Kabels 
Overige Producten 
Account  

Kabels Wegwerken


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 123 productenVolgende

Kabels wegwerken met kabelbinders: altijd handig!

Normaliter is een kabelbinder of kabelbeugel een langwerpige strip nylon waarmee u kabels wegwerken kunt. De ene kant heeft enkele centimeters geribbeld oppervlak en aan de andere kant zit een kleine opening. Die opening heeft weerhaken waarin het andere spitse uiteinde gestoken wordt, waarna het stripje aangetrokken wordt. Hierna is de bundel stevig bevestigd. Zodra het spitse uiteinde eenmaal in de opening de eerste ribbel is gepasseerd, kan de strip niet meer worden teruggetrokken. Zo ontstaat een lus die alleen nog strakker kan worden getrokken. Om kabelbinders vervolgens te verwijderen, moeten ze worden doorgeknipt. De oorspronkelijke versie kabelbinder heeft een roestvrijstalen lipje in de kop. Deze tie wrap is duurder dan een plastic tie wrap en worden steeds vaker gebruikt wanneer u kabels wegwerken wilt. Versies die je ook vaker ziet zijn kabelbinders met een klittenband. Ook zijn er hersluitbare kabelbinders op de markt. Kabelbinders kunnen gevaarlijk zijn in de handen van kleine kinderen, gebruik ze niet als speelgoed.

Waarvoor kunt u een kabelgoot gebruiken?

Een kabelgoot kopen waarmee u kabels wegwerken kunt, is een slimme investering. Niet alleen bergt u met een kabelgoot al uw kabels overzichtelijk op. Ook zijn ze uit het zicht. U bent daarmee voorgoed verlost van een rommelige indruk van uw woon- of werkruimte. Kabels die in de knoop raken of die andere onveilige situaties veroorzaken, behoren eveneens tot het verleden. Bij ons kunt u verschillende maten kabelgoten kopen, in plastic/PVC of in aluminium uitvoering. Kabelgoten worden gebruikt in de meest uiteenlopende situaties. Vroeger werden ze vooral gebruikt om stroomkabels aan het oog te onttrekken. Tegenwoordig worden alle mogelijke soorten goten gebruikt waarmee u kabels wegwerken kunt: antennekabels, videokabels en luidsprekerkabels worden (soms samen met de stroomkabels) in een kabelgoot geplaatst. Dat kan thuis handig zijn, op kantoor, in de garage, in het magazijn, in de auto of op de boot. Let wel op enkele details bij het gebruikte materiaal en de wijze van bevestiging van kabelgoten.

Soorten kabelgoten in materiaal en vorm

Allekabels heeft modellen waarmee u kabels wegwerken kunt in kunststof (PVC) uitvoering en in aluminium uitvoering. Het is een persoonlijke keuze welk materiaal het beste past bij de plek waar u de goot wilt gebruiken. Qua kleuren kunt u kiezen tussen wit, zwart en grijs (of zilver, indien het een aluminium kabelgoot betreft). We verkopen onze goten in deze kleuren, omdat deze vaak in een interieur worden gebruikt. Met deze gekleurde types kunt u goten en kabels wegwerken tegen de achtergrond van uw interieur. Wel heeft de keuze van het materiaal ook zijn weerklank op de wijze van bevestigen. Zo worden bijna alle aluminium goten standaard geschroefd en niet geplakt. Kabelgoten zijn vaak extra flexibel dankzij het gebruik van elastisch materiaal zoals pvc. Toch beschermt het materiaal de kabel afdoende tegen beschadigingen. Het is makkelijk te bevestigen dankzij het meestal meegeleverde dubbelzijdig plakband. Aluminium goten waarmee u kabels wegwerken kunt, worden doorgaans bevestigd middels schroeven. Kijk op de betreffende productpagina van de kabelgoot die u wil kopen wat precies de bevestigingsmogelijkheden zijn van het gekozen type.

Kabels wegwerken met kabelclips

Kabelclips gebruikt u wanneer u kabels wegwerken wilt, bijvoorbeeld langs plinten of kozijnen. U kunt ze natuurlijk ook gebruiken om kabels te fixeren op muren en vloeren, maar dat ziet er niet zo netjes uit. Kabelclips zijn er in diverse uitvoeringen. Er zijn ronde en vierkante kabelclips, deze laatste worden meestal platte kabelclips genoemd. Let u behalve de vorm en de afmeting van de clip ook op de lengte van de spijker? De meeste kabelclips zijn wit, we hebben ze echter ook in een grijze uitvoering. En hebt u geen zin om bij het kabels wegwerken met een hamer op uw vingers te meppen, iets dat vaker bij het werken met een standaard kabelclip voorkomt? Overweeg dan het gebruik van onze zelfklevende kabelclips. Ook bij kabels wegwerken geldt: wie zij vingers wil sparen moet slim zijn.

Passen en meten bij kabels wegwerken

Gaat u kabels wegwerken, leg dan een systeem aan en combineer rechte stukken kabelgoot met slimme hoekstukken. Kies voor een compacte 33mm kabelgoot of ga voor 70mm diepte als de hoeveelheid kabels die u weg wil werken wat groter is. Of koop een kabelbox en berg uw snoeren flexibel op in een box die u ook makkelijk mee kunt nemen op locatie. Sommige kabelgoten kennen gescheiden kamers voor structureler kabels wegwerken. Kijk op de betreffende productpagina of dit het geval is. Heeft u handgereedschap en bevestigingsmateriaal nodig bij het kabels wegwerken, dan kunt u ook bij Allekabels terecht. Van boormachine tot schroevendraaier en van schroef tot plug, wij staan klaar om u van het juiste materiaal te voorzien zodat u kabels wegwerken kunt.

Uw accessoires voor kabels wegwerken online kopen

Alle accessoires voor kabels wegwerken thuis, op de werkplek of elders koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over accessoires voor kabels wegwerken of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie