Overige Producten 
Kabels 
Account  

Afstandsmeter - Laser afstandsmeter

Met een rolmaat kun je redelijk nauwkeurig meten. Echter heeft een rolmaat heeft in veel gevallen een beperkt aantal meters ter beschikking. Daarbij moet u ook op uw eigen afleesnauwkeurigheid vertrouwen. Met een laser afstandsmeter vervangt u de rolmaat. Met een laser afstandsmeter kun je digitaal via een laserlijn metingen uitvoeren. Allekabels heeft diverse laser afstandsmeter in het assortiment. Lees meer

Laser afstandsmeter

Het is natuurlijk logisch dat u met een laser afstandsmeter digitaal, aan de hand van een laser, metingen verricht. Het is een elektronische vervanger van het meetlint en de rolmaat. Een laser afstandsmeter is handig voor mensen die een beroep uitoefenen zoals mensen in de bouw, architecten en makelaars. Maar ook thuis is deze afstandsmeter ideaal. Met een laser afstandsmeter heeft u altijd de juiste metingen tot op de millimeter nauwkeurig. Er zijn laser afstandsmeter die zelfs afstanden kunnen halen van 250 meter indien u dat nodig heeft. Zo hoeft u niet meer met een rolmaat of meetlint meerdere malen achter elkaar opeenvolgende metingen op te tellen en te controleren op juistheid. U bent dan in één keer klaar en dat met een precisiemeting. Er zijn diverse afstandsmeters beschikbaar. Zo kunt u eenvoudig een meting doen van punt A naar punt B. Maar er zijn ook afstandsmeters met meerdere functies, zoals oppervlakte-, volume- of hoekmetingen. U hoeft dus geen wiskundig rekenwonder meer te zijn om de juiste metingen te doen in en om uw huis. Met een laser afstandsmeter haalt u het genie in huis die voor u de berekeningen tot in de puntjes verzorgt.

Nadelen duimstok, meetlint of rolmaat

U bent waarschijnlijk vanuit het verleden gewend om metingen uit te voeren met een rolmaat of meetlint. Wellicht kunt u zich ook nog wel de duimstok herinneren of is het misschien nog een gereedschap dat u dagelijks gebruikt. Toch wordt het misschien tijd om de aanschaf van een laser afstandsmeter te overwegen. In principe kunt u prima meten met een duimstok, meetlint of rolmaat. Maar als het van belang is om precisiemetingen uit te voeren, dan komt een laser afstandsmeter goed van pas. Een duimstok is meestal 1 meter lang. Na een meter houdt het dan ook op, tenzij u meerdere keren de duimstok verplaatst om de metingen voor te zetten. Het resultaat van de metingen is dan alles behalve tot in de millimeter nauwkeurig. Ditzelfde geldt voor een meetlint of rolmaat. Hoewel er langere varianten zijn, zijn deze meetinstrumenten ook vaak maar voorzien van enkele meters om te meten. Daarnaast kan een rolmaat ook nog eens in uw vingers snijden als het scherpe metalen meetlint te snel terugschiet in zijn huls. Ook als u in de hoogte werkt wordt een meetlint lastig. En met een rolmaat kunt u dan proberen het evenwicht te bewaren, in de hoop dat het metalen lint van de rolmaat niet ombuigt. Met een laser afstandsmeter zijn al deze problemen voorbij. Allekabels heeft diverse modellen in de webshop.

Hoe werkt een laser afstandsmeter?

Bij een laser afstandsmeter bepaalt een laserstraal de resultaten. De afstandsmeter projecteert deze laserstaal naar een bepaald punt dat u zelf heeft geselecteerd, bijvoorbeeld een muur. Op het moment dat de laser de muur raakt, wordt de straal weerkaatst. In de afstandsmeter zit een ingebouwde sensor die de weerkaatsing van het laserlicht opvangt en aan de hand daarvan berekent wat de afstand is op basis van lichtsnelheid. Dit is eigenlijk hetzelfde principe zoals een camera een object op een bepaalde afstand wilt scherpstellen. Alleen maakt een camera geen gebruik van een rode laserstraal. De uitgaande lichtstraal die uit de laser afstandsmeter wordt gezonden wordt gebundeld door een lens. Daarnaast is de afstandsmeter ook voorzien van een aparte lens om de inkomende reflectie van de laser op te vangen. Hoe beter de lens, hoe beter de meetresultaten. In de afstandsmeter zit ook een calculator die op slimme wijze gaat berekenen wat de gemeten afstanden zijn door middel van bijvoorbeeld optellen, aftrekken of vermenigvuldigen.

Extra functies

In de basis kunt u met een laser afstandsmeter een lengtemeting doen van het ene naar het andere punt. Naast meten zijn er vaak meerdere functies beschikbaar. Deze liggen dan ook vaker een prijscategorie hoger. Een van de functies is een berekening van oppervlakte. Hiermee kun het aantal vierkante meters berekenen, waardoor je weet hoeveel laminaat, vloerbedekking of behang u nodig heeft. Als er een volumeberekening op zit, meet u in kubieke meters van een ruimte. Dit kan handig zijn om vast te stellen hoeveel capaciteit nodig is om een ruimte te vullen met bijvoorbeeld warmte of water. Wilt u een hoek berekenen? Dan is de driehoekfunctie een handige functie. Er zijn nog meer functies, naar gelang u specifieke metingen wilt uitvoeren. Er zijn zelfs afstandsmeters waarbij het mogelijk is met Bluetooth waardes te exporteren naar je smartphone of tablet. Houd er wel rekening mee dat een laser afstandsmeter met meerdere functies wel handig kan zijn, maar ook hoger in aanschafprijs ligt.

Waar op letten bij de aanschaf?

Maar welke laser afstandsmeter koopt u? Dat is afhankelijk van de soort klus die u uitvoert. Is het voor thuisgebruik (doe-het-zelf) of voor professioneel gebruik (bouw of constructiewerk)? In beide categorieën zijn er verschillende laser afstandsmeters te koop. Als u gaat voor een lijnlaser voor thuisgebruik, dan bent u meestal relatief goedkoop uit. Deze laser afstandsmeters zijn over het algemeen betaalbaar. Daarbij zijn deze lijnlasers compact, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn in een gereedschapskist en ook handig zijn voor onderweg of in mee te nemen naar een andere locatie. Ook de bediening is eenvoudig en dus gebruiksvriendelijk voor een groot publiek. Houd er wel rekening mee dat de meetafstanden relatief beperkt zijn. Denk hierbij aan een maximum van 30 meter. Ook zijn deze lijnlasers vaak alleen geschikt voor binnenshuis. Een professionele laser afstandsmeter daarentegen kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Deze lijnlasers zijn altijd nauwkeurig in de metingen. Zo kunt u er ook grotere afstanden mee overbruggen, zodat u zeker weet dat u de juiste metingen uitvoert. Afhankelijk van de afstandsmeter die u in huis haalt, kan de laser al vanaf 50 meter metingen verrichten. In het hogere prijssegment kunt u rekening houden met een meetcapaciteit van maximaal 250 meter.

Uw laser afstandsmeter online kopen

Een laser afstandsmeter koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een laser afstandsmeter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenserviceis tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Afstandsmeter

Klantenservice & Informatie