Overige Producten 
Kabels 
Account  

Fietsenrek

Fietsenrek: hoe kiest u er een?

Een fietsenrek is meestal een eenvoudige metalen constructie die los op de grond of vloer geplaatst wordt. Daarmee blijft het rek dus gemakkelijk verplaatsbaar, hetgeen vaak ook de bedoeling is. U kunt een fietsenrek op de vloer natuurlijk ook vast aan de vloer bevestigen. Verder hebben diverse vloerrekken de mogelijkheid om meerdere rekken aan elkaar te bevestigen, waardoor de totale lengte minimaal verdubbelt. Een andere manier om fietsen te bergen, is via een fietsenrek aan de muur. Dit dient altijd vastgeschroefd te worden. Raadpleeg altijd de betreffende productpagina of uw vloerrek of muurrek compleet met bevestigingsmaterialen geleverd wordt. Een apart type fietsenrek is het fietsenrek met verschillende hoogtes. Niet alleen zijn deze plaatsbesparend, door het hoogteverschil zijn fietsen makkelijker aan elkaar te bevestigen. Verder hebben we inklapbare fietsenhouder voor aan de muur. Een laatste optie ten slotte is de fietslift voor aan het plafond. Bij deze variant moet u wel even kijken naar het maximale gewicht dat dit fietsophangsysteem aan kan.

Mag het (f)ietsje meer zijn?

Met maar een fiets die u op moet bergen, ligt het voor de hand om dat aan muur of plafond te doen als u weinig plaats ter beschikking heeft. Bij meer dan een fiets kunt u kiezen uit een hele serie verschillende fietsenrekken voor op vloer of grond. Een fietsenrek voor 2 fietsen kan al volstaan, maar met een fietsenrek voor 4 fietsen kunt u even vooruit, terwijl ons assortiment oploopt tot rekken voor 5 fietsen. U kunt natuurlijk ook meerdere exemplaren koppelen. Het kan ook zo zijn, dat u uw fiets altijd met forse fietsentassen eraan vast in de garage wil plaatsen. Houd in dat geval ook rekening met wat extra ruimte.

Fietsenrekken voor binnen en buiten

De meeste fietsen zult u in een fietsenrek binnen willen stallen. Al onze fietsenrekken zijn hiervoor meer dan geschikt. Ze zijn stevig en al naar gelang de uitvoering precies op maat voor de toepassing die u zoekt. Dus afgestemd op montage aan vloer, muur of plafond. Wilt u uw fietsenrek echter in een vochtige ruimte of zelfs buiten gebruiken, let dan even op het materiaal dat bij het fietsenrek gebruikt wordt. Veel van onze fietsenrekken zijn gegalvaniseerd en daarmee roestbestendig. Bevestigt u het rek aan een muur die vochtig kan worden, moet u er natuurlijk wel op letten dat dat eveneens met roestbestendige materialen gebeurt.

Meten is weten

Niet alleen een fiets wordt aangedreven door spierkracht, ook wanneer u uw fietsen aan de muur of plafond wilt bevestigen is wel wat power en vernuft nodig. Voordat u alles uit de kast haalt, ga eerst even passen, meten en rekenen. Heeft u bijvoorbeeld een elektrische fiets, kunnen de maten toch wel wat forser zijn dan bij een sportfietsje. Bij al onze fietsenrekken worden de afmetingen overzichtelijk aangegeven zodat u zeker weet dat, wanneer u een fietsenrek bij ons bestelt, u het ook kunt gebruiken. Let behalve op de afmeting van het rek ook op de totale afmetingen van alle fietsen die u in het fietsenrek wilt bergen.

Uw fietsenrek online kopen

Een fietsenrek koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een rek of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie