Overige Producten 
Kabels 
Account  

Bloeddrukmeter

Waarom een bloeddrukmeter aanschaffen?

Als het u bekend is dat u een hoge bloeddruk of verhoogd risico hierop heeft, is een bloeddrukmeter fijn om dit in de gaten te houden. Bloeddruk is de druk die op de aderen ontstaat wanneer het hart het bloed door de vaten pompt. Als deze druk te hoog is heeft u meer kans op hart- en vaatziekten. U merkt hier meestal niets van. Langdurige hoge bloeddruk kan de wanden van de slagaders beschadigen en leiden tot aderverkalking. Daardoor kan de bloeddruk dan weer verder toenemen. Onze bloeddrukmeters helpen u om uw bloeddruk te monitoren. Ook zijn er bloeddrukmeters met hartslagmeter die waarschuwen bij hartritmestoornissen.

Verschillende bloeddrukmeters

In principe zijn er twee verschillende bloeddrukmeters: polsmeters en bovenarmmeters. Bij het opmeten van de bloeddruk is het belangrijk dat u niet beweegt tijdens de meting. Daarom wordt vaak gezegd dat een bovenarmmeter betrouwbaarder is dan een polsmeter. De pols moet u namelijk ter hoogte van het hart houden tijdens de meting. Hierbij is het risico groter dat u beweegt en de meting niet betrouwbaar is. Bij een bovenarmmeter laat u uw arm simpelweg op een tafel rusten en is het risico op beweging klein.

De eerste keer thuis een meting doen

U gaat uw eerste thuismeting doen met uw nieuwe bloeddrukmeter. Zorg ervoor dat u een half uur voor de meting niet gaat sporten, hard werken, of ijskoud of juist heet douchen. Drink voor de meting ook geen koffie en weerhoud uzelf er even van om een sigaret te roken. Al deze zaken kunnen het bloeddruk meten namelijk beïnvloeden. Gaat u 5 minuten voor uw meting alvast rustig zitten, rechtop op een stoel met uw benen naast elkaar. U bent dan helemaal klaar voor de eerste meting met uw nieuwe bloeddrukmeter.

Verschillende metingen doen

Gedurende de dag schommelt onze bloeddruk voortdurend. De bloeddruk wordt bijvoorbeeld beïnvloed door emoties, stress, beweging, eten en drinken. Het is daarom verstandig om gedurende de dag meerdere metingen te doen, en dit meerdere dagen achter elkaar uit te voeren. Bij Allekabels vindt u verschillende bloeddrukmeters met interne opslagmogelijkheid. Hiermee kunt u een groot aantal metingen opslaan en met elkaar vergelijken. Deze kunt u dan ook weer vergelijken met de metingen bij de huisarts. Er wordt wel eens gezegd dat de bloeddruk bij de huisarts altijd hoger is. Dit heeft te maken met het zogeheten witte-jassen-effect. Bij een huisartsbezoek komt spanning kijken, waardoor de bloeddruk wat hoger is dan normaal.

Uw bloeddrukmeter online kopen

Een bloeddrukmeter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een bloeddrukmeter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie