"

Meest verkochte Kerstverlichting

Breng kerstsfeer in huis

Kerstmis stelt vrijwel niets voor zonder kerstverlichting. Het is juist de kerstverlichting die de warme sfeer uitstraalt tijdens de donkere winterdagen. Wanneer bij al die huizen de kerstlampjes zouden ontbreken, zouden de straten grauw en donker aanvoelen. De lampjes maken het juist gezellig en warm. Dat is juist de kracht van de kerstverlichting. U kunt de kerstversiering in en om uw huis zo maken zoals u wilt. Er zijn zo veel verschillende soorten kerstverlichtingen, dat u door de kerstbomen het bos waarschijnlijk niet meer ziet. Er zijn namelijk lampjes in verschillende vormen, kleuren en dan is er ook nog een verschil tussen gloeilampjes en led-lampjes. Veel keuze dus in soorten kerstverlichting. Wij helpen u graag met uw keuze, zodat u de juiste kerstlampjes voor uw kerst koopt en de perfecte kerstsfeer creëert. Heeft u de geschikte lampjes gevonden? Bestel deze verlichting dan eenvoudig via onze webshop.

Kerstverlichting met LED lampjes

U kunt het zich misschien niet meer voorstellen, maar tot aan het begin van de 20e eeuw gebruikten mensen als kersverlichting nog echte brandende kaarsen in hun kerstboom. Dat was natuurlijk zeer brandgevaarlijk. Tegenwoordig gebeurt dit niet meer, omdat iedereen veilig gebruikmaakt van elektrische lampjes als kersverlichting. Waar voorheen de gloeilamp nog als kerstverlichting werkt gebruikt, ziet u dat deze lamp plaats maakt voor LED verlichting. In het begin had LED verlichting vaak een koude uitstraling en was dan ook niet echt altijd geschikt als kerstverlichting. Maar tegenwoordig hebben LED lampjes ook een warme uitstraling, waardoor deze lampjes niet onder doen voor de gloeilamp. LED lampjes zijn energiezuinig, duurzaam en worden niet warm in tegenstelling tot gloeilampen. Dus LED kerstverlichting is veiliger, op korte termijn goedkoper en ook nog eens beter voor het milieu. Led it snow!

Kerstverlichting binnen

Heeft u de kerstboom al van zolder gehaald of koopt u traditioneel elk jaar een echte kerstboom? Beide soorten bomen hebben hun voor- en nadelen, Een kunstkerstboom moet u nog helemaal in elkaar zetten, maar kunt u wel elk jaar opnieuw gebruiken. Een echte kerstboom is direct klaar voor gebruik en geeft een aangename dennengeur van nature. Vervelend zijn alleen die uitvallende naalden, die overal op de grond slingeren. Welke boom je ook kiest, als hij eenmaal in de woonkamer staat, is de basis voor de kerstdagen gelegd. Nu nog de kerstverlichting er in hangen. Vaak een hele klus. Er zijn verschillende soorten kleuren kerstverlichting voor in de kerstboom. U kunt de neutrale wit of gele kleur kiezen, maar voor de verandering en een geheel eigen sfeer is een andere kleur ook wel eens leuk. Bekijkt u eens welke kleur mooi zou kunnen staan bij de kerstballen, maar eventueel ook bij de rest van uw decoratie.

Andere kerstverlichting binnen

De traditionele kerstverlichting zijn natuurlijk de lampjes in de kerstboom. Dit geeft al zoveel sfeer in huis, dat je wellicht de rest van de lampen in huis het liefste uit laat zodat er een intieme sfeer heerst. Toch willen mensen meer kerstsfeer in huis halen door meer kerstverlichting. U zou dan nog meer kerstverlichting in uw kerstboom kunnen hangen, maar dan is het straks meer een lichtboom. Wat dacht u van kerstverlichting die u vastmaakt aan diverse decoraties. Bijvoorbeeld op een kerstkrans, op kersttakken of langs het raamkozijn. Er zijn ook lichtslangen die u als kerstverlichting kunt gebruiken. Deze ziet u ook vaak rondom een raamkozijn hangen. Misschien is het wel eens leuk om lampjes aan een plant of in een vaas te hangen. U zult verbaasd zijn over het effect dat het geeft.

Kerstverlichting buiten

U maakt rond de kerstdagen binnenshuis alles zo veel mogelijk gezellig met kerstverlichting, decoraties en kerstversiering. Steeds meer mensen kiezen er ook voor om buitenshuis kerstverlichting aan te brengen. Zo ziet u dat de boom, buxus of struik worden omhult met kerstverlichting. Deze kerstverlichtingen variëren tussen standaard lampjes, lampjes in ster- of sneeuwvlokvorm, lichtslangen, etc. Ook staan er onder het raam of vooraan in de tuin vaker decoraties, die variëren van kerstman tot rendier en van sneeuwpop tot kerstengel. Waar in de zomermaanden de planten leven brengen in uw tuin, zorgen deze kerstversieringen ervoor dat uw tuin tot leven komt gedurende de donkere koude dagen van het jaar. Let op dat u kerstverlichting koopt die beschermd is tegen vocht en vuil.

Verschillende soorten

Bij kerstverlichting wordt vaak alleen gedacht aan de lampjes voor in de kerstboom. Dat is traditioneel gezien de basis van een warme kerstsfeer. Maar er is tegenwoordig zoveel keuze in kersverlichting, dat er meer te versieren valt dan alleen maar de kerstboom. Sterker nog, ook zonder kerstboom kunt u de kerstsfeer in huis halen door de juiste kerstverlichting te gebruiken. Er zijn lichtgordijnen die u voor uw raam kunt hangen. Wat dacht u van een net met allemaal lampjes in. Gemakkelijk om aan een raamkozijn, tuindeur of erfafscheiding te hangen. Om een kerstboom of struik misstaat dit lichtnet ook niet. Meer opvallend zijn de lichtslangen die u vaak ziet langs raamkozijnen. Heeft u de soort kerstverlichting gekozen, dan zijn er ook nog verschillende kleuren om uw eigen sfeer te creëren.

Verschillende kleuren

Kerstverlichting heeft lange tijd een neutrale kleur gehad. De lampjes waren wit of geel van kleur. Met kerstballen, slingers en ander soort decoratie werd er meer kleur gebracht in en om het huis. Tegenwoordig is kerstverlichting beschikbaar in verschillende kleuren. U kunt dan kiezen tussen een kerstverlichting met één kleur of met meerdere kleuren. Voordat u de kerstverlichting koopt met uw lievelingskleur, kunt u eerst kijken of deze past bij de rest van de decoratie en dan lettend op die kleuren. Wellicht kunt u mooie kleurcombinatie creëren tussen de kerstverlichting en de decoraties. De warm witte kerstverlichting geeft een warme sfeer, maar als u bijvoorbeeld uw tuin winters wilt aankleden, dan is koel witte kerstverlichting mooi. Gekleurd licht maakt meer een nostalgische sfeer.

Kerstverlichting op batterij of stroom

Kerstverlichting is er zowel bekabeld als draadloos beschikbaar. Draadloos zult u dan batterijen moeten gebruiken. Let bij de aanschaf van kerstverlichting op batterij op de soort batterijen die u erbij moet kopen: AA of AAA. Handige van verlichting op batterijen is dat u niet met allerlei kabels moet gaan werken. Daarbij zien kabels, als je ze al niet wegwerkt, niet zo fraai uit. Nadeel van batterijen is dat ze op een gegeven moment op kunnen raken. Het ligt er natuurlijk aan hoe lang per dag u de kerstverlichting laat branden, maar u zult rondom de kerstperiode dan wellicht vaker de batterijen moeten vervangen. Uiteraard kunt u deze batterijen ook bij ons bestellen, zodat u nooit zonder kerstverlichting komt te zitten. Want dat licht bepaalt voor een deel de warmte en gezelligheid tijdens kerstmis.

Kerstverlichting: hoeveel lampjes nodig?

Het is altijd moeilijk inschatten hoeveel lampjes je nodig hebt als kerstverlichting. Laten we als voorbeeld de kerstverlichting voor de kerstboom pakken. De lengte van het snoer is de lengte tussen het eerst en het laatste lampje (zonder aanloopsnoer). U moet er namelijk rekening mee houden dat u de kerstverlichting om de gehele boom moet hangen. Bij een kerstboom van 160 cm heb je minimaal 125 meter kerstverlichting nodig. Bij een boom van 180 cm minimaal 14 meter aan lampjes. Heb je een nog grotere boom, dan zul je bij een kerstboom van 220 cm minimaal 18 meter aan kerstverlichting nodig hebben. Wilt u meer lichtjes in uw kerstboom, dan koopt u gewoon meer meters aan lampjes. Als u van veel lichtjes houdt, kunt u ook kiezen voor clusterverlichting (veel minilampjes bij elkaar). Deze lampjes geven een bepaalde sfeer doordat ze kort op elkaar zitten. Dan is uw boom een bron van verlichting.

Uw kerstverlichting online kopen

Een kerstverlichting koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstverlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.