Overige producten uit: Lichtgordijn

Waarom netverlichting in plaats van gewone kerstverlichting?

Netverlichting geeft de mogelijkheid om relatief egale vlakken in een mum van tijd te bekleden met lampjes, waardoor het een prachtige optie is voor het versieren van grotere objecten zoals struiken of bomen in uw tuin, muren, ramen en balkons. Het belangrijkste voordeel is dus dat dit soort verlichting u veel tijd bespaart met versieren. Dit wordt versterkt door het feit dat de vorm van netverlichting het opbergen makkelijker maakt, waardoor frustratie over lampjes die door elkaar of in de knoop raken grotendeels verleden tijd is. Artikelen met 32 tot wel 200 lampjes zijn beschikbaar bij Allekabels, waardoor u dus netverlichting kopen kunt voor een variatie aan mogelijke versieringen.

Specificaties van gloeilampen vs. led lampen

Het belangrijkste kenmerk van onze verschillende netverlichting-artikelen is dat sommige artikelen led lampjes hebben, tegenover andere artikelen met gloeilampjes. Led lampjes zijn bij aankoop duurder dan gloei, en geven vaak warm witte verlichting. Ledverlichting is echter op de lange termijn goedkoper qua stroomverbruik, maar de vraag is hoe snel dit verschil zich terugbetaalt als de lampjes alleen met de feestdagen gebruikt worden. Dit verschil in verbruik betekent overigens ook dat de duurzaamheid van netverlichting met leds vele malen groter is dan van gloeilampen. Als u dus graag groene keuzes maakt is ledverlichting wat dat betreft de betere optie. Het is eveneens zo dat ledverlichting in meerdere kleuren kan functioneren met behulp van RGB, terwijl gloeilampen slechts één kleur weergeven. Ook gaan leds vele malen langer mee dan gloeilampjes.

Verdere aandachtspunten

Naast de verschillen tussen leds en gloeilampen hebben sommige producten functies zoals timers of lichtsensoren. Let hier goed op bij het kiezen, want als u deze functies niet nodig hebt is het natuurlijk zonde om er meer voor te betalen. Ook het aantal lampjes en de grootte van het verlicht oppervlak verschillen, dus let op dat het artikel van uw keuze ook het oppervlak beslaat dat u wilt decoreren. Verder bestaat er netverlichting op netstroom en op batterijen. Het is handig om bij netverlichting voor buiten niet een stuk of zes verlengsnoeren door de tuin te hoeven leiden, als u bijvoorbeeld zes struiken wilt versieren. In dat geval is netverlichting op batterijen de beste keuze. Wilt u graag een bepaald soort verlichting met batterijvoeding gebruiken, maar wilt u juist niet steeds batterijen hoeven te vervangen? Gebruik dan een batterij-adapter om uw voeding gewoon in het stopcontact te kunnen steken. Bij Allekabels zijn vele batterij-adapters verkrijgbaar, bijvoorbeeld van 3 x AAA tot 4 x D.


Klantenservice & Informatie