Overige producten uit: Guirlande

Lengtes en toepassingsmogelijkheden van de guirlande

Lengte van dit type kerstdecoratie is van belang, een guirlande met verlichting heeft immers niet zoveel zin als de slinger te kort is. Niet alleen is het feestelijk effect dan nagenoeg verwaarloosbaar, ook de toepassingsmogelijkheden zijn dan beperkt. Er is dus altijd wel sprake van minimaal 1 meters versierd lint. In ons assortiment vindt u diverse lengtes van dit type kerstverlichting. Vanaf enkele meters kunt u een guirlande met verlichting bijvoorbeeld gebruiken ter versiering van een deur of raam. Ook ter decoratie van kasten kunt u deze slingers prima gebruiken. Kiest u voor een forse lengte, dan kunnen ook hele ruimtes worden “omlijst” met deze slingers. Ook voor gebruik buiten zijn deze langere uitvoeringen zeer geschikt, denk bijvoorbeeld aan de kerstversiering voor de garage of overkapping. Een andere, creatieve toepassing is het vormen van (verlichte) letters. Daarbij is het trouwens wel soms handig om iets kortere uitvoeringen slinger te bestellen. Afwisselend kort en lang kan natuurlijk ook.

Ledverlichting

Zoals bij veel soorten kerstverlichting is ook bij de guirlande met verlichting vooral de ledtechniek in opmars. Led is de meest duurzame verlichtingstechniek. Handig is verder met name dat opwarmen van ledverlichting te verwaarlozen is. Dat is belangrijk omdat de ledlichtjes bij een slinger meteen tegen het onderliggend materiaal is bevestigd. Een gloeilamp zou dit materiaal opwarmen, maar een ledvariant dus niet. Een derde voordeel van het gebruik van led bij de guirlande met verlichting is dat de energiekosten zeer laag zijn in vergelijking met andere technieken. Dat is met name handig omdat bij lange slingers voor het effect veel lampjes in gebruik zijn. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw is het nog steeds gebruikelijk om zoveel mogelijk lampjes te gebruiken om de kerstsfeer te bereiken.

Gebruik buiten en binnen

Veel van onze modellen zijn geschikt voor gebruik buiten en voor gebruik binnen. Logisch ook: alles dat veilig genoeg is om buiten aan te sluiten, is dat uiteraard ook voor gebruik binnen. Waar u wel op kunt letten, is de lengte van het aansluitsnoer. Zes meter lengte van alleen al de aansluitkabel lijkt veel, maar zeker bij buitengebruik kan dat toch vaak te kort zijn. Kijk daarom, als u uw guirlande met verlichting online bestelt, goed hiernaar en meet de lengte op die u nodig heeft. Bestel desgewenst ook meteen uw verlengkabel mee, inclusief materiaal om veilig en vochtvrij te kunnen koppelen met deze kerstverlichting. Nog een tip: binnen werd – zeker vroeger – het effect van de kerstguirlande bereikt door papieren kerstslingers om een TL buis te wikkelen. Dit is af te raden bij oude TL verlichting en in de meeste gevallen is het – in publieke ruimtes – ook bij regelgeving verboden wegens brandgevaar.


Klantenservice & Informatie