Kabels 
Overige Producten 
Account  

SD kaartlezer

Veel fototoestellen en video camera’s maken gebruik van een SD kaartje voor het opslaan van foto’s en video’s. U wilt natuurlijk de gemaakte foto’s en video’s graag snel en eenvoudig op uw Mac of pc overzetten. De eenvoudigste manier om dat te doen, is het kaartje uit de camera halen en in een SD kaartlezer steken. Sluit de SD kaartlezer aan op uw Mac of pc en u kunt snel en eenvoudig alle foto’s en video’s die op het kaartje staan kopiëren. De SD kaartlezer is eenvoudig in gebruik. Sluit de lezer met de USB stekker aan op uw computer en steek het kaartje in de lezer. Zodra uw computer het SD kaartje herkent als externe opslag wordt het op uw desktop zichtbaar gemaakt. Lees meer

SD kaartlezer kopen

Het SD kaartje is een populair geheugenkaartje omdat het goedkoop is en veel opslagcapaciteit biedt voor een lage prijs. Het SD kaartje is eenvoudig te herkennen aan de gestileerde letters SD die op het kaartje afgedrukt staan. Het kaartje heeft de afmetingen van 32 mm bij 24 mm en is ca 2 mm dik. Veel camera’s hebben de mogelijkheid, om de camera met een snoertje met uw laptop of pc te verbinden en zo uw video’s en foto’s over te zetten. Deze optie wordt door veel mensen als onhandig ervaren. Om deze optie te gebruiken moet u de camera aanzetten en vaak ook nog een aantal menu-opties kiezen. De ingeschakelde camera verbruikt tijdens het overzetten energie uit de camera-accu. Vaak zet de auto off functie de camera na een paar minuten uit. Allemaal onhandig als u een grote reeks foto’s aan het overzetten bent. Dit is voor veel mensen de reden om een SD kaartlezer aan te schaffen. Het gebruik is eenvoudig. Sluit de USB kabel van de SD kaartlezer op uw laptop of computer aan en steek het in de SD kaartlezer.

SD kaartlezer pen of stick

De meest bekende soort SD kaartlezer is de SD kaartlezer pen of stick. Deze kaartlezer heeft een ingebouwde USB plug. Deze plug is vaak door een kapje afgedekt, zodat er geen vuil in de USB plug kan komen. Het gebruik van de SD kaartlezer stick is eenvoudig. Steek uw SD kaartje in de SD kaartlezer stick. Haal het kapje van de USB plug en steek de USB plug in een vrije USB socket op uw laptop of pc. Het SD kaartje zal als externe opslag herkend worden, waarna er een icoontje voor externe opslag op uw desktop zal verschijnen. Dubbelklik op dit icoontje om het kaartje te openen. U kunt daarna de foto’s en video’s van de externe opslag naar uw desktop of een andere map op uw computer slepen. Heeft u alle foto’s die u wilt kopiëren van het SD kaartje gekopieerd, dan kunt u de externe opslag verwijderen. Rechtsklik op het externe opslag icoontje en klik op verwijderen of eject. Zodra het icoontje van uw desktop verdwenen is kunt u het SD kaartje veilig uit de stick verwijderen en de stick veilig uit uw computer verwijderen.

USB aansluitingen

Voor het aansluiten van een externe SD kaartlezer wordt een USB A stekker gebruikt. Dit is de bekende platte USB stekker. Bijna iedere laptop heeft één of meerdere standaard USB aansluitingen. Uitzondering hierop is de Apple MacBook en de Apple Power MacBook. Deze laptops hebben de moderne USB C aansluiting. Gebruik voor het aansluiten van een standaard USB op een Apple (power) Macbook een USB C naar USB verloopsnoertje. Bij het selecteren van een SD kaartlezer heeft u de keuze uit een USB 2.0 en een USB 3.0 aansluiting. Met de oudere USB 2.0 aansluiting heeft u een maximale overdrachtssnelheid van 480 Mb/s (mega bit per seconde). Met het nieuwe USB 3.0 heeft u een maximale overdrachtssnelheid van 5 Gb/s Dat is dus ruim tien keer zo snel. U kunt alleen maar van de veel hogere overdrachtssnelheid gebruikmaken als uw computer ook over een USB 3.0 poort beschikt. U kunt een USB 3.0 poort eenvoudig herkennen aan het blauwe balkje. U kunt een SD kaartlezer met USB 3.0 ook op een USB 2.0 poort aansluiten. De maximale snelheid die uw SD kaartlezer dan kan halen is die van USB 2.0.

Verschillende soorten kaartlezers

We hebben verschillende soorten kaartlezers in ons assortiment. De meest gebruikte SD kaartlezer is de SD kaartlezer stick. Deze handzame lezer is klein en licht en daardoor eenvoudig mee te nemen in jaszak of cameratas. Dit is een kaartlezer die ideaal is voor gebruik onderweg. Een tweede soort SD kaartlezer is de SD kaart reader die u met een USB kabel aansluit op uw Mac of PC. Deze SD cardreader heeft als voordeel dat u de geheugenkaart gemakkelijk uit de lezer kunt verwijderen zonder dat u de lezer van laptop of pc hoeft los te koppelen. Dit is handig voor gebruik bij een desktop computer. Bij dit type kaartlezer kunt u kiezen voor een USB kabel die vast met de kaartlezer verbonden is of een kabel die u met stekkertje in de kaartlezer steekt. Het voordeel van een vast kabeltje is dat u deze nooit kwijt kunt raken. Het voordeel van en kabeltje met een stekkertje is dat u de kaartlezer gemakkelijker kunt opbergen door het kabeltje te verwijderen. Dit type kaartlezer heeft als voordeel dat u er meerdere soorten geheugenkaartjes mee uitleest.

Uw SD kaartlezer online kopen

Een SD kaartlezer koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een kaartlezer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

SD Kaart

Klantenservice & Informatie