Overige producten uit: Ventilator

Torenventilator, waar dient deze voor?

Torenventilatoren zijn ventilatoren die beduidend groter zijn dan bijvoorbeeld tafelventilatoren. Dit betekent enerzijds verhoogde capaciteit ten opzichte van kleinere tafelmodellen, waardoor ook grotere ruimtes goed geventileerd kunnen worden met deze uitvoeringen. Anderzijds is het met torenventilatoren vele malen makkelijker om hele ruimtes te ventileren, bijvoorbeeld doordat de locatie van het apparaat niet afhankelijk is van een tafel of kast, maar het grotere vermogen speelt ook hier een rol. Deze luchtverversers zijn dus uitermate geschikt om uw ruimtes precies zo te ventileren zoals u dat wilt. De verschillende modellen torenventilator zijn beschikbaar met verschillende specificaties, zodat er een geschikt model is voor iedere ventilatiesituatie.

Kolomventilatoren

Torenventilatoren worden ook wel kolomventilatoren genoemd. Deze uitvoeringen blazen letterlijk vanuit een kolom, waardoor er in combinatie met een draaifunctie een erg efficiënte ventilatie van uw ruimtes plaatsvindt. Deze producten zijn erg functioneel als u niet maar op één hoogte een verfrissing wilt creëren, maar over de volledige hoogte van het apparaat. Ook is het design van deze apparaten vaak wat gestroomlijnder en passen ze daardoor meestal mooier in het interieur dan de in hoogte verstelbare torenventilatoren. Het kolomtype is dus een echte aanrader als u op zoek bent naar een manier om uw ventilatie naar een hoger niveau te tillen zonder dat het apparaat een te opvallend aandachtspunt in uw interieur wordt.

Basisspecificaties

Het assortiment van Allekabels bevat uitvoeringen die ventileren in verschillende standen, in verschillende groottes en met verschillende vermogens. Het ligt aan deze drie specificaties hoe krachtig een bepaald model kan blazen. Let wel op de combinatie van deze drie gegevens: een grote uitvoering met een groot blaasoppervlak maar een laag vermogen en lage draaisnelheden blaast minder krachtig dan een iets kleinere uitvoering die een groter vermogen en een grotere snelheid heeft. Welke specificaties voor u wenselijk zijn is natuurlijk ook afhankelijk van de locatie van het apparaat. Als u zich vaak dichtbij de ventilator bevindt is een wat lager vermogen natuurlijk geen probleem, maar als u een hele ruimte moet ventileren is een krachtige uitvoering een duidelijk voordeel.

Draaihoek en hoogte

Deze producten hebben een aantal mogelijke opties die in bepaalde situaties erg van pas komen. Het draaibereik is bepalend voor de luchtstroom die in een ruimte wordt gecreëerd. Als de ventilator in een hoek van de ruimte geplaatst wordt, is een draaihoek van 90° genoeg (als het apparaat verder zou draaien blaast het slechts tegen de muur). Mocht u echter een andere locatie willen kiezen, let er dan dus op dat de draaihoek groot genoeg is. Verder verschillen deze apparaten in hoogte, iets dat u de mogelijkheid biedt om zelf te bepalen welk bereik het model van uw keuze moet hebben. Een lager model kiezen kan bijvoorbeeld handig zijn om te voorkomen dat er in een leefruimte tocht ontstaat op gezichtshoogte, een hoger model is een goede keuze als de frisse bries juist wel op die hoogte de bedoeling is.

Extra opties

Een niet te onderschatten eigenschap van deze producten is het geluidsniveau, dat vooral belangrijk is als u ‘s nachts gebruik wilt maken van ventilatie. Het is vanzelfsprekend aan te raden om een stille versie te kopen voor nachtelijk gebruik. Er zijn bijvoorbeeld uitvoeringen met een speciale stille stand voor ‘s nachts. Daarnaast bestaan er wat luxere modellen met afstandsbedieningen en timerfuncties. Om de ventilator vanuit of bed, bank of luie stoel te kunnen bedienen, zodat u de verkoelende werking bijvoorbeeld voor het slapengaan kunt aanpassen aan uw eigen wensen. De timerfunctie dient om de ventilator aan- en uit te laten gaan op het moment dat u dat wenst (denk aan het uitzetten nadat u in slaap bent gevallen). Dit bespaart energie en voorkomt ‘s nachts een te snelle afkoeling van uw slaapkamer.


Klantenservice & Informatie