Overige Producten 
Kabels 
Account  

Afstandsmeter - Afstandsmeter Bosch

Als u metingen wilt uitvoeren, dan gebruikt u wellicht een ouderwetse duimstok, een meetlint of rolmaat. Op zich kunt u hier goed mee meten, maar het wordt al moeilijk als u tot de millimeter nauwkeurig moet meten. Zeker als u meer dan 3 meter in lengte moet overbruggen. Een Bosch afstandsmeter biedt dan uitkomst. Hiermee kunt u grote afstanden opmeten en dat tot de millimeter nauwkeurig. Ook verschillende soorten metingen zijn mogelijk met diverse Bosch afstandsmeter. Bekijk de afstandsmeters van Bosch in onze webshop. Lees meer

Geschiedenis afstandsmeter

Oorspronkelijk is de afstandsmeter niet uitgevonden om in de bouw, maar om in de oorlog te gebruiken. Er zijn zelfs twee mensen geweest die de afstandsmeter hebben uitgevonden. Dit waren de Amerikaan William Simms en de Engelsman Percy Smith. Beiden maakten de uitvinding in eigen land omstreeks 1890. Zij ontwierpen de afstandsmeter voor oorlogsschepen. Deze schepen kregen met hun kanonnen een steeds grotere reikwijdte. Om beter de afstand (precisie) te kunnen bepalen, werd de afstandsmeter ontworpen zodat de kanonnen ook beter afgesteld konden worden voor een betere inslag op andere schepen. Tegenwoordig zijn afstandsmeters gemeengoed geworden in de bouw, architectuur en makelaardij. Voorheen maakte men gebruik van duimstokken, meetlinten en rolmaten. Tegenwoordig heeft de digitale afstandsmeter al deze gereedschappen vervangen. Een afstandsmeter, zeker van het merk Bosch, is tegenwoordig gemakkelijk in gebruik en tot in millimeters nauwkeurig. Dus waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.

Bosch afstandsmeter

Bosch is een merk dat iedereen kent. Zowel in huishoudelijke apparaten als elektrisch gereedschap. In 1886 ooit begonnen als Robert Bosch GmbH in Stuttgart, tegenwoordig een wereldwijd fenomeen. Simpelweg onder de naam Bosch. Bosch is een van de merken die vaak in één adem genoemd wordt met voormachines en is een kwaliteitsmerk dat de consument vertrouwt. Bosch is als sinds het begin van de oprichting innovatief en maatschappelijk betrokken geweest. En dat is ook terug te zien in de producten. Van boor- tot schuurmachines, van zagen tot digitaal meetgereedschap. Bosch is een merk datgene maakt wat mensen nodig hebben en hun kluswerk vereenvoudigt. Zo ook de afstandsmeters van Bosch. Deze afstandsmeters van Bosch zijn er in diverse varianten met verschillende prijsklasse. Afhankelijk van de soort berekeningen die u wilt maken, met welke nauwkeurigheid dit moet gebeuren, in welk omstandigheden de afstandsmeter van Bosch moet functioneren en hoeveel meter hij moet overbruggen, hebben wij diverse Bosch afstandsmeters in het assortiment opgenomen. Bekijk het assortiment en bestel eenvoudig via de Allekabels webshop.

Soorten berekeningen met een Bosch afstandsmeter

Afstandsmeters van Bosch zijn divers met betrekking tot de verschillende functies. Afhankelijk van de soort klus, kunnen de meetopties van de Bosch afstandsmeter van belang zijn. Is het voor een simpele meting van de lengte van punt A naar punt B? Dan volstaat een afstandsmeter die alleen de lengte berekent. Dit zijn de meest eenvoudige afstandsmeters die wij van Bosch in het assortiment hebben. Wilt u meer soorten berekeningen kunnen maken, dan zult u moeten letten op de aantal functies en de soort functies van de afstandsmeter. Zo is er een afstandsmeter met oppervlaktemeting. Hiermee kunt u gemakkelijk berekenen hoeveel vierkante meter u heeft en daarmee bepalen hoeveel vloerbedekking, laminaat of zelfs behang u nodig heeft voor een bepaalde oppervlakte. Maar er zijn ook Bosch afstandsmeters die volume berekenen in kuub. Zo berekent u bijvoorbeeld hoeveel warmte of water u nodig heeft om een ruimte te vullen. Zo zijn er nog meer mogelijke functies die op een Bosch afstandsmeter kunnen zitten. Het is vaker wel zo dat hoe meer functies er op zitten en hoe groter de afstand waarop u kunt meten, hoe dieper u in uw buidel moet tasten voor de aanschaf.

Specificatie IP-waarde

Als u eenmaal een afstandsmeter van Bosch heeft gevonden die uw voorkeur heeft en functioneel is voor uw werkzaamheden, dan doet u er verstandig aan om de specificaties even na te lopen. Zo weet u precies welke eigenschappen uw specifieke voorkeur van de Bosch afstandsmeter heeft. Over de algemene specificaties krijgt u verderop meer uitleg. Nu zullen we even de IP-waarde verder uitlichten. Afhankelijk van de omgeving waarbinnen u de afstandsmeter van Bosch gaat gebruiken, is het belangrijk om te bepalen welke IP-waarde uw afstandsmeter nodig heeft. Er staan twee getallen achter ‘IP. Hoe hoger die getallen, hoe hoger de bescherming tegen stoffen van buitenaf. De twee getallen hebben afzonderlijk hun eigen waarde. Het eerste getal geeft aan hoeveel weerstand het apparaat tegen stof heeft. Het tweede getal geeft aan hoe (spat)waterdicht het apparaat is. Handig voor als u vaak buiten in de regen gaat klussen. De stofbescherming (eerste getal) heeft een maximale waarde van 6. Het tweede getal over de waterdichtheid gaat tot een waarde van 8. De IP-waarde IP68 is daarmee dan ook de hoogste categorie aan bescherming voor uw Bosch afstandsmeter.

Basisspecificaties Bosch afstandsmeters

Zoals hierboven beschreven kan de IP-waarde van belang zijn bij de aanschaf van uw Bosch afstandsmeter. Het zou zonde zijn als u hier geen rekening mee houdt en hierdoor wel een goede afstandsmeter aanschaft maar niet voor de juiste omstandigheden. Het zou zonde zijn als een Bosch afstandsmeter hierdoor kapot zou gaan, terwijl dit niet hoeft als u voor de specificaties kiest die van toepassing zijn op uw kluswerkzaamheden. Let bij de specificaties als eerste op het bereik die de afstandsmeter heeft. Dit is wel van belang, want als u een grotere afstand moet overbruggen dan uw gekochte afstandsmeter aankan, krijgt u onnauwkeurige berekeningen. Daarnaast zult u ook rekening moeten houden met de nauwkeurigheid van de metingen. Dit varieert meestal tussen de 1,5mm tot 2mm nauwkeurig. Ook de soort metingen is een specificatie om rekening mee te houden. Wilt u niet alleen de lengte opmeten, maar bijvoorbeeld ook oppervlaktes en volume berekenen? Kijk dan of de afstandsmeter van Bosch deze functie heeft. Dit zijn de belangrijkste basisspecificaties, zodat u in ieder geval voor de juiste klus de perfecte afstandsmeter heeft.

Uw Bosch afstandsmeter online kopen

Een afstandsmeter van Bosch koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Bosch afstandsmeter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Afstandsmeter

Klantenservice & Informatie