Overige producten uit: Kerstster

De ster van Bethlehem

Als het donker is, geen wolkje aan de lucht is en u kijkt dan toevallig naar de lucht, dan zijn er miljarden sterren die fonkelen aan de hemel. De ene ster schittert net iets meer dan de ander. Volgens de Bijbel was er één ster die alle aandacht trok boven alle andere miljarden sterren op het moment dan Jezus was geboren. Deze ster zou stralen boven Bethlehem, waar Jezus in een kribbe was geboren. Zo konden de ‘Wijzen uit het Oosten’, die Jezus eer kwamen bewijzen, de fonkelende ster volgen om bij de zoon van God te komen. Dit is natuurlijk een Bijbels verhaal, maar wetenschappelijk gezien lijkt de discussie hierover nog niet afgelopen te zijn aangezien deze ster boven Bethlehem echt bestaan zou kunnen hebben. Hoe dan ook staat deze ster voor het begin van Kerstmis; de geboorte van Jezus. De kerstster is hierdoor eigenlijk het symbool voor de winterse feestdagen, naast de traditionele kerstboom.

Kerstster met verlichting

Een kerstster zonder lampjes zijn alleen overdag goed zichtbaar. Maar juist als het donker wordt en het buiten al koud is, brengt een kerstster met verlichting de warmte en gezelligheid naar u toe. Het geeft een sfeer van samenhorigheid en verdraagzaamheid. Dat komt wellicht ook door de kleur van de lampjes, meestal warm wit. Er zijn ook kerststerren die koud wit licht hebben. De kerststerren met dit soort verlichting geven dan ook meer een ijzige uitstraling. Koud wit licht komt goed tot zijn recht als u dat buiten gebruikt. Zo creëert u een abstracte, sneeuwachtige sfeer in de toch al koude dagen. Als u binnen dan de warm witte lampjes gebruikt, maakt u het contrast tussen de kou buiten en de warmte binnen nog groter. Als u een kerstster met gloeilamp verlichting koopt, heeft u alleen de keuze uit warm licht. Kiest u voor een kerstster met LED verlichting, wat tegenwoordig meer regel dan uitzondering is, dan kunt u vaker kiezen tussen warm wit en koud wit licht. Afhankelijk wat u met uw kerstster wilt uitstralen, kunt u kiezen voor warm of koud licht.

Verschillende kerststerren met verlichting

Allekabels heeft verschillende kerststerren met verlichting in het assortiment. Wat dacht u van de ouderwetse vallende ster of de standaard ster met vijf punten. U heeft dan de keuze of de verlichting de omtrek van de kerstster accentueert of dat de lampjes juist de ster in zijn geheel belichten. U kunt ook kiezen tussen verschillende materialen zoals papier, kunststof, messing of hout. Het materiaal is vaak medebepalend of u een kerstster met verlichting binnen of buiten kunt hangen. Wij beschrijven altijd in de productomschrijving of u de kerstster binnen en/of buiten kunt gebruiken. Er zijn ook kerststerren in verschillende vormen. De meeste kerststerren met verlichting hebben vijf of zeven punten. De meeste sterren kunt u ophangen, maar er zijn ook kerststerren die u kunt laten staan op twee punten of zelfs met voetsteun zijn uitgevoerd. Dus ook uw tafel, dressoir of boekenkast wordt zo mooi versierd met een kerstster.

Kerstster met LED: Waarom?

U zult waarschijnlijk merken dat er tegenwoordig bijna geen kerststerren meer te krijgen zijn met gloeilamp verlichting. En dat terwijl u juiste dat warme licht van gloeilampen zo mooi vindt. Dat warme licht kunt u tegenwoordig ook krijgen bij een kerstster met LED verlichting. Dat voordeel had LED in de beginjaren niet. Toen was er alleen maar een koud wit licht en dat vindt niet iedereen mooi bij een kerstster met verlichting. Dat is hedendaags wel anders. LED heeft daarbij ook nog verschillende voordelen, waardoor dit soort verlichting de gloeilamp bijna volledig verdrongen heeft. U kunt dus bij LED kiezen tussen koud en warm licht. Daarnaast is LED verlichting in uw kerstster ook nog energiezuinig. U hoeft zich dus gedurende de kerstperiode geen zorgen te maken over een te hoge energierekening. Dit zal reuze meevallen en dat vindt uw portemonnee erg fijn. Ook is LED verlichting duurzaam en gaat zelfs acht keer langer mee dan een gloeilamp. Dus LED is ook nog eens beter voor het milieu. Een LED lamp wordt zelfs vrijwel niet warm, waardoor brandgevaar nihil is. Dat zijn dus meerdere redenen waarom bijna alle kerststerren met verlichting bestaat uit LED.

Uw kerstster met verlichting online kopen

Wilt u tijdens de donkere koude wintermaanden uw huis laten glinsteren met een kerstster voor het raam? Een kerstster met verlichting koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstster met verlichting of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.


Klantenservice & Informatie