Overige Producten 
Kabels 
Account  

Klikaanklikuit

Uw hele huis draadloos met KlikAanKlikUit

Met dit systeem creëert u gemakkelijk een complete “smart home” die aansluit op uw eigen woonsituatie. Een smart home wil zeggen dat elektronische producten onderling met elkaar communiceren, en idealiter ook vanaf buitenshuis bestuurbaar zijn met behulp van een app. Was domotica in uw eigen woning ooit nog toekomstmuziek, door een merk als KlikAanKlikUit komt dat huis van de toekomst ook in uw eigen huis toch al aardig dichtbij. Door dit compleet koppelbare systeem zijn de mogelijkheden bijna eindeloos; u schaft verschillende zenders/transmitters en ontvangers/receivers aan en creëert zelf de koppeling zoals u dat prettig vindt. Zo kunt u vanaf uw bank of vanuit bed uw lampen, rolluiken en beveiliging bedienen. Gemak dient de mens, daarom zijn deze producten ook niet ingewikkeld in installatie.

Zenders en ontvangers

Het concept van KlikAanKlikUit is eigenlijk heel eenvoudig en is gebaseerd op een principe van zenders en ontvangers. Eerstgenoemde vormen bijvoorbeeld de afstandsbediening, de wandschakelaar of een bewegingssensor. Onder de laatstgenoemde vallen de stopcontactschakelaars waarop u uw bestaande verlichting of apparatuur kunt aansluiten, maar ook speciale lampen of fittingen, beveiligingssystemen of IP camera’s. Kijk bij de aanschaf van stopcontactschakelaars, lampen en fittingen wel na of er alleen een Aan/Uit functie op zit, of ook een functie om de verlichting te dimmen indien gewenst. Met behulp van de bijgeleverde handleiding koppelt u vervolgens gemakkelijk uw transmitters aan de receivers. Zo kunt u bijvoorbeeld uw verlichting bedienen met een afstandsbediening, maar ook door middel van een draadloze wandschakelaar of zelfs met een sensor die de verlichting automatisch inschakelt bij schemering of beweging.

Afstandsbedieningen

Zoals u in ons assortiment kunt zien, zijn er nogal wat verschillende afstandsbedieningen die te koppelen zijn met de systemen van KlikAanKlikUit. Koopt u een losse afstandsbediening, dan dient u allereerst te letten op de gebruikte frequentie. Dit domoticasysteem werkt met twee frequenties: 433 Mhz en 868 Mhz. Hierover later meer, maar let er dus op dat u een afstandsbediening koopt die geschikt is voor het systeem waarmee u werkt. Wat verder nog van belang is, is het aantal kanalen op een afstandsbediening. Dit bepaalt namelijk hoeveel receivers u kunt koppelen aan de afstandsbediening. Er zijn afstandsbedieningen met meer dan 16 kanalen en verschillende extra opties, zoals een timer functie of een plaatje voor muurbevestiging. Zelfs op sleutelhangerformaat zijn er afstandsbedieningen, ideaal om uw beveiligingssysteem vanaf uw voordeur aan- of uit te zetten. Wat verlichting betreft dient u ook bij de aanschaf van uw afstandsbediening op te letten of er alleen een aan/uit functie op zit, of ook een dimmerfunctie.

Schakelaars en sensoren

Als transmitter kunt u een afstandsbediening gebruiken, maar er zijn nog veel meer zendermogelijkheden in het KlikAanKlikUit assortiment. Zo zijn er verschillende draadloze schakelaars, die u op de muur kunt bevestigen en die gewoon het uiterlijk van een wandschakelaar hebben. Wilt u uw oude wandschakelaars behouden, dan zijn er uiteraard ook inbouwschakelaars beschikbaar die u achter uw huidige schakelsysteem kunt plaatsen. Ook voor uw elektrische zonwering of ruilluiken is een inbouw schakelaar verkrijgbaar, die u achter uw huidige schakelaar plaatst. Daarnaast het merk verschillende sensoren die zowel voor verlichting, rolluiken als beveiliging geschikt zijn. Met een bewegingssensor kunt u niet alleen uw beveiligingssysteem laten aansturen, maar bijvoorbeeld ook uw verlichting laten uitschakelen wanneer er geen beweging meer wordt gedetecteerd in een ruimte. Kiest u voor een schemersensor, dan kunt u uw lampen automatisch laten aanspringen wanneer het buiten langzaam donker wordt. Deze schemersensor is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor het automatisch bedienen van uw rolluiken of zonwering bij schemering.

Verschil in systemen en frequenties

KlikAanKlikUit hanteert twee verschillende systemen, die met behulp van een Internet Control Station wel met elkaar kunnen samenwerken. De twee verschillende systemen zijn gebaseerd op frequenties. Het merendeel van de producten werkt via één-weg communicatie op een 433 Mhz frequentie. Dit wil zeggen dat de transmitter een 433 Mhz (of om precies te zijn 433,92 Mhz) signaal stuurt naar de ontvanger, waarop de ontvanger reageert door aan of uit te gaan of te dimmen. Deze receiver stuurt geen signaal terug, u kunt dus niet op de zender aflezen of uw lamp bijvoorbeeld daadwerkelijk aan of uit is. Daarnaast zijn er ook producten die werken op basis van twee-weg communicatie op een 868 Mhz frequentie. De transmitter verstuurt een 868 Mhz radiosignaal naar de receiver, die vervolgens eenzelfde signaal terugstuurt naar de zender. Bij dit soort producten kunt u bijvoorbeeld op afstand zien of uw verlichting of alarminstallatie is ingeschakeld. Beide radiosignalen kunnen door ramen, deuren en muren heen en hebben geen effect op het WiFi-signaal.

