Overige Producten 
Kabels 
Account  

Tondeuse

Kort, korter, kortst

De kapper gebruikt de tondeuse in combinatie met de kam of de meer ervaren vakman/vakvrouw gebruikte zijn/haar vingers om de lengte van de eventueel overblijvende haarpracht te bepalen. Dat is ambachtelijk. Maar het kan ook simpeler met een opzetstuk/opzetkam die in verschillende maten, oftewel diverse afstanden tot de hoofdhuid, wordt meegeleverd. Natuurlijk wordt de tondeuse in eerste instantie gebruikt om het lange haar bij te snijden. Maar u kunt hem natuurlijk ook zonder opzetkam goed gebruiken als vóórscheren bij een zesdagen-baard of om de bakkenbaarden weg/bij te scheren. Met de tondeuse, wederom zonder opzetkam, kunt u ook goed zelf de nekharen wegscheren en met een scheerapparaat nog na-scheren. Oudere heren kunnen er beter nog op letten dat in een goed verlichte badkamer niet geschoren wordt bij teveel tegenlicht in de spiegel, omdat de lichtere haartjes op het hoofd dan moeilijk te zien zijn. U denkt dan dat u alles geschoren heeft en toch staan er nog een paar sprietjes overeind! Zelfs wanneer u heeft geschoren op de laagste stand of zonder opzetkam. Hier komt u pas achter als u met de hand over uw hoofd wrijft. Daardoor strijkt u die sprietjes, die tijdens het scheren nog plat op het hoofd lagen, overeind.

Soorten tondeuses

Tondeuses laten zich niet over één kam scheren. Er zijn vooral verschillen in de aard van de voeding, het aantal scheerstanden, de nauwkeurigheid, waterbestendigheid en de oplaadtijd bij draadloze modellen. De reguliere uitvoeringen worden nog via het lichtnet gevoed en hebben daartoe een snoer met een platte zogenaamde eurostekker. Het draadloze alternatief heeft batterijen of een NiMH accu met een sterkte van 600 mAh, 800 mAh of 1000 mAh. In de duurdere modellen zit een Li-on accu. Wat het aantal scheerstanden betreft zijn de tondeuses verkrijgbaar met opzetkammen variërend in snijlengtes van 2mm tot zelfs 41mm. Sommige modellen hebben meerdere traploos instelbare scheerstanden, tot wel vierhonderd toe! Hiermee, en tevens het toerental, wordt een hoge snijprecisie oftewel nauwkeurigheid van de tondeuse verkregen, zoals bij de Philips Pro Precision. Dan zijn er naast de conventionele modellen, waarvoor het wordt afgeraden om er nat haar mee te scheren, ook uitvoeringen die waterbestendig zijn. Deze kan men zelfs onder de douche gebruiken! De oplaadtijd varieert tussen de uitvoeringen relatief weinig en bedraagt pakweg 1 uur, zoals bij de Panasonic, waarbij u dan tot 70 minuten kunt scheren.

Tondeuses en accessoires

De tondeuses verbruiken over het algemeen weinig vermogen. Desondanks kunnen ze warm worden, zodat er ook modellen zijn die juist extra weinig warmte afgeven. Onze tondeuses worden doorgaans als onderdeel van een set verkocht. Die tondeuse sets bevatten normaliter opzetkammen en borstels, sommigen zelfs daarnaast ook nog scheerkop en trimmer. De oplaadbare tondeuses hebben een laadstation, waarin bij enkele uitvoeringen de overige accessoires handig kunnen worden opgeborgen. We hebben zelfs een tondeuse met gekleurde opzetkammen en gekleurde toetsen op de tondeuse zelf. Gemakkelijk! Of wat dacht u van de super de luxe tondeuse met digitaal display. Deze tondeuse is onderhoudsvrij, ongelofelijk nauwkeurig met maar liefst 400 snijlengtes, heeft gemotoriseerde kammen, vrijwel slijtvaste titanium mesjes en een geheugen voor ingestelde snijlengtes. Ook al kost deze meer dan 100 euro, met enkele keren scheren heeft u de prijs er alweer uit! Diverse modellen zijn onderhoudsvriendelijk. Gunstig toch, als u ook zo’n bloedhekel heeft aan het reinigen.

Tips

Kern van het scheren met een tondeuse is, deze plathouden op de huid en geduld. Bovendien is de tondeuse niet alleen voor mannen, ook al suggereert de lange inleiding dat. Het wordt echter verreweg het meest gebruikt door mannen en is eigenlijk ook alleen door mannen zelf te bedienen. Want als u als vrouw de tondeuse wilt gebruiken om uw haarpracht in een mooi model te brengen, dan gaat dat alleen met hulp van buitenaf, hetzij een kapper of een goede vriendin die het haarsnijden in de vingers heeft. U kunt dan bijvoorbeeld een mooie clipperbob laten maken. Mannen houden het met een tondeuse liever kort. Kaal is trendy, kaal is cool, kaal is hip. Om een flitsend resultaat te verkrijgen zijn enkele tips wel handig. Gebruik een tondeuse alleen bij droog haar, omdat anders het haarvet en haarvocht, bij nat haar, ervoor zorgt dat het haar vast geklit tussen de snijmesjes gaat zitten. Scheer steeds tegen de haargroeirichting in. Daardoor worden de haren op gelijke lengte geschoren. Probeer niet teveel haar ineens weg te scheren, zeker bij fijn of sluik haar, omdat dit haar dan gemakkelijk buigt wanneer de tondeuse er doorheen zou moeten gaan, maar er daardoor in feite overheen gaat.

Nog meer tips

Ook al is de tondeuse een relatief eenvoudig apparaat, toch zijn er nog diverse handige weetjes. Neem de juiste opzetkam. Klinkt logisch, maar toch. Met nummer 7 of 8 haalt u het minste haar eraf. Met opzetkammen nummer 4 of lager scheert u het hoofd behoorlijk kaal. Beweeg de tondeuse niet te snel, om te vorkomen dat deze aan het haar trekt. Voor de bakkebaard kunt het beste een opzetkam gebruiken en daarbij is het nummer afhankelijk van de lengte van de baardharen, als u die heeft, zodat u dan een geleidelijke overgang krijgt. Zonder baard neemt u een opzetkam met nummer 4 of lager. Om de scherpteduur van de snijmesjes te verlengen is het goed om de tondeuse na elke scheerbeurt te reinigen met het bijgeleverde borsteltje, eventueel alcohol te gebruiken om te desinfecteren en indien nodig wat olie voor de smering. Natuurlijk kunt tijdens het scheren een kapperscape aandoen, maar als u daar niet voor kiest is het handig om een methode te hebben waarmee u die overgebleven haren of haartjes kunt verwijderen. Dat kan met een borstel of met een föhn. Met babypoeder in de nek en op de schouders wordt voorkomen dat de haartjes op de huid plakken.

Uw tondeuse online kopen

Een tondeuse koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over tondeuses of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie