Overige Producten 
Kabels 
Account  

Meetwielen

Het meetwiel is een ideaal hulpmiddel bij het meten van grote afstanden. Allekabels heeft meetwielen (ook wel vaker rolmaat meetwielen genoemd) in het assortiment in analoge en digitale uitvoering met displays die afstanden kunnen aangeven tot 1000 meter, 10.000 meter of 100.000 meter. Afhankelijk van het gewenste gebruik kan gekozen worden voor een meetwiel met groot of klein wiel. De steel is steeds in hoogte verstelbaar, voor optimaal comfort. Ieder meetwiel is van aluminium en kunststof vervaardigd voor laag gewicht en duurzaamheid. Lees meer

Meetwiel: de ideale partner voor het meten van grote afstanden

Er zijn situaties waar afstanden gemeten moeten worden, waarbij een meetlint of zelfs laser meetapparaat niet meer voldoen. Dit is met name het geval als er grote afstanden gemeten moeten worden. Het nameten van een groot bouwterrein, een grote tuin of misschien een wandelroute behoeven ander meetmateriaal. Hier komt het meetwiel in beeld. Met een display dat tot 1000 meter, 10.000 meter of zelfs 100.000 meter weergeeft wordt duidelijk in welke orde van grootte de afstanden liggen die met het meetwiel gemeten worden. Niet voor niets wordt een dergelijk meetinstrument vaak gebruikt door landmeters, waardoor het ook wel bekend staat als landmeetwiel. Onze gunstig geprijsde lichtgewicht versies zijn met name voor de particuliere gebruiker bedoeld. Ook u kunt zo gebruikmaken van de geavanceerde instrumenten en meettechnieken waar de professionals veel profijt van hebben.

Klein of groot wiel

De keuze voor de diameter van het wiel wordt vaak bepaald door de maximale afstand die gemeten dient te worden. Voor de kleinere afstanden wordt meestal een wiel met een kleinere diameter gekozen, voor grotere afstanden een wiel met een grotere diameter. Tevens zal de mate van nauwkeurigheid een keuzefactor kunnen zijn. Ervan uitgaande dat er bij elke omwenteling een bepaalde meetonnauwkeurigheid is, zal deze fout bij een groter meetwiel over een langere afstand uitgespreid worden waardoor een groot meetwiel in facto nauwkeuriger is dan een klein meetwiel. Met een toename van de meetafstand wordt deze meetfout een belangrijkere factor. Het advies van Allekabels.nl: hoe groter de meetafstand des te groter het meetwiel.

Digitaal of analoog display

De keuze voor een digitaal of analoog display voor uw meetwiel is vooral afhankelijk van uw eigen voorkeur. Ieder product in ons assortiment geeft de afstand in decimeters nauwkeurig, dus hier is geen verschil in. Het voordeel van een digitaal meetwiel display moet vooral gezocht worden in de weergavemogelijkheden. Zo is er bij ons meetwiel met digitaal display de mogelijkheid tot omschakeling van metrische naar imperiaal weergave van de gemeten afstand. Ook zaken als geheugen-, oproep- en resetfunctie kunnen voor juist dat beetje extra gebruiksgemak zorgen. Bij ons heeft u de keuze tussen een meetwiel met analoog display of een meetwiel digitaal display. Aan u de keuze, voor het budget hoeft u het niet te laten.

Licht van gewicht maar toch sterk

Niets is zo irritant dan met zware onhandelbare gereedschappen te moeten werken. Een meetwiel is daarom uitgevoerd in aluminium en kunststof. Aluminium voor de steel en kunststof voor het wiel. Door een juiste keuze van materiaal voor de bepaalde onderdelen van het wiel kunnen een licht gewicht en grote mechanische sterkte met elkaar gecombineerd worden. Vooral in het particuliere gebruik, waar onze meetwielen met name voor bedoeld zijn, is dit een groot voordeel. Een meetwiel voor zwaar professioneel gebruik is vaak stukken zwaarder uitgevoerd. Dit omdat er in een professionele omgeving nog veel grotere eisen aan de stevigheid en degelijkheid gesteld worden. Voor de particuliere gebruiker is een dergelijke zware uitvoering in de regel niet lonend.

Verstelbaarheid voor optimaal gebruiksgemak

Om een optimaal gebruiksgemak te garanderen is een meetwiel voorzien van een in lengte verstelbare steel. Hierdoor kan het aan ieders lengte aangepast worden. Afhankelijk van het type dat u kiest, zijn er handige features als de reset hendel of voetsteun. Handig opbergen kan in de meegeleverde (afhankelijk van product) opbergzak/draagtas of inklapbaar wiel (afhankelijk van product). Zo is een meetwiel niet alleen handig in het gebruik, maar zeer zeker ook bij het opbergen. De sterke lichtgewicht constructie draagt hieraan een aanzienlijk steentje bij. Wilt u specifieke informatie over de opbergmogelijkheden van een bepaald product, kijk dan op de productpagina of vraag het onze klantenservice wanneer u toch nog vragen hebt.

Uw meetwiel online kopen

Een meetwiel kopen doet u online bij Allekabels. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een meetwiel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt om uw afstanden mee te bepalen.

Klantenservice & Informatie