Frequentiebereik

Bovengenoemde verschillende frequenties kunnen door muren, deuren en ramen, maar hebben wel een verschillend bereik. De 433 Mhz frequentie heeft binnenshuis een bereik van ongeveer 30 meter, terwijl de 868 Mhz frequentie een bereik tussen de 70 en 150 meter heeft. Hierbij gaat het om theoretisch bereik, het daadwerkelijke bereik is wel nog altijd afhankelijk van de constructie van uw woning, zoals bijvoorbeeld de dikte van muren. Het signaal kan hier wel doorheen, maar kan wel licht beïnvloed worden. Heeft u meer bereik nodig, dit zou met name voor de 433 Mhz frequentie van toepassing kunnen zijn in een grote woning of kantoor, dan zijn er ook signaalversterkers verkrijgbaar. Deze vangen het radiosignaal op en zenden dit weer door, waardoor het bereik van een 433 Mhz radiosignaal nogmaals verlengd wordt met ongeveer 30 meter. Zo kunt u dit domoticasysteem zonder beperkingen overal in huis gebruiken.

Bediening via smartphone of tablet

Zoals aangegeven kunnen de twee verschillende systemen en frequenties wel samenwerken door plaatsing van een Internet Control Station. Dit apparaat zorgt er ook voor dat u al uw domoticaproducten volgens dit specifieke systeem kunt koppelen in de bijbehorende app en daarmee uw smart home op afstand kunt bedienen via uw smartphone of tablet. Zo hoeft u zich bijvoorbeeld nooit meer zorgen te maken als u het licht in huis aan heeft gelaten, u schakelt alles gemakkelijk op afstand uit. De beveiligingsinstallatie thuis? Die zet u vanuit uw werk of zelfs vanaf uw vakantieadres nog aan. Het Internet Control Station maakt het ook mogelijk om via de app verschillende functies te koppelen en handmatig programma’s samen te stellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een stand programmeren, waarmee u met een druk op de knop uw verlichting dimt en de rolluiken omlaag doet, terwijl u zich ondertussen op de bank voor de TV nestelt. Met het Internet Control Station zijn de mogelijkheden haast oneindig. U kunt uw smart home volledig op maat maken en zelf instellen.

Toepassingen: verlichting en rolluiken

De eenvoudigste toepassingen voor dit domoticasysteem zijn de producten voor verlichting en rolluiken. Voor verlichting kunt u kiezen om uw lampen te gebruiken door middel van een stopcontactschakelaar. Kijk bij het aanschaffen wel even goed naar het schakeltype, sommige zijn alleen geschikt voor het aan- en uitzetten, anderen voor het dimmen van lampen. Deze stopcontactschakelaars zijn apart maar ook in sets inclusief afstandsbediening verkrijgbaar. Vindt u de stopcontactschakelaars wat te lomp, dan kunt u er ook voor kiezen uw lampen te vervangen door speciale lampen. Deze lampen zijn voorzien van een ontvanger en kunt u dus rechtstreeks dimmen of uitschakelen via de zenders, bijvoorbeeld met een draadloze wandschakelaar maar ook met een afstandsbediening of eventueel met een bewegingssensor. U wilt uw elektrische rolluiken ook bedienen met dit systeem? U hoeft ze dan enkel te voorzien van een losse ontvanger. Koppel ze via de app en u hoeft nooit meer van de bank op te staan om wat sfeer te creëren in de woonkamer.

Uw huis beveiligd

Ook voor beveiliging heeft het merk diverse complete systemen en losse onderdelen. Het beveiligingssysteem is volledig draadloos en is uiteraard uit te breiden met andere bijbehorende transmitters en receivers. Zo zijn er losse sirenes en IP camera’s die u aan uw systeem kunt koppelen. Met een IP-camera van dit merk kunt u zelfs uw huis op afstand in de gaten houden via uw tablet of smartphone. Ook deur/raam contactsensoren kunt u aan uw beveiligingssysteem toevoegen. Dit zijn zenders, die bijvoorbeeld een sein geven aan een sirene wanneer een deur of raam geopend wordt. Met behulp van de app kunt u deze sensoren dan weer aan- of uitzetten, wanneer u thuis vertrekt of wanneer u weer thuis aankomt. Zelfs uw verlichting is met dit domoticasysteem te koppelen aan uw beveiligingssysteem. Zo kunt u bijvoorbeeld instellen dat op het moment dat het beveiligingssysteem iets detecteert, alle verlichting in huis aan moet springen. Ook hier zijn de mogelijkheden van dit domoticasysteem oneindig, het vergt alleen wat creativiteit en de koppeling vanuit uw kant.

KlikAanKlikUit online kopen

KlikAanKlikUit producten koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over KlikAanKlikUit of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie