Overige Producten 
Kabels 
Account  

Haardroger

Een föhn voor elk haartype

Als u op zoek bent naar een nieuwe föhn is het verstandig om rekening te houden met uw haartype. Verschillende haartypes reageren namelijk niet allemaal hetzelfde op de hitte van een haardroger. Mocht u een föhn aanschaffen voor uw kapperszaak, is het verstandig een föhn aan te schaffen die geschikt is voor alle haartypen. Voor welk haartype een föhn geschikt is, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo heeft het wattage invloed op de kracht en de warmte van de föhn. Hoe hoger het wattage, hoe harder en warmer de haardroger zal kunnen blazen. Dun haar droogt snel en is gevoelig voor hoge temperaturen. Het is daarom niet nodig om een föhn te kopen met een hoog wattage voor dun haar. Heeft u echter dikker haar, dan droogt het haar minder makkelijk en is het verstandig om een föhn te kopen met een hoger wattage. U zorgt er dan voor dat ook uw dikke haar gemakkelijk droogt. Daarnaast kunt u kiezen voor ionische technologie. Deze technologie is ideaal om pluizen en statisch haar tegen te gaan. Ionische technologie zorgt ervoor dat de vochtbalans in het haar optimaal blijft ondanks de hoge temperaturen van de föhn. Verder kunt u ook kiezen voor keramische technologie. Keramiek zorgt ervoor dat u uw haar goed kunt stylen en drogen zonder dat het haar beschadigd wordt.

Kies de juiste föhn

Zoals hiervoor al beschreven is de keuze voor een haardroger afhankelijk van het haartype en de wensen van de gebruiker. Maar welke föhn is nu geschikt voor welk haar? Voor dun haar is een föhn met een wattage van 1200W voldoende. Het haar wordt dan voorzichtig gedroogd. Voor haar met een normale dikte kunt u het beste kiezen voor een föhn met een wattage van 1300W tot 1800W. Hierdoor wordt het haar krachtig droog geblazen zonder het te beschadigen. Heeft u dik haar dat moeilijk te drogen is? Kies dan voor een krachtige haardroger met een wattage van minstens 1600W zodat het haar goed droog wordt. Als u last heeft van pluizend haar dat snel droog wordt is het verstandig om te kiezen voor een haardroger met ionische technologie, zodat het haar goed gehydrateerd blijft. Ten slotte is het goed om rekening te houden met beschadigd haar of gebleekt haar. Keramische technologie zorgt ervoor dat dit kwetsbare haar voorzichtig wordt gedroogd. Bedenk dus goed welke föhn geschikt is voor uw haartype en vergelijk zorgvuldig de verschillende opties. Bij elke föhn in ons assortiment hebben we alle specificaties qua wattage en opties duidelijk vermeld.

Tips voor de perfecte styling

Een föhn heeft vaak meerdere standen. Zowel de temperatuur van de gloeidraad als de kracht van de ventilator kan dan worden aangepast. Zo zorgt u ervoor dat u de luchtstroom zo aanpast dat uw haar comfortabel droog wordt. Haren worden in eerste instantie geföhnd om te drogen. Maar dit is zeker niet de enige toepassing van de haardroger. Met een föhn kan het haar ook goed in model worden gebracht. Geföhnd haar ziet er vaak verzorgder uit dan haar dat vanzelf gedroogd is. Het haar is stijler en u kunt er een perfecte scheiding in maken. Voor een optimaal effect moet het haar eerst zachtjes gedroogd worden met een handdoek. Kam daarna voorzichtig het haar uit met een borstel zodat er geen klitten in het haar zitten. Eventueel kan daarna een stylingsproduct worden aangebracht zoals mousse of serum. Om het haar speels te laten vallen kunt u het haar eenvoudig droog blazen met de föhn. Liever een specifiek model in het haar föhnen? Dan is het verstandig om het haar in secties te föhnen. Dit kost meer tijd maar geeft meer controle over de droogrichting van het haar. Gebruik een ronde borstel om de lokken slag of krul te geven tijdens het drogen. Meestal zit er een functie op de föhn om koude lucht te blazen. Blaas, als het haar droog is, de lokken even koel zodat ze goed in model blijven.

Haardroger met kap

Als u uw haar supercomfortabel wilt drogen is een haardroger met kap de ideale oplossing. Zo wordt haardrogen wel erg makkelijk! Een haardroogkap is een kap die u over uw hoofd zet en aansluit op de föhn. Een droogkap wordt vaak in kapperszaken gebruikt, maar is absoluut ook geschikt voor thuisgebruik. Een droogkap wordt ook wel een droogmuts genoemd. Droogkappen zijn uitermate geschikt om te gebruiken in combinatie met krulspelden. Het haar wordt zo gelijkmatig en grondig gedroogd terwijl de krulspelden zorgen voor het gewenste model. Een föhn met kap is geschikt voor elke type haar. Deze manier van drogen zorgt ervoor dat u uw handen vrij blijven, zo kunt u gewoon doorgaan met waar u mee bezig was! Droogkappen zijn verkrijgbaar in verschillende modellen. Zowel los aan te sluiten op een haardroger of als staande kap met een ingebouwde haardroger. Bekijk eens rustig onze verschillende droogkappen en maak een keuze die bij u past. Staat het model dat u zoekt er niet bij, informeer of we het voor u kunnen bestellen.

Accessoires

Om een optimaal resultaat te verkrijgen zijn er verschillende accessoires verkrijgbaar voor uw föhn. Zo is een ronde borstel met metalen of keramische delen geschikt om het haar tijdens het föhnen krullen of slag te geven. Het metaal of keramiek zorgt ervoor dat de warmte in de borstel dringt en het haar gelijkmatig verwarmd wordt. Wilt u uw haar liever stijl maken met het föhnen? Kies dan voor een paddle brush. Deze hebben platte verwarmbare elementen die het haar rechter maken en zorgen voor een prachtig resultaat. Ook voor de haardroger zelf zijn er accessoires te verkrijgen. Zo zijn er opzetstukken voor verschillende toepassingen. Kies bijvoorbeeld voor een rechte blaasmond om de warmte goed te kunnen richten. Een diffuser is geschikt om krullend haar mooi te drogen. Door een föhn met diffuser te gebruiken wordt ook het haar extra volumineus. Ook kan een ontkruller op de haardroger gezet worden om krullend haar stijler te maken. Vergeet ook niet de juiste verzorgingsproducten te gebruiken voor uw haar, dit zorgt ervoor dat het haar niet beschadigd wordt door de hitte van de föhn. Voor ieder haartype zijn dus verschillende accessoires die hunnen helpen om het perfecte kapsel te föhnen. Bij de beschrijving van elke föhn staat vermeld welke accessoires bij de haardroger worden meegeleverd.

Eenvoudig online bestellen

Zit u met de handen in het haar omdat u niet weet welke haardroger u moet kopen? Een nieuwe föhn kopen kan eenvoudig online bij allekabels.nl. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze voor de juiste haardroger, zodat u precies krijgt wat u wilt en voor uw of andermans haar nodig heeft. Een haardroger kopen was nog nooit zo gemakkelijk. Wij zorgen ervoor dat, als u voor 22:00 bestelt, u uw nieuwe haardroger de volgende dag al kunt gebruiken. Zo wacht u nooit onnodig lang op uw bestelling. U kunt direct online betalen via onze veilige betaalmethodes. Het is bij ons zelfs mogelijk om achteraf te betalen binnen 14 dagen na aankoop. Heeft u vragen over onze haardrogers of onze service? Wij zijn 7 dagen per week tot 21:00 uur telefonisch bereikbaar voor al uw vragen. Natuurlijk kunt u ook per email of brief contact met ons opnemen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contract met u op om uw vragen te beantwoorden.

Klantenservice & Informatie