Kabels 
Overige Producten 
Account  

SD kaart houder

Gebruikt u voor uw fototoestel, videocamera of smartphone SD kaartjes? Een SD kaarthouder is een belangrijk accessoire om al uw kaartjes veilig op te bergen. Een micro SD kaarthouder is niet alleen handig om uw kaartjes georganiseerd te houden, maar zorgt er ook voor dat de aansluitcontacten van de kaartjes niet kunnen beschadigen. Voorkom dat u kaartjes met dierbare herinneringen kwijtraakt. Lees meer

Wanneer is een SD kaarthouder onmisbaar?

Veel fototoestellen maken gebruik van een SD kaart voor het opslaan van foto’s. Als u op reis gaat, dan wilt u natuurlijk voldoende opslagruimte hebben voor veel mooie foto’s en video’s. Vaak is het standaardkaartje dat u bij uw toestel gekocht heeft niet voldoende en heeft u de behoefte om meer SD kaartjes op reis mee te nemen zodat u altijd over voldoende opslagcapaciteit beschikt. Dit bespaart u het tijdrovende gedoe om mislukte of minder mooie foto’s van het kaartje te verwijderen zodat er weer ruimte vrijkomt voor nieuwe foto’s. Ook als u meerdere apparaten meeneemt zoals een fototoestel en een videocamera waar een SD kaart in past, is het belangrijk om voldoende SD kaartjes mee te nemen. Maar met alle verschillende kaartjes verliest u al snel het overzicht. De meest handige oplossing om meerdere exemplaren overzichtelijk op te bergen en te managen is een SD kaarthouder. Met een passende SD kaarthouder kunt u al uw overzichtelijk beheren en opbergen.

De juiste soort SD kaarthouder kopen

Wilt u een SD kaarthouder bestellen, dan zijn er verschillende types om uit te kiezen. U kunt kiezen voor de kunststof uitvoeringen waarin u per doosje één SD kaartje in kunt opbergen. Een kunststof SD kaarthouder is een ideale keus als u een goede opbergplek heeft om individuele doosjes veilig op te bergen. Dit kan bijvoorbeeld in een foto- of videocameratas. Heeft u geen vaste plek om het doosje veilig op te bergen, dan raden we u het gebruik van een SD kaarthouder wallet of card case aan. De wallet is een robuuste uitvoering waarin u meerdere SD kaartjes overzichtelijk kunt opbergen. Heeft u een beperkt aantal geheugenkaartjes, dan is de kleine wallet in het assortiment een goede keus. Heeft u veel SD kaartjes, kies dan voor een grote wallet die is voorzien van meerdere opbergvakken met ruimte voor veel kaartjes. Hier kunt u als een boek doorheen bladeren, om snel het juiste kaartje te vinden. Vindt u een wallet te groot om mee te nemen, maar wilt u toch meerdere SD kaartjes kunnen opbergen? Kies dan voor de card case. Deze past gemakkelijk in iedere tas of rugzak.

Bescherm uw extern geheugen

Steek een los SD kaartje nooit zomaar in uw zak of tas, maar gebruik een SD kaarthouder. Doet u dit niet, dan kunnen de contacten op het kaartje beschadigen door scherpe metalen voorwerpen zoals een sleutelbos. Dit kan leiden tot het niet meer functioneren van het kaartje, waardoor alle foto’s en video’s op het kaartje niet meer gelezen kunnen worden. Door een SD kaartje na het verwijderen uit uw camera meteen in een SD kaarthouder op te bergen, beschermt u de aansluitcontacten van de SD kaart tegen vuil en beschadigingen. Neemt u een volle SD kaart uit uw toestel, zet dan het write protect schakelaartje op de “alleen lezen” stand. Hiermee voorkomt u dat als u het kaartje ongezien weer in uw toestel stopt, het materiaal dat al op het kaartje staat niet overschreven kan worden. Een veilig gevoel. Er zijn meerdere soorten SD kaartjes. De bekendste zijn de standaard en micro SD kaart. Daarnaast zijn er enkele minder bekende formaten. Controleer voordat u een SD kaarthouder bestelt of het formaat SD kaart dat u gebruikt erin past.

SD Kaart

Klantenservice & Informatie