Overige Producten 
Kabels 
Account  

Barbecue

Wijze van barbecueën

Er zijn twee barbecuetechnieken: grillen en indirect. De klassieke wijze is om het voedsel op de barbecue/BBQ midden boven het vuur te leggen, dit is het grillen. Strikt genomen is er een verschil tussen grillen en roosteren: bij grillen wordt het voedsel gaar door de gloed van het vuur, terwijl bij roosteren het voedsel gaar wordt door de hete rook. Bij indirect barbecueën wordt het voedsel terzijde van de warmtebron gelegd. Door daarbij een deksel er bovenop te leggen wordt het voedsel gegaard. Bij de indirecte wijze van barbecueën brandt het voedsel minder snel aan. Dit kan ook gerealiseerd worden door het voedsel in te smeren met olie, die het voedsel tegen aanbranden beschermt. Gewoonlijk worden nog kruiden en sauzen toegevoegd.

Houtskoolbarbecue/BBQ

Barbecue/BBQ-toestellen zijn er in meerdere uitvoeringen. De meest eenvoudige, en populaire door zijn zeer redelijke prijs, is de houtskool barbecue/BBQ. Hierbij wordt houtskool voor het vuur gebruikt. Om het houtskool gemakkelijk tot ontbranding te brengen wordt in het hout een aanmaakblokje gelegd, dat redelijk licht ontvlambaar is. Deze zijn er in twee varianten: wit en bruin, waarbij de witte gebaseerd is op aardolie en de bruine op een mengsel van zaagsel en parafine of anderszins plantaardige olie. De temperatuur wordt geregeld door de hoeveelheid zuurstof die toegevoegd wordt. Een andere uitvoering is de gasbarbecue/BBQ. De gas-uitvoering gebruikt gasflesjes of gasbussen met butaan- of propaangas om het vuur in stand te houden. Met een ontsteker wordt dit gas daartoe tot ontvlammen gebracht. Daar waar de houtskoolbarbecue/BBQ ongeveer 30 minuten nodig heeft om gebruiksklaar te zijn, duurt het bij de gasbarbecue/BBQ maar ongeveer 10 minuten. Ook dit barbecue/BBQ-toestel koelt na gebruik snel af en heeft een nauwkeurige temperatuurregeling. Er komen ook hier minder schadelijke stoffen vrij. Bovendien zijn er geen asresten zoals bij de houtskooluitvoering. Een bijzondere variant is nog de zwenkgrill in ons assortiment. Hierbij hangt het rooster aan een ketting en deze kan dan rustig heen en weer slingeren, zodat het vlees gelijkmatig gaart.

Elektrisch/Pellet/Tafel grill

Nog sneller gaat het opwarmen met een elektrische barbecue/BBQ. Deze verbruikt alleen aardig wat stroom. De typische rooksmaak ontbreekt, is echter enigszins te compenseren met een bakje houtsnippers oftewel rookhout. Voordelen zijn wel: koelt vrij snel af na gebruik en heeft een goede temperatuurcontrole. Het is gezonder dan houtskool barbecueën, omdat er minder schadelijke stoffen vrijkomen. Bovendien is er geen brandgevaar. Dit type barbecue/BBQ toestel is het meest onderhoudsvriendelijk. Voor wie het graag ongecompliceerd wil, is de tafel barbecue/BBQ oftewel tafelgrill een handige uitvoering. Deze werkt elektrisch en kan gewoon zoals de naam al aangeeft zonder meer op tafel worden geplaatst. Een andere uitvoering is de pellet barbecue/BBQ. De pellet uitvoering werkt met kleine houtkorrels, de pellets. De pellets worden op elektrische wijze tot ontbranding gebracht. Het verschil in pellet-kleuren wordt bepaald door de gebruikte houtsoort. De pellet barbecue/BBQ is na pakweg 20 minuten gebruiksklaar. De temperatuur wordt met een controller constant gehouden.

Rookhout

Houtsnippers zijn onderverdeeld naar de grootte. Mot is de fijnste soort rookhout. Niet echt geschikt voor hoge temperaturen, omdat mot dan snel opgebrand is. Een maatje groter zijn de chips, die geschikt zijn voor het barbecueën. Zij geven de houtsmaak door aan het vlees. Houtsmaken zijn zeer divers: appel, abrikoos, perzik etc., al naar gelang van welke soort boom het hout stamt. Nog groter zijn de chunks. Zij zijn het meest geschikt om te barbecueën en geven het langste een houtsmaak af. Dan zijn er nog planken en wood paper. Een plank wordt op het rooster gelegd. Om het verbrandingsproces te vertragen kunt u de plank het beste eerst een tijdje in wijn, bier of andere drank naar uw smaak leggen. Dan legt u het plankje enkele minuten op het rooster en daarna omdraaien. Op de verwarmde zijde kunt u dan het vlees leggen. Wood paper, of in gewoon Nederlands houten papier of papierhout, is vrij dun bladerig hout dat dient om er vlees of vis in te wikkelen. Ook papierhout kunt u het beste even laten weken in wijn, bier of een andere drank om het verbrandingsproces te vertragen. Omdat niet iedere houtsmaak past bij elk soort vlees of vis, kunt u ook de chunks of chips van diverse houtsoorten mixen.

Aandachtspunten

Voordat u een barbecue/BBQ aanschaft is het goed u eerst even een paar vragen te stellen.
  • Hoe vaak wil ik gaan barbecueën?
  • Voor hoeveel mensen wil ik gewoonlijk barbecueën?
  • Wil ik de barbecue/BBQ kunnen verplaatsen?
  • Wat wil ik barbecueën
  • Hoe snel moet het voedsel gaar zijn?
Als u eenmaal de keus gemaakt heeft voor de juiste barbecue/BBQ, dan zijn er nog enkele punten om op te letten. Gebruik geen spiritus, brandalcohol of bio-ethanol om houtskool tot ontbranding te brengen, dit levert een steekvlam op die tot brandwonden leidt. Laat kinderen niet spelen/rondrennen in de buurt van de barbecue/BBQ en houdt dieren uit de buurt ervan. Pas op met los wapperende kleding, u kunt beter een schort nemen. Zeker met warm weer is het oppassen geblazen met bedorven vlees. Leg niet teveel vlees in één keer uit. Bovendien is het uitkijken geblazen dat het vlees ook daadwerkelijk van binnen gaar is en van buiten niet verkoold. Anders bestaat de kans op het oplopen van salmonella en andere bacteriën. Zorg dat de houtskool gloeit en bedekt is met een laagje witte as. Gebruik alleen houtskool die ook echt voor barbecueën bedoeld is. Gebruik nooit gewoon hout als stookmiddel of petroleum om de houtskool aan te steken, dit kan namelijk gevaarlijke stoffen opleveren.

Barbecue/BBQ accessoires

En uiterst handig accessoire is de houtskoolstarter. Het is een kan waarin u de houtskool of de briketten op temperatuur kunt brengen. Zodra ze dan roodgloeiend zijn kunt u de inhoud van de houtskoolstarter in de barbecue/BBQ gieten. Op deze wijze kunt u op een veilige manier de houtskool of briketten aansteken. Geeft u echter de voorkeur aan het sfeervol aansteken van de hout, dan kunt u kiezen voor een vuurkorf. Een korf met spijlen, waardoor u het hout kunt zien branden en horen knapperen. Hiervoor is bij ons ook een as-plaat verkrijgbaar. Om het vuur wat aan te wakkeren hebben we nog een blaasbalg voor u in onze catalogus. Kortom: we hebben de juiste benodigdheden, zowel barbecuegereedschap als barbecue brandstof, voor u om er een gezellige barbecue/BBQ-happening van te maken. Grillsets, aanmaakblokjes gebaseerd op petroleum en hout, barbecueborstels, barbecuetangen, barbecuevorken, barbecuespatels, houtskool, briketten, grillaanstekers maken allemaal deel uit van ons ruime assortiment.

Uw barbecue/BBQ toestel online kopen

Een barbecue/BBQ toestel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een barbecue/BBQ toestel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook schriftelijk zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie