Overige producten uit: Kerstster

Waar komt de populariteit van de kerstster tafellamp vandaan?

Naast de kerstboom is de kerstster misschien wel het meest herkenbare symbool voor het kerstfeest. Vandaar dat u de kerstster tafellamp de laatste jaren steeds vaker tegenkomt. De typische vorm van de ster is terug te vinden in het traditionele kerstverhaal en gaf de plaats aan waar het kerstkind geboren zou worden. De 3 wijze koningen uit het oosten volgden het licht van de ster om deze geheime geboorteplek te vinden. De lichtsymboliek die hier gebruikt wordt is van belang in het hele kerstfeest. Vandaar dat een kerstster tafellamp meteen de juiste sfeer weergeeft: door licht in de vorm van een ster. Om de historische context compleet weer te geven: ook de Romeinen die in deze periode de scepter zwaaiden waren bekend met de symbolische betekenis van de ster en dus ook van de kerstster. Door de eeuwen heen heeft de kerstster deze symboliek weten te behouden. Naast een kerstster tafellamp hebben we zeer veel uitvoeringen kerststerren in ons kerstassortiment. U kunt uiteraard altijd proberen deze zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen en in één keer online bestellen zodat u zeker weet dat alles bij elkaar past qua vorm, design en uitvoering.

Materialen in gebruik bij een kerstster tafellamp

Voor wat betreft materialen heeft u een ruime keuze. Dat geldt zowel voor het materiaal van het voetje als voor het materiaal waarvan de ster is gemaakt. Het voetje kan van hout of metaal zijn, het verbindingsstuk waar de kabel doorheen loopt is standaard van metaal. Gaat u voor een houten poot, kunt u kiezen uit rustiek eiken maar ook voor een witte of crème uitvoering. De ster zelf is veelal vervaardigd van papier of van een vergelijkbaar materiaal, uiteraard in een transparante uitvoering. Vaak worden er extra uitsparingen in dit materiaal gemaakt. Dat geeft niet alleen een bijzonder effect aan de lamp, maar zorgt ook voor afvoer van de warmte die (ook een LED) lamp produceert. U hoeft zich daar overigens geen zorgen over te maken, een papieren lamp is gecertificeerd, goedgekeurd en dus veilig. U kunt wel de keuze van het materiaal afstemmen met de keuze van het peertje in de lamp, waarover hierna meer.

Techniek: voeding en lamp

Ziet u bij andere modellen kerstster nog wel eens uitvoeringen op batterijvoeding, bij een kerstster tafellamp is dat niet zo zinvol. Omdat deze kerstdecoratie voornamelijk binnen wordt gebruikt, heeft u immers altijd wel een stroomcontactpunt binnen handbereik. Sterker nog, vaak wordt de plaats van deze verlichting zo gekozen dat de kerstster tafellamp (tijdelijk) in de plaats komt van een gewone tafellamp. De kerstster tafellamp werkt dus (vrijwel) altijd op netvoeding en is daarom voorzien van een netsnoer. Verder is de kersster tafellamp meestal voorzien van een treksnoer dat verbonden is aan de schakelaar. De fitting is meestal een E14 fitting, de “kleine schroeffitting”. U kunt zelf kiezen welk “peertje”, soort lampje dus, u in de kerstster tafellamp plaatst. Gezien het grote assortiment aan LED lampen met E14 fitting in alle soorten kleuren wit gekoppeld aan de duurzame kenmerken van LED verlichting, ligt de keuze voor een E14 LED lampje voor de hand. Uiteraard kunt u deze meteen mee bestellen bij uw kerstster tafellamp.

Niet alleen geschikt voor de kerst: twee in een

Nu u toch al van plan was om een kerstster tafellamp online aan te schaffen: heeft u er al eens over nagedacht deze decoratieve verlichting ook na de kerst gewoon te laten staan? Immers is het motief van de ster niet uitsluitend voorbehouden aan de kersttijd. Een kerstster tafellamp kunt u het hele jaar door laten staan zonder dat iemand dit raar zal vinden. Dat kunt u niet zo gemakkelijk doen met een kerstboom vermoedelijk, maar een kerstster tafellamp valt absoluut niet uit de toon. Fabrikanten hadden dat ook al bedacht natuurlijk. Voor de zekerheid leveren diverse merken er toch nog een tweede lampenkapje naast dat wat meer standaard is. Maar in principe kunt u het hele jaar een van de 2 designs gebruiken: de kerstster tafellamp en een gewone tafellamp in één pakket. Als u nog wat verder rondkijkt in ons assortiment, vindt u beslist nog meer decoratieve elementen voorzien van een stermotief.

Uw kerstster tafellamp online kopen

Een kerstster tafellamp koopt u net als alle andere kerstdecoratie en kerstverlichting online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop van al uw spullen bedoeld voor de kerst. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstster tafellamp of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie