Kabels 
Overige Producten 
Account  

Krimpkous

Hoe werkt een krimpkous?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld krimpfolie krimpt een krimpkous slechts in diameter en niet in lengte. Dit wordt bereikt doordat tijdens het fabricageproces van het materiaal waarvan de krimpkous wordt gemaakt, de moleculen van het materiaal in een bepaalde toestand worden gebracht. Door dit materiaal vervolgens weer te verhitten, keren de moleculen terug naar hun oorspronkelijke toestand. Deze flexibele kous is daarom meestal van polymeer plastic, vrijwel altijd PVC en tijdens het krimpen voegt dit materiaal zich volledig naar de vorm die het omsluit. Problemen rondom verbindingen met delen van ongelijke diameter of andere ongelijkheden worden zo omzeild. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een soldeerverbinding van een stroomdraad aan een soldeerlip die andere afmetingen kent dan de stroomkabel. Er zijn uiteraard nog veel meer toepassingen.

Kousen in alle kleuren en maten

Krimpkousen zijn verkrijgbaar in meerdere doorsnedematen, lengtes en kleuren. U kiest een diameter en de bijbehorende lengte. Ook hebben wij krimpkous op rol. De kleuren hebben verder geen betekenis voor wat betreft waardes zoals lengte of kwaliteit. Wel kunt u beter een lichtere kleur kiezen als u bijvoorbeeld iets op de krimpkous wilt schrijven. Ook hebben wij transparante varianten in ons assortiment. Ten slotte zijn er verschillende krimpverhoudingen. Deze worden uitgedrukt in de doorsnede vóór het krimpen en de doorsnede die ná het krimpen te bereiken is. De meest voorkomende verhouding is 2:1. De maximaal haalbare krimp bedraagt 50% van de oorspronkelijke diameter. Veel verkocht zijn onze assortimentsdozen krimpkousen. We hebben ze in collecties van 50 stuks tot meer dan 400 stuks. Uiteraard niet allemaal met dezelfde modellen, maar met verschillende maten en kleuren.

Krimpkous met lijm

Behalve de standaard krimpkous hebben wij ook krimpkous met lijm in ons assortiment. Deze variant is aan de binnenkant voorzien van een lijmlaag. Bij het verhittingsproces krimpt niet alleen de kous, maar smelt ook de lijmlaag. Deze laag vloeit uit en zorgt ervoor dat oneffenheden worden opgevuld dan wel weggewerkt. Deze lijmlaag zorgt er verder voor dat de verbinding van de krimpkous vochtdicht en waterdicht afsluit. Al naar gelang de gebruikte materialen moet u rekening houden met welke verhittingsmethode dan wel verhittingsapparaat u het beste kunt gebruiken voor het zo gelijkmatig mogelijk verhitten van de kous met lijm. We hebben hierna voor u de meest gebruikte werkwijzen verzameld.

Wat gebruik ik om te verhitten?

In ons assortiment hebben wij diverse heteluchtpistolen en gasbranders die u kunt gebruiken om krimpkousen te verhitten. U kunt echter ook andere apparaten gebruiken. Veel gebruikt is de föhn, die u op de heetste stand zet. Ook gebruiken veel mensen een aansteker, hoewel dat soms niet zo handig blijkt. Net zoals dat het geval is bij kokend water, stoom uit een fluitketel en het tosti ijzer als hittebron voor het werken met krimpmaterialen. Betere opties zijn dan de verfstripper en de soldeerbout. Hoe dan ook, vakmanschap is meesterschap en bij het gebruik van dit soort attributen zult u beslist wel eens uw vingers branden. Daarom hebben wij, naast krimpkousen, heteluchtpistolen, gasbranders, föhns en soldeerbouten, ook verbanddozen in ons assortiment.

Uw krimpkous online kopen

Een krimpkous koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een krimpkous of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie