"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Monitorarm

Monitorstandaard - Logilink
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 22,99
Monitor verhoger - verstelbaar - ergonomisch
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 29,99
Monitorstandaard - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 26,00
Monitor beugel - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 34,99
Monitor beugel - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 67,99

Monitorarm: schermformaat en aantal schermen

Bij het bepalen van de juiste keuze is het belangrijk dat u weet welk schermformaat uw scherm heeft en uiteraard ook hoeveel schermen u gaat gebruiken. In de korte beschrijving bij elk scherm wordt het schermformaat in inches aangegeven. Klikt u door naar het product, dan ziet u tevens het schermformaat in aantal centimeters aangegeven. Tegenwoordig is het installeren van meerdere schermen gebruikelijk. U vindt het aantal schermen dat u met een bepaalde monitorarm kunt gebruiken eveneens aangegeven in de lange productbeschrijving. U kunt ook gebruikmaken van de handige filters om in een oogopslag alle monitorarmen gerangschikt te zien aan de hand van het maximaal aantal schermen per arm.

Monitorarm: types

Omdat er zoveel verschillende situaties zijn waarin een monitorarm goede diensten kan bewijzen, kunt u ook kiezen tussen diverse types. De meest eenvoudige uitvoering is de versie die u door middel van een plaat direct aan een wand of kast bevestigt. Vaak zijn deze toch nog instelbaar in die zin dat u ze kunt draaien en kantelen. Wel is het zo dat deze altijd slechts geschikt zijn voor een enkel beeldscherm. De meest uitgebreide versie is geschikt voor meerdere beeldschermen, die ook alle afzonderlijk instelbaar zijn.

VESA-maat en draaggewicht

Belangrijk is dat u het schermformaat en het VESA-formaat niet met elkaar verwisselt. Het schermformaat geeft de afmetingen van het scherm zelf weer, de VESA-maat heeft echter betrekking op de afstand tussen de diverse bevestigingspunten die zich achterop uw beeldscherm(en) bevinden. Dit zijn gestandaardiseerde verhoudingen waarmee zich de meeste schermen aan een steun, beugel of arm laten bevestigen. Net zo belangrijk is het maximale gewicht dat een monitorarm kan dragen. Let goed op dat u kiest aan de hand van het totale draaggewicht. Als u bijvoorbeeld 2 schermen met een gewicht van 5 kg gaat gebruiken, dan is het maximaal draaggewicht minimaal 10 kilogram, liefst meer.

Wijze van bevestiging en afstelling

Behalve het ruimtebesparend effect is een tweede belangrijke pluspunt de flexibiliteit van de monitorarm. Al naar gelang welk product u kiest, kunt u een dergelijke beugel bevestigen aan een tafel of bureau, aan de muur of aan het plafond. Heeft u een monitorarm eenmaal bevestigd, dan kunt u hem verder optimaal afstellen ten opzichte van uw kijkpositie. Daartoe is vrijwel elk product kantelbaar en in veel gevallen ook draaibaar. Deze functies zijn aangegeven in graden. Houd bij het kiezen hiermee rekening: niet elke monitorarm is bijvoorbeeld 90 graden of meer draaibaar.

Gasveersysteem en bevestigingsmaterialen

Bij diverse types monitorarm wordt een gasveersysteem toegepast. Hiermee wordt het instellen een stuk lichter en dus eenvoudiger, zeker als de eraan bevestigde beeldschermen een flink gewicht hebben. Dit kan een hele uitkomst betekenen als u de beugel geregeld moet draaien of kantelen. Ten slotte: diverse monitorarmen worden geleverd inclusief bevestigingsmaterialen. Is dit niet het geval, bestel dan eventueel de benodigde hulpmiddelen meteen online mee zodat u direct aan de slag kunt met het plaatsen en instellen.