Kabels 
Overige Producten 
Account  

CAT6 UTP kabels

De UTP kabel CAT6 laat snelheden toe tot 1000 Mbit/s en heeft een bandbreedte van 250 mHz. Kant en klare UTP kabel CAT6 is bij ons verkrijgbaar in lengten van 0,15 m tot 75 m. De bedrading is uitgevoerd in koper of CCA (Copped Clad Aluminium). Naast ronde kabel heeft Allekabels.nl ook platte UTP kabel CAT6 in het assortiment. Ook LSZH (halogeenvrij) kabel voor toepassing in professionele omgevingen en UTP buitenkabel ontbreken niet. Binnenkabels CAT6 zijn populair, er is dan ook een ruime keuze in kleur in ons assortiment aanwezig. Lees meer

VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 206 productenVolgende

UTP CAT6, de belangrijkste specificaties

UTP kabels worden onderverdeeld in een aantal categorieën voor snelheid en bandbreedte. Kabels die tegenwoordig actueel zijn, zijn van de categorie CAT 5e, CAT6, CAT6a of CAT 7. De kabels uit deze productreeks zijn allemaal van het type UTP kabel CAT6. Een CAT6 UTP kabel haalt snelheden tot 1000 Mbit/s en heeft een bandbreedte van 250 mHz. Hiermee overtreft de kabel weliswaar niet de snelheid van een CAT 5e kabel, maar kan door de grotere bandbreedte wel meer data tegelijkertijd verwerken. Een CAT6a kabel is weer een stap vooruit qua snelheid en bandbreedte: snelheid tot 10.000 Mbit/s en bandbreedte van 500 mHz. De UTP kabel CAT6 is dus een kabel die wat betreft prestaties in het midden van de mogelijkheden zit. Al onze UTP kabels CAT6 zijn van het type U/UTP, wat betekent dat deze niet afgeschermd zijn. Voor veel toepassingen is de UTP CAT6 netkabel ook in U/UTP uitvoering voldoende.

Flinke keuze aan UTP kabel CAT6

Aan het grote productpalet van de UTP kabel CAT6 is goed te zien dat deze kabelsoort zeer populair is. Er is een grote keuze aan kabels van verschillende lengte, kleur, vorm, materiaal buitenmantel en materiaal aders. Allekabels heeft vier verschillende series UTP kabel CAT6 in het assortiment. Serie met draadmateriaal CCA en draaddikte AWG 24/7. Leverbaar in maten van 0,25 m tot 25 m in de kleuren grijs, zwart, blauw, oranje, geel, roze paars of rood. Serie met draadmateriaal koper en draaddikte AWG 26/7. Buitenmantel halogeenvrij! Leverbaar in de maten 0,5 m tot 20 m, kleur grijs. Serie platte UTP kabel CAT6 met draadmateriaal koper en draaddikte AWG 32/7. Leverbaar in de maten 0,5 m tot 20 m, kleuren zwart, wit, lichtbruin, bruin, rood, blauw, geel, oranje en magenta. Serie grondkabel UTP CAT6 met draadmateriaal CCA en draaddikte AWG 24/1. Leverbaar in de lengten 10 m – 75 m, kleur zwart. Daarnaast vindt u bij Allekabels.nl CAT6 wandcontactdozen op- en inbouw en muurplaten voor keystones.

Draadmateriaal koper of CCA

Zoals in bovenstaande alinea genoemd kan de draad bestaan uit koper of CCA. CCA staat hierbij voor Copper Clad Aluminium, dit is een koperen draad met een aluminium kern. Aangezien aluminium duidelijk minder kostbaar is dan koper, is een CCA draad goedkoper dan een 100% koperen draad. De lagere prijs gaat ook gepaard met een lagere kwaliteit. CCA heeft ten opzichte van koper enkele nadelen: kans op draadbreuk groter, gelijkstroom weerstand/demping tot 40% hoger bij dezelfde draaddikte, afname flexibiliteit als gevolg van veroudering, voldoet niet aan de ANSI/TIA-568-B2-1 standaard. Kwalitatief dus minder dan een koperen UTP kabel CAT6. Toch is de CCA UTP kabel CAT6, met name bij de particuliere gebruiker, onverminderd populair. In een niet professionele omgeving wegen de nadelen niet zo zwaar. Gaat u een UTP CAT6 netwerkkabel kopen, houd dan rekening met de voor- en nadelen van de verschillende draadmaterialen. Kijk daarbij ook naar de vorm van de kabel en, indien voor u van belang, de kleur.

Installatietips U/UTP kabel

We hebben eerder vermeld dat de UTP kabel CAT6 in ons assortiment van het type U/UTP is. De U/ voor UTP staat hierbij voor “unshielded”, in goed Nederlands “niet afgeschermd”. Dit wil zeggen dat de kabel geen afschermende voorzieningen heeft tegen elektromagnetische straling. Wordt een niet afgeschermde UTP kabel CAT6 direct naast bronnen van deze straling - veelal mobiele of wifi apparaten - gelegd, dan kunnen storingen en uitval van het signaal optreden. Door de kabel zodanig te leggen dat deze stoorzenders zover mogelijk uit de buurt van uw UTP kabel CAT6 blijven, kunnen storingen en uitval vermeden worden. Is dit niet mogelijk dan kan een metalen kabelgoot ook uitkomst bieden. In hoeverre u maatregelen moet nemen hangt ook af van de afstand die overbrugd dient te worden. Een UTP kabel CAT6 50m, zal gevoeliger zijn voor invloeden van buitenaf dan een UTP kabel CAT6 van bijvoorbeeld 0,50 m. Hoe uw UTP kabel CAT6 storingsvrij te installeren, is dus afhankelijk van aanwezige stoorfactoren en lengte.

Uw UTP kabel CAT6 online kopen

Een UTP kabel CAT6 ZOALS UTP kabel CAT6 50 meter koopt u online bij Allekabels. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een UTP kabel CAT6 of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt voor uw aan te leggen of bestaande netwerk.


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 206 productenVolgende
Klantenservice & Informatie