Alle producten in deze categorie zijn momenteel helaas uitverkocht.

Andere artikelen van Kerstfiguur

Batterijadapter - kerstverlichting binnen - 3 meter - incl. batterij en transformator
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79

Kerstengel: gestileerd of gedetailleerd

Het symbolisch gebruik van engelen tijdens Kerst is al een eeuwenoud gebruik. U zag ze in kerken en dergelijke, maar net zo vaak gewoon bij iedereen thuis. Ook zijn ze wel onderhevig aan trends. Inmiddels zitten we weer midden in zo’n trend, de engel is met kerst een graag geziene decoratie. Vroeger zag u deze gevleugelde wezentjes in allerlei uitvoeringen die vaak zeer gedetailleerd vormgegeven waren. Tegenwoordig doen deze soms een beetje ouderwets aan en wordt er vaak gekozen voor wat minder detail. Behalve de uitbundige uitvoering van de kerstengel zijn er ook veel moderne types engel voor de kerst in ons assortiment. Vaak zijn deze meer gestileerd en vrijwel zonder uitzondering ook voorzien van verlichting, meestal LED verlichting. Het spreekt voor zich dat de uitstraling van dit type kerstengel iets meer modern aandoet en beter past bij een hedendaags interieur. Toch zijn al deze types kerstengel, modern en meer klassiek, nog steeds even veel gevraagd. Het ligt er dus maar net aan waar uw voorkeur naar uitgaat.

Slinger met kerstengel

Om de sfeer van kerst goed uit te beelden, wordt vaak van meerdere figuren gebruikgemaakt. Het gebruik van meerdere elementen versterkt uiteindelijk de algehele indruk van een sfeervolle kerst. Uiteraard wordt de kerstman gebruikt en ook de kerstboom is bekend. Wanneer engelen als decoratie worden gebruikt, dan komen ze veelal in aantallen van 3 of meer. Niet alleen ziet dat er leuker uit, u heeft dan ook meer mogelijkheden voor wat betreft lichtsterkte. De slinger met figuren in de vorm van een kerstengel bijvoorbeeld is al vele jaren populair. Zag u ze vroeger nog wel eens zonder verlichting, inmiddels zijn ze bijna altijd wel voorzien van lichtjes – meestal LED. Als u gaat voor de slinger met kerstengel, let altijd even op het aantal LED lampjes dat vermeld wordt. Het aantal kerstengelen hoeft namelijk niet overeen te stemmen met het aantal lampjes. Ook de mate van verlichting kan hierdoor wisselen, soms is dat zeer handig. U heeft immers niet altijd maximale lichtsterkte nodig bij sfeerverlichting. U kunt dus altijd zelf bepalen aan de hand van het aantal led lampjes hoe sterk een slinger met kerstengel de ruimte, meubelstuk of ander kerstdecor zal verlichten.

LED: techniek en kleuren

Kerstverlichting en kerstdecoratie kan op velerlei manieren worden vormgegeven, ook qua gebruikte techniek. Daarbij wordt op meerdere kenmerken gelet, zoals gebruiksvriendelijkheid maar ook energiegebruik. Bij elke product specificatie van onze kerstdecoratie wordt aangegeven welk soort verlichting is gebruikt. Dat betreft niet alleen de techniek zoals LED of gloeilamp, maar ook de kleur licht die wordt gegenereerd. Denk bijvoorbeeld aan koud wit, warm wit etc. LED verlichting is inmiddels algemeen erkend als de meest duurzame verlichting. Zeker voor wat betreft feestverlichting zoals kerstverlichting, die onder omstandigheden behoorlijk lang in gebruik is, is dat handig. U kunt uw kerstengel of kerstengel lichtsnoer dus met een gerust hart vele uren achter elkaar laten branden zonder dat de stroomrekening uw feeststemming achteraf bederft. Een ander voordeel van LED is dat dit type kerstengel niet warm wordt. Een derde voordeel heeft te maken met milieu. Omdat er geen schadelijke chemicaliën in zijn verwerkt, zorgt een kerstengel met led verlichting letterlijk uitsluitend voor een blijde boodschap.

Voeding van kerstdecoratie

Bijna alle types verlichting met kerstengel werken op netvoeding. Daartoe is de slinger voorzien van een trafo die in principe steeds met een bedrijfsspanning van 24 V werkt. Bij de product specificaties van elke kerstengel wordt verder aangegeven hoe lang het stroomsnoer is. Heel spannend is dat verder niet, u kunt bij ons ook meteen verlengkabel online meebestellen. Let wel even op de lengtes die vermeld worden. Behalve de lengtes van snoer en stroomkabel wordt ook meestal de verlichte lengte aangegeven. Ook wordt de afstand tussen elke verlichte kerstengel vaak aangegeven. Behalve op netspanning zijn er ook uitvoeringen kerstengel die werken met batterijvoeding. Ten slotte kunt u ook uit elke product specificatie afleiden of de kerstengel geschikt is voor gebruik buiten of binnen. Dat is vooral van belang in verband met de veiligheidsvoorschriften rondom gebruik van kerstdecoratie buiten. Check dan ook altijd op de betreffende productspecificatie of de kerstdecoratie geschikt is voor gebruik buiten dan wel voor binnen.

Uw kerstengel online kopen

Ons assortiment aan kerstdecoratie is buitengewoon groot en ook zeer divers. Een kerstengel koopt u in alle soorten en maten online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kerstengel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.