze cookies en JavaScript uitschakelen. Echter, let op want de meeste websites werken niet optimaal wanneer u cookies uitschakelt.

Sommige cookies worden verwijderd als bij het afsluiten van de browser. Andere (bijvoorbeeld die met inloggegevens) kunnen jaren op uw computer blijven staan als u ze niet verwijdert.

Hoe wijzig je jouw cookievoorkeuren?

Het is niet aan te bevelen, omdat de website niet optimaal werkt, maar u kunt de cookies en Javascript uitschakelen in uw browser. Elke browser heeft een eigen handleiding. Zoek hier onder uw browser.

Lees meer hier over het verwijderen van de cookies in de volgende links:

Welke cookies gebruiken en waarom?

We onderscheiden 3 soorten cookies:

  • Functionele cookies
  • Analyserende cookies
  • Marketing cookies

Hieronder lichten we de verschillende cookies toe.

Functionele cookies

Functionele cookies zijn vooral bedoeld om u het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken. Zo zijn de cookies nodig om uw spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in uw persoonlijk account of reviews te bekijken.

Allekabels.nl-sessie:

Delen

We delen je informatie niet met derden

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
akuid Allekabels.nl Sessie Deze cookie is nodig om uw spullen in het winkelmandje te plaatsen, om in te loggen in uw persoonlijk account of reviews te bekijken. Eigenlijk alle functionaliteiten die nodig zijn om de website werkend te houden.

Analyserende cookies

Meten is weten

Klantvriendelijk staat bij Allekabels.nl hoog in het vaandel. Daarom zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze website. Daarvoor gebruik we informatie analyserende cookies.

Google Analytics

Doel

Met cookies van Google Analytics meten we hoe u onze webshop gebruikt en hoe u ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze website te verbeteren. Zonder deze cookies zou het ons heel wat meer tijd kosten om verbeteringen door te voeren.

Eigenschappen

Deze cookie komt van Google en wordt na maximaal twee jaar verwijderd. Sommige cookies worden al na dertig seconden of een minuut verwijderd.

Delen

Google deelt geen anonieme data met derden.
Lees meer: Privacy statement

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
_ga Allekabels.nl 2 jaar Identificeert een unieke bezoeker
_gid Allekabels.nl 24 uur Identificeert een unieke bezoeker
gac_ Allekabels.nl 90 dagen Deze cookie stuurt informatie over Adwords campagnes uitgezet door Allekabels informatie naar Google Analytics en AdWords. Dit maakt het mogelijk om AdWords Conversies te meten. Aan de hand van deze data weten wij welke campagnes wel werken en welke niet.
_dc_gtm__ Allekabels.nl 30 dagen Deze cookie wordt gebruikt om het aantal verzoeken over een periode te regelen. Deze Cookie wordt geplaatst als Google Analytics met gebruik van Google Tag manager gebruikt wordt.

VWO

Doel

Met de cookies van VWO voeren we tests uit en houden we gebruikersinformatie bij. De cookies houden de variatie bij die een gebruiker heeft bekeken en helpen om dezelfde variatie consistent aan de gebruiker te leveren; bijhouden van doelen voltooid door een gebruiker; en bepalen of een gebruiker deel uitmaakt van een test.

Delen

We delen de informatie niet met derden.

Meer lezen: Privacy Policy

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
vwo_uuid_v2 VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_combi VWO 1 maand Deze cookie wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een bezoeker altijd de juiste variant van bijvoorbeeld een A/B-test te zien krijgt.
debug_vis_opt_exp_EXPERIMENT_ID_goal_GOAL_ID VWO 1 week Deze cookie wordt aangemaakt als er een vooraf ingesteld doel bereikt is binnen een experiment.
debug_vis_opt_s VWO 6 maanden Deze cookie houdt bij of de gebruiker een nieuwe of terugkerende bezoeker is voor een bepaald experiment.
debug_vis_opt_test_cookie VWO Sessie Deze cookie controleert of cookies toegestaan zijn door de gebruiker of niet.
debug_vwo_uuid VWO 1 jaar Deze cookie geeft een uniek ID aan elke bezoeker en wordt gebruikt om bezoekers te segmenteren.

Marketing cookies

DoubleClick Floodlight

Doel

Floodlight houdt conversies voor het DoubleClick Digital Marketing (DDM) -platform bij. De Cookies worden gebruikt om herhaalbezoeken van een specifieke browser te herkennen.

Meer informatie over DoubleClick cookies:
https://support.google.com/dfp_premium/answer/2839090?hl=en

Cookienaam Geplaatst door Verloopt na Doel
IDE Double Click (Google) 1 jaar Met deze cookie kunnen wij onze advertentiecampagnes optimaliseren. Deze informatie wordt gedeeld met Double Click (Google). Google zal zich als verwerker moeten houden aan de opgestelde verwerkersovereenkomst om uw privacy te beschermen.
Thuiswinkel Waarborg

We hechten veel waarde aan tevreden bezoekers. Daarom hebben we ons aangesloten bij de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie (NTO). Deze overkoepelende organisatie deelt een waarborg uit aan webshops die zich houden aan haar gedragsregels. U kunt een webshop die net als Allekabels.nl een waarborg heeft volledig vertrouwen. Mocht u toch nog klachten hebben over onze producten of dienstverlening, kunt u deze bij ons indienen, maar ook bij de NTO.

Uw rechten als betrokkene

Dankzij de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming zijn er een aantal rechten vastgelegd waar u als inwoner van Europa gebruik van kunt maken. Sommige van deze rechten bestonden al maar zijn aangescherpt. Ook zijn er nieuwe bijgekomen.

Recht op informatie over de verwerking

Organisaties zijn verplicht om publiek te informeren over gegevensverwerking. U heeft het recht om te weten wat er met uw gegevens gebeurt en waarom. En dat geldt bij elke nieuw verwerking. Allekabels.nl zal u altijd informeren als uw gegevens worden verzameld en wat er met uw gegevens gebeurt. Dat kan overigens ook in de vorm van informatie op onze website. Alleen als al vaststaat dat u bent geïnformeerd bijvoorbeeld met een mail aan een door u zelf opgegeven e-mailadres, hoeven we u niet opnieuw op de hoogte te brengen.

Recht op informatie over de verwerking

Als u dat wil, kunt u ons vragen of uw persoonsgegevens automatisch worden verwerkt en om welke gegevens het gaat. U bent niet verplicht om uw inzageverzoek toe te lichten. Daarnaast mag u ook als ouder of wettelijke vertegenwoordiger een inzageverzoek doen voor kinderen tot 16 jaar. Overigens gelden ook offline-gegevens onder het inzagerecht, met uitzondering van data uit stukken die al zijn opgeborgen in een archiefbewaarplaats.

U heeft ook het recht om ons te vragen om gegevens aan te passen, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen als deze feitelijk onjuist zijn, onvolledig zijn, niet ter zake doen of als ze worden gebruikt of zijn verzameld op een manier die in strijd is met de wet. Dit moeten we ook doorgeven aan externe partijen die namens Allekabels met uw gegevens werken, en we zullen u als betrokkene uiteraard daarover informeren.

Recht om vergeten te worden

Er bestond al een recht op correctie en verwijdering, maar dat heet nu het recht om vergeten te worden. Bovendien zijn op dit gebied uw rechten uitgebreid. Zo is het recht niet meer beperkt tot het verwijderen van objectief onjuiste gegevens, onvolledige gegevens of gegevens die niet meer ter zake doen.
U mag uw persoonsgegevens laten wissen als:

  • De gegevens niet meer nodig zijn voor het doel waarvoor ze zijn verzameld of verwerkt.
  • U uw toestemming voor verwerking intrekt of als u bezwaar aantekent.
  • Wij uw gegevens onrechtmatig hebben verwerkt.
  • Uw gegevens moeten worden gewist op basis van een regel uit het Unierecht of nationaal recht.
  • Als het gaat om gegevens van kinderen die jonger zijn dan 16 jaar.

Natuurlijk zullen we dit ook doorgeven aan derde partijen die namens ons met de gegevens werken, en uiteraard ook aan u als betrokkene.

Recht op verzet

U kunt ons verzoeken om uw persoonsgegevens niet langer meer te gebruiken. Dit noemen we recht op verzet. U mag dit van ons vragen als wij uw gegevens gebruiken voor marketingdoeleinden, maar ook als u daar bijzondere persoonlijke redenen voor heeft, bijvoorbeeld als u niet wil dat een bekende die bij ons werkt uw 'gevoelige' gegevens kan inzien. We moeten dan binnen vier weken beslissen of we stoppen met het gebruik van de betreffende gegevens.

Recht op overdraagbaarheid van gegevens

Het recht op overdraagbaarheid, dataportabiliteit, houdt in dat persoonsgegevens makkelijk moet kunnen worden doorgegeven, bijvoorbeeld als u wilt overstappen. Een consument mag een organisatie vragen om zijn digitale persoonsgegevens rechtstreeks over te dragen. Het gaat hier uitsluitend om digitale persoonsgegevens die met of zonder uw toestemming zijn verzameld en worden verwerkt. Wij zijn verplicht om de gegevens te verstrekken in een vorm die gemakkelijk kan worden hergebruikt door een andere organisatie. Daarvoor kunnen we een zogenaamde API-koppeling (application programming interface) gebruiken. De koppeling maakt een verbinding mogelijk tussen het systeem of applicatie van Allekabels en dat van een derde partij, zoals Post NL.

Rechten van betrokkenen bij profilering

Profilering is een ander woord voor het geautomatiseerd verwerken van persoonsgegevens. U heeft als consument het recht om niet mee te werken aan profilering voor marketingdoeleinden. Zo kan op basis van verzamelde informatie een profiel van u worden gemaakt waarmee uw koopgedrag kan worden voorspeld. Zo kunnen we bijvoorbeeld op basis van uw profiel specifieke aanbiedingen mailen. Als u dit niet op prijs stelt kunt u bezwaar maken. Wij zijn verplicht om de verwerking van uw data voor direct marketing onmiddellijk te staken.

Terugtrekken van toestemming

Wat u vooral merkt van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is dat we u veel meer dan voorheen zullen informeren over onze gegevensverwerking. En we zijn nu ook verplicht om vooraf toestemming aan u te vragen. En dat zal anders gaan dan in het verleden. Zo is een pagina waar op we uw toestemming vragen en waar we op voorhand al de toestemming hebben aangevinkt niet langer meer rechtsgeldig. U moet voortaan zelf een vinkje zetten, of wel Allekabels.nl actief toestemming verlenen voor een specifieke handeling of verwerking van uw persoonsgegevens. Voor de AVG was zo'n zogenaamde pre-ticked box wel voldoende. U bent natuurlijk altijd vrij om uw toestemming ook weer terug te trekken.

Wilt u gebruik maken van een van uw rechten. Dan kunt u uw verzoek indienen en e-mailen naar info@allekabels.nl

Of schriftelijk via

Allekabels.nl
Mercuriusstraat 9
Industrienummer: 4145
6468 ES Kerkrade
Nederland

Klantenservice & Informatie