Overige Producten 
Kabels 
Account  

CEE Schakelaar

CEE krachtstroom schakelaar uitvoeringen

Een CEE krachtstroom schakelaar is in verschillende uitvoeringen te koop. De schakelaars zijn bijvoorbeeld in 3 tot 6-polige varianten verkrijgbaar. Daarbij kan ook de wijze van monteren en daarmee het aansluiten van de elektriciteitsdraden per uitvoering verschillend zijn. Door van tevoren goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en een plan te bedenken hoe u de krachtstroom wilt aansluiten, zal een CEE krachtstroom schakelaar kopen een stuk makkelijker voor u worden. Op deze pagina met koopadvies voor krachtstroom schakelaars zullen we u zo goed mogelijk proberen uit te leggen wat de verschillen tussen de diverse CEE krachtstroom schakelaar uitvoeringen zijn. Iedereen die met krachtstroom werkt, moet voldoende verstand van zaken hebben om de CEE krachtstroom schakelaar veilig te kunnen aansluiten. U kunt bijvoorbeeld aan het elektrische apparaat en de stroomaansluiting zien hoeveel polen de schakelaar nodig heeft en of u gebruik kunt maken van een frontinbouw model voor het monteren van de schakelaar.

3 tot 6-polige CEE krachtstroom schakelaars

Stroom- en elektriciteitskabels zijn internationaal ingedeeld in het zogenoemde CEE systeem. Dit zorgt ervoor dat stekkers en contactdozen die verschillend van elkaar zijn niet met elkaar verbonden kunnen worden. Dit is zeker belangrijk als gebruik wordt gemaakt van krachtstroom. Om het verkeerd verbinden te voorkomen hebben stekkers onder andere verschillende diameters en een afwijkend aantal polen. Het is daardoor onmogelijk om een 3-polig stekker in een 6-polig stopcontact te steken. De polen vervullen ook elk een functie. Krachtstroom aansluitingen komen in 3, 4, 5 of 6-polige uitvoeringen. Dit zijn verschillende fasespanningen, een nuldraad en aarding. De CEE krachtstroom schakelaar moet uiteraard worden afgestemd op het type aansluiting van de kabel en stekker. Voor alle CEE krachtstroom schakelaars die wij te koop aanbieden kunt u in de specificaties duidelijk lezen of het om een 3-polig, 4-polig, 5-polig of 6-polig model gaat. Welk model CEE krachtstroom schakelaar u nodig heeft is zeer belangrijk om te weten voordat u tot aankoop overgaat.

Frontinbouw, opbouw of bodemmontage modellen

Ook belangrijk om te weten is hoe de CEE krachtstroom schakelaar gemonteerd kan worden. Hierbij kunnen we onderscheid maken tussen drie verschillende modellen. Zo is er bijvoorbeeld een frontinbouw CEE krachtstroom schakelaar die (meestal) op het apparaat dat van de krachtstroom gebruikmaakt wordt gemonteerd. Deze zelfde mogelijkheid heeft u ook bij een model dat geschikt is voor bodemmontage. Het monteren van de krachtstroom schakelaar verloopt dan wel op een iets andere manier. Met de CEE krachtstroom schakelaar opbouw modellen heeft u de meeste vrijheid in hoe u de montage wilt laten verlopen. Dit zijn CEE draaischakelaars met een compleet afgesloten behuizing. De kast met schakelaar kunt u overal op monteren door deze simpelweg met een schroef aan de boven- en onderkant vast te zetten. U kunt ervoor kiezen om de CEE krachtstroom schakelaar op het apparaat te bevestigen, maar het is ook mogelijk om de schakelaar op een muur te monteren. Een goede tip is om de CEE krachtstroom schakelaar altijd in de buurt van het elektrische apparaat te houden zodat deze in geval van nood snel uitgeschakeld kan worden.

CEE draaischakelaar voor een krachtstroomaansluiting

Het zal u vast weleens een keer zijn overkomen dat u tegen een muur aan wilt leunen en per ongeluk het licht in een kamer aanzet omdat u tijdens het leunen de lichtschakelaar aanstoot. Een vergissing die, in het geval van een lichtschakelaar, geen ernstige gevolgen met zich meebrengt. Naast dat u het licht uiteraard weer moet uitschakelen en misschien de aandacht van de aanwezige personen in de kamer op u vestigt. Bij het per ongeluk aanzetten van een apparaat dat gebruikmaakt van krachtstroom kunnen de gevolgen vele malen groter zijn. Deze apparaten hebben niet alleen een veel hoger stroomverbruik, vaak gaat het ook om zware industriële apparatuur die gevaar op kunnen leveren. Om deze reden ziet een CEE krachtstroom schakelaar er heel anders uit dan een lichtschakelaar. Meestal is er sprake van een draaischakelaar waarmee de krachtstroomaansluiting aan- en uitgezet kan worden. Ook moet u behoorlijk wat kracht zetten op de CEE krachtstroom schakelaar om de stroomvoorziening aan en uit te zetten. Dit zijn veiligheidsmaatregelen die moeten voorkomen dat de krachtstroom niet per ongeluk ingeschakeld kan worden.

CEE krachtstroom schakelaar met hangslot vergrendeling

Sommige CEE krachtstroom schakelaars hebben als extra eigenschap dat deze zijn uitgerust met een hangslot vergrendeling. Dit is een extra beveiligingsmaatregel waarmee voorkomen kan worden dat een elektrische installatie door onbevoegden zonder toestemming kan worden aangezet. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen komt deze extra feature goed van pas. Vaak blijven hier namelijk ’s avonds verschillende elektrische apparaten buiten staan en het is niet de bedoeling dat iemand deze zomaar weer kan aanschakelen door simpelweg de CEE krachtstroom schakelaar om te draaien. De hangslot vergrendeling zorgt ervoor dat u een hangslot door de schakelaar heen kunt halen om deze extra tegen dit soort voorvallen te beveiligen. De extra beveiliging van een hangslot vergrendeling is ook aan te raden als u zich zorgen maakt dat kinderen aan de CEE krachtstroom schakelaar kunnen komen. Door het hoge voltage van krachtstroom en de zware apparaten die hierop aangesloten zijn, kan dit namelijk tot gevaarlijke situaties leiden waar u uw kinderen uiteraard tegen wilt beschermen.

Uw CEE krachtstroom schakelaar online kopen

Alle benodigdheden voor een CEE krachtstroom schakelaar koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een CEE krachtstroom schakelaar of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.