Overige Producten 
Kabels 
Account  

Draagbare radio

Vrijheid, blijheid! Een draagbare radio is inmiddels al meer dan een halve eeuw een populair hebbeding. Het is handzaam, transportabel, niet gebonden aan een vaste plek met netvoeding én het bevordert uw humeur. De opkomst van met name popmuziek is dan ook direct verbonden met de komst en ontwikkeling van de draagbare radio. Waren het vroeger nog bescheiden apparaatjes, inmiddels komen ze met alle toeters en bellen. Analoog, digitaal, met CD speler, USB en bluetooth plus een wekkerfunctie, tegenwoordig is alles mogelijk. Lees hierna meer over welke draagbare radio voor u het meest geschikt is. Lees meer

Draagbare radio: FM en DAB+

Ondanks alle technische ontwikkelingen: een draagbare radio verloochent nooit zijn afkomst. Ze hebben dan ook allemaal een analoge FM ontvangst. De draagbare radio met FM heeft echter al bijna standaard veel meer functies aan boord. De meest in het oog springende is de laatste jaren de DAB+ functie. Een draagbare radio met DAB+ verzekert u van een ongestoorde ontvangst en sterk verbeterde geluidskwaliteit ten opzichte van analoge radio. U kunt het een beetje vergelijken met internetradio, maar een koppeling met internet is bij DAB+ niet nodig. Via een antenne ontvangt een DAB+ radio (meerdere) digitale radiosignalen en verwerkt deze zodanig dat hij de best denkbare geluidskwaliteit op radiogebied aanbiedt.

Draagbaar en oplaadbaar

Een draagbare radio heeft altijd een netvoeding aan boord. Eigenlijk hebben we het dan over een verplaatsbare radio, zo’n netkabeltje beperkt uw actieradius immers aanmerkelijk. Een draagbare radio heeft dan ook tevens de mogelijkheid om, naast op netvoeding, te werken op een stand alone voeding. Meestal betreft het batterijen, maar we hebben ook de nodige exemplaren met een snel oplaadbare accu aan boord. Een accu is ook gemakkelijk op te laden, vrijwel steeds zonder dat u de accu uit het apparaat hoeft te halen. Radio aan stopcontact hangen en opladen maar. Als u uw radio op batterijen wil laten werken, check dan altijd op de betreffende productpagina welk soort batterijen nodig zijn én of deze bij de draagbare radio worden meegeleverd.

Wekfunctie, MP3-speler, CD-speler

Vanwege hun compacte afmetingen en audiomogelijkheden is een draagbare radio ook geliefd op het nachtkastje. Het lag dan ook bij fabrikanten voor de hand om een type draagbare radio met wekkerfunctie op de markt te brengen. Een stap verder was deze wekfunctie te koppelen aan het kunnen kiezen welke muziek u wakker maakt. Hiervoor werd een CD speler en later een MP3 speler in het apparaat geïntegreerd. Inmiddels is het MP3 formaat verouderd en zijn er betere technieken, maar in de volksmond zijn het nog steeds allemaal MP3 spelers. Hoe dan ook, in ons assortiment vindt u de draagbare radio met MP3 speler uiteraard terug.

Draagbare radio: USB en bluetooth

Een draagbare radio hoeft sinds een tijdje zijn leven niet meer in relatieve eenzaamheid door te brengen. De voortschrijdende techniek heeft het mogelijk gemaakt dat ook een draagbare radio met de buitenwereld contact kan maken. Werd dit in eerste instantie nog via een USB aansluiting bereikt, inmiddels zijn er ook draagbare radio’s met bluetooth functie op de markt. Op deze wijze kunt u eenvoudig via bluetooth uw muziek streamen vanaf smartphone, tablet, laptop en alle denkbare andere apparaten met bluetooth functionaliteit. Denk er wel aan dat de maximale afstand tussen zender en ontvanger (in dit geval de draagbare radio) niet meer mag bedragen dan 10 meter.

Uw draagbare radio online kopen

Een draagbare radio koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een radio of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Bouwradio

Klantenservice & Informatie