"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Tuinslang

Cellfast 3-wegconnector Ergo
3-5 dagen levertijd
€ 8,49
Tuinslang - 3-weg snelkoppeling - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 4,29
Tuinslang - dichtingsringen - Cellfast
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 3,19
Tuinslang - Slangenwagen - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 214,99
Tuinslang - Slangenwagen - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 214,99
Tuinslang - Slangenwagen compleet - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 356,99
CELLFAST - TELESCOPISCHE LANS - 4 FUNCTIES - ERGO - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 46,99
CELLFAST - SLANGHASPEL - ALUPLUS - 1/2
3-5 dagen levertijd
€ 50,99
HANDSPROEIER - 0.5 L - Toolland
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,19
Slang voor tuindouche - Cellfast
3-5 dagen levertijd
€ 31,79

Een tuinslang voor elke tuin

Tuinslangen worden gebruikt voor verschillende klussen in en om de tuin. Niet alleen is het een makkelijke en snelle manier om veel planten en bloemperken water te geven, maar ook voor het vullen van de vijver, het zwembad of een aquarium binnen is een tuinslang een praktisch tuingereedschap. Afhankelijk van waarvoor de slang (voornamelijk) gebruikt gaat worden, kunt u kiezen voor een lengte of type. Als de tuin 20 meter diep is, dan is het niet nodig dat het water eerst vijftig meter moet afleggen, voordat de planten water krijgen. Bovendien ligt er dan 30 meter overbodige slang in de weg. Voor het water geven van de planten, kunt u kiezen voor een slang die speciaal hiervoor bedoeld is, zoals een druppelslang. Wilt u de tuinslang ook voor andere doeleinden gebruiken, gebruik dan een verwisselbare sproeikop.

Opgeruimd dankzij een haspel

Om een tuinslang makkelijk en goed op te kunnen bergen, kunt u gebruikmaken van een tuinslanghaspel of van een slangenwagen. Een tuinslanghaspel komt in verschillende vormen, met allerlei opties. Met bijvoorbeeld een slangenwagen op wielen rolt u de slang eenvoudig om de haspel en rijdt u de wagen naar de schuur of het tuinhuis. Ook kunt u kiezen voor een draagbare box, waarin de tuinslang wordt gerold. Om extra tijd te besparen, zijn er ook slanghaspels die automatisch oprollen. Zo kunt u als u klaar bent met in de tuin werken, snel en makkelijk de slang opbergen en heeft u er geen omkijken meer naar.

Tips voor in de praktijk

Net zoals u met alle andere spullen voorzichtig dient om te gaan, geldt dat ook voor tuinslangen. Wanneer u nog vele jaren plezier wilt hebben van bijvoorbeeld een sproeier, moet u met een aantal aspecten rekening houden. Kijk bijvoorbeeld naar de ondergrond van uw tuin. Een ruige en steenachtige ondergrond doet de slang veel sneller slijten. Houd deze daarom zoveel mogelijk op zachte ondergronden (mos, gras). Rijd niet met voertuigen over een tuinslang. Een waterslang uitgerold op de uitrit laten liggen is niet verstandig. Auto's, fietsen en skelters rijden hierover heen en dit komt de kwaliteit van de watersproeier niet ten goede. Hang de waterslang niet op een koude plek op. Dus niet buiten of in de vrieskou in de schuur. Zorg er tevens voor dat al het water eruit is. Wanneer de eerste sneeuwvlokjes vallen, de ramen beslaan met ijs en het vloeibare water in ijs verandert zal ook het water in de slang tot ijs worden. Dit kan leiden tot barsten in uw irrigatiesysteem.

Tuinslang wel, gieter niet

Ten slotte: er zijn enkele zaken die u met een waterslang wel kunt doen, maar met een gieter niet. In tegenstelling tot een gieter kunt u met de slang in zeer korte tijd veel planten en bloemen in uw tuin van water voorzien. Met de waterslang kunt u tevens de gehele tuin met een flinke hoeveelheid water bereiken. In hoeverre u zich met de slang door de tuin kan verplaatsen is uiteraard wel afhankelijk van de lengte van uw tuinslang. Op zomerse dagen kunt u uw kinderen een fantastische middag bezorgen door de sproeier op de tuinslang aan te sluiten, deze aan te zetten en de kinderen met de sproeier laten spelen. En als laatste: voor de een is het wassen van de auto een noodzakelijk kwaad en voor de ander is het weer pure ontspanning. Echter maakt een tuinslang het wassen van de auto er vele stukken makkelijker op. Met een gieter lukt dat niet alleen vrij lastig, het ziet er ook té komisch uit.

Sproeien met systeem

Omdat niet iedereen de tijd en de mogelijkheden heeft om elke paar dagen de tuin te sproeien, zijn er ook bevloeiingssystemen waarbij de geperforeerde tuinslangen in de toplaag van de bodem worden ingegraven. Dergelijke systemen zijn niet alleen ideaal voor een altijd groen gazon, maar ook voor het vochtig houden van de grond in (verhoogde) borders en bloembakken op een (dak)terras. Bevloeiingsslangen zijn kleiner van diameter en dunner van materiaal dan een gewone tuinslang. Doordat er tijdens het bevloeien ook geen water verspild wordt, is het waterverbruik beduidend lager. Tuinslangen voor bevloeiingssystemen hebben, vanwege hun afwijkende maat, hun eigen accessoires, nozzles en koppelstukken. Net als zonwering en tuinverlichting is de bevloeiing voor de tuin eveneens op een huisautomatiseringssysteem aan te sluiten.