Overige Producten 
Kabels 
Account  

Fietsenrek

Hoe kies ik het juiste fietsenrek?

Een fietsenrek is een eenvoudige constructie, vaak van staal of aluminium, die u op de grond kunt plaatsen en eventueel nog kunt vastschroeven. Sommige fietsenrekken hebben ook de optie om deze aan de muur te bevestigen. Wilt u uw fiets opbergen, dan is een fietsenrek een gemakkelijke manier om 1 of meerdere fietsen kwijt te kunnen. Maar waar moet u nu op letten voordat u een fietsenrek bestelt? Allereerst kunt u het beste even de plek meten waar het rek komt te staan. Een fietsenrek voor meerdere fietsen kan namelijk vrij groot uitvallen. Kijkt u vervolgens ook even de bandbreedte van uw fietsen na. Een mountainbike bijvoorbeeld, heeft vaak wat bredere banden dan een damesfiets. Het zou natuurlijk zonde zijn als de fiets tijdens het fiets opbergen niet blijkt te passen in het rek.

Fiets opbergen: andere oplossingen

Behalve fietsenrekken biedt Allekabels nog vele oplossingen voor de uitdaging die “fiets opbergen” heet. Heeft u niet zo veel plek in uw schuur of garage en is een lomp fietsenrek dus geen optie? Overweeg dan eens een fiets ophangsysteem, deze hebben we in verschillende uitvoeringen. Voor elke plek en fiets wat wils, denk bijvoorbeeld aan een fietshaak waarmee u uw fietsen gemakkelijk (eventueel rechtop) tegen een muur kunt stallen. Uw fiets opbergen waar u er helemaal geen last van heeft? Bevestig dan een fietslift aan het plafond. U hijst uw fiets naar boven en hij is volledig uit het zicht.

De fiets mee op reis

U denkt er misschien niet direct aan bij het woord fietsenrek, maar uiteraard zijn er ook oplossingen om uw fiets mee te nemen op de auto. Deze fietsendragers zijn er voor op het dak, aan de kofferbak of op de trekhaak van uw auto. Allekabels biedt zelfs oplossingen voor het bevestigen van zo’n drager aan uw caravan. Zo hoeft u op uw plaats van bestemming geen fietsen te huren, u neemt gewoon uw eigen fiets mee, die toch altijd het fijnste rijdt. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn voor vuil of stof op uw fiets door de reis. Uw fiets opbergen tijdens het transport, maar ook in uw garage of schuur, kan veilig en beschermd met een van onze fietshoezen.

Uw fietsenrek kopen

Een fietsenrek kopen doet u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een fietsenrek, fiets opbergen of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie