Overige Producten 
Kabels 
Account  

Vleesthermometer

Welke vleesthermometer zoekt u?

U zoekt een geschikte vleesthermometer? Aangezien de keuze groot is, is de kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet nogal groot. De eigenschappen van een goede vleesthermometer zijn echter best overzichtelijk. Ten eerste moet een vleesthermometer natuurlijk nauwkeurig genoeg zijn. Dat betekent niet dat u een gekalibreerde en goedgekeurde professionele voedselthermometer moet aanschaffen. Dat loopt nogal in de papieren en is voor het gemiddelde keukengebruik ook zeker niet nodig. Waar uw wel op moet letten is reactiesnelheid en de mogelijkheid om zowel aan de oppervlakte als binnen in het product te meten. Al onze thermometers voldoen aan deze basic eisen. Daarnaast hebben onze afzonderlijke voedselthermometers elk een of meer extra’s aan boord. Sommige zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor het gebruik als wijnthermometer of voor gebruik in de oven.

Vleesthermometer met geheugen

In de praktijk gebruikt u een vleesthermometer meerdere keren gedurende het kookproces. Het is immers niet logisch dat u lang wacht voordat u de temperatuur gaat meten, omdat de kans op verbranden van het voedsel dan al groot is. Het is dan ook handig als uw thermometer een geheugen heeft. Diverse modellen hebben een functie voor het bewaren van de temperatuuruitlezing, meestal holdfunctie genoemd. Verder zijn er vleesthermometers met temperatuuralarm en zelfs met een kookwekker om de juiste kooktijden aan te kunnen houden.

Sondes, sensoren en spatels

De diverse types wijken onderling van elkaar af voor wat betreft de lengte van de sonde. De sonde bevat de sensor die de temperatuur meet. Voor sommige toepassingen mag die sonde of probe wat langer zijn. Daaraan gerelateerd is het meetbereik. Sommige thermometers hebben een breder meetbereik dan andere modellen. Dat is bijvoorbeeld handig als u vaak gekoelde levensmiddelen wilt meten die uit de diepvries komen. Ook zijn er vleesthermometers met spatels. Op de betreffende productpagina ziet u al deze specificaties terug.

Temperatuurmeting

De juiste schaalverdeling voor het meten van temperaturen is sinds jaar en dag een discussiepunt. Nog steeds worden er verschillende schaalverdelingen gebruikt. De vleesthermometer in graden Celsius is in Nederland het meest gebruikt. in de nu gebruikte Celsiusschaal markeert 0 graden het smeltpunt van ijs. De tweede schaalverdeling die vaak wordt gebruikt is de verdeling in graden Fahrenheit. In 1724 werd deze schaal vastgesteld met als ijkpunt eveneens de temperatuur van smeltend ijs, die in dit systeem gesteld wordt op 32 graden. De Fahrenheit schaal wordt nog steeds vooral gebruikt in Engelstalige landen. Daarnaast is er ook nog een gradenverdeling in Kelvin, maar die wordt bij standaard vleesthermometers niet of nauwelijks toegepast.

Uw vleesthermometer online kopen

Een vleesthermometer koopt u online bij Allekabels. Of u nu een vleesthermometer voor vriesproducten of voor het koken zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een vleesthermometer of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie