Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SDHC kaart

De Micro SDHC kaart wordt veel gebruikt in moderne camera’s en smartphones vanwege zijn kleine formaat. Dit geheugenkaartje is verkrijgbaar in verschillende geheugencapaciteiten en verschillende lees- en schrijfsnelheden. Wilt u een nieuwe Micro SDHC kaart kopen, kijk dan eerst of uw apparaat de Micro SDHC opslagklasse ondersteunt en welke snelheidsklassen uw apparaat ondersteunt of minimaal nodig heeft. U kunt ook naar de lees- en schrijfsnelheid van de Micro SDHC kaart kijken, deze wordt aangegeven in megabyte per seconden (MB/s). Hierbij is de schrijfsnelheid de belangrijkste waarde omdat deze bepaalt hoe snel een camera data op het kaartje kan wegschrijven. Micro SDHC kaart, of SanDisk Micro SDHC kopen? Bestel vandaag en ontvang uw bestelling morgen in huis. Lees meer

Wanneer een Micro SDHC kaart gebruiken?

De Micro SDHC kaart wordt veel gebruikt in kleine camera’s. Dat is ook logisch want de Micro SDHC kaart is het kleinste geheugenkaartje dat er te koop is. Een Micro SDHC kaart is een geheugenkaartje van de opslagklasse SDHC van 15 millimeter bij 11 millimeter en maar 1 millimeter dik. Een Micro SDHC kaart bevat een flash chip waarin de gemaakte foto’s of video’s worden opgeslagen. Een Micro SDHC kaart is voorzien van een aantal vergulde contacten die voor de dataoverdracht zorgen en de flash geheugenchips van spanning voorzien. De vergulde contacten zijn duurzaam en gaan lang mee. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat u de contacten zo min mogelijk met uw vingers aanraakt. De natuurlijke vetten op uw vingers bevatten stoffen die de vergulde contacten over tijd kunnen aantasten en voor slechte elektrische contacten kunnen zorgen. Hierdoor kunt u foutmeldingen krijgen bij het fotograferen, foto’s kunnen niet goed opgeslagen worden, video’s kunnen gaan haperen of de Micro SDHC kaart is niet meer goed uit te lezen. Raakt u de contacten toch aan, neem dan een pluisvrije doek en wrijf de contacten voorzichtig schoon.

Micro SDHC kaart: capaciteit en snelheid

Let er bij het kopen van de micro SD geheugenkaartje goed op dat er verschillende indelingen in klassen geheugenkaartjes te koop zijn. De eerste klasse waar u rekening mee moet houden is de opslagcapaciteitklasse. De High Capacity (HC) klasse biedt een opslagcapaciteit van 2 gigabyte tot 32 gigabyte. Geheugenkaartjes van de HC opslagcapaciteit zijn te herkennen aan de hoofdletters HC. Deze staan als donkere letters afgedrukt in een wit vlakje. Kijk voordat u een Micro SDHC kaart bestelt met welke opslagnormen uw apparaat compatibel is. Stopt u een kaartje van een niet ondersteunde norm in uw camera, dan zult u een foutmelding krijgen en is het niet mogelijk om foto’s of video’s op het kaartje op te slaan. Gelukkig zijn bijna alle moderne apparaten compatibel met de HC opslagcapaciteitsklasse en zit u met een Micro SDHC kaart vrijwel altijd goed. Voor opslagcapaciteit geldt: hoe hoger de opslagcapaciteit hoe groter het aantal foto’s dat u op een kaartje kunt opslaan. Gebruikt u het kaartje voor video’s dan geldt hoe groter de opslagcapaciteit, hoe groter het aantal minuten video dat u op een kaartje kunt opslaan.

De snelheid van een geheugenkaartje

De snelheid van een geheugenkaartje is belangrijk. Hoe sneller een kaartje is hoe sneller uw camera een foto naar de Micro SDHC kaart kan wegschrijven en weer klaar is voor het nemen van de volgende foto. Fotografeert u regelmatig in het RAW formaat, dan is een snelle Micro SDHC kaart een must. Bij het maken van video is voldoende snelheid kritisch. Bij het maken van video is er een continue datastroom, die netjes en zonder haperen op het kaart geschreven moet worden. Om de snelheid van een geheugenkaartje aan te geven zijn enkele typeringen bedacht. Het eerste systeem is de lees- en schrijfsnelheid in MB/s (megabyte per seconde). Deze bestaat dus uit twee getallen. Een getal voor de maximale leessnelheid en een tweede getal voor de maximale schrijfsnelheid. Let op: hiermee wordt de maximale haalbare snelheid opgegeven die onder ideale omstandigheden te halen is. In een poging de snelheid van een geheugenkaartje inzichtelijker te maken zijn door de jaren heen diverse snelheidsklassesystemen ontwikkeld. In het oudste systeem wordt de snelheid weergeven met een getal in een hoofdletter C. Dit systeem loopt van 2 tot 10. Hierbij is 10 het snelst.

UHS klasse aanduiding

De UHS klasse aanduiding bestaat uit twee getallen. Het eerste getal bestaat uit Romeinse cijfers I, II of III en geeft de busspeed van een Micro SDHC kaart aan. De bus is de verbinding tussen uw apparaat en de geheugenchips op het kaartje. UHS I is de standaard bus. UHS II en III maken gebruik van een extra rij contacten op het geheugen van de Micro SDHC kaart waardoor een extra snelle verbinding gemaakt kan worden. De UHS II en III Micro SDHC kaart is in elk apparaat bruikbaar. U kunt alleen gebruikmaken van de extra hoge snelheid als uw apparaat UHS III en/of II ondersteunt. Let op: de bussnelheid zegt nog niets over de snelheid van de geheugenchips zelf. De minimaal gegarandeerde streaming schrijfsnelheid van een Micro SDHC kaart wordt in de UHS norm aangeven door een getal in de hoofdletter U. Hierbij zijn twee mogelijke aanduidingen: U1 en U3. Dit staat voor een minimumsnelheid van 10 of 30 MB/s. De video speed klasse wordt aangeven met de hoofdletter V met daarachter een getal. Dit is een klasse aanduiding die loopt van V6 tot V90. Het getal geeft de minimum streaming snelheid in MB/s aan.

Uw Micro SDHC kaart online kopen

Een Micro SDHC kaart koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een Micro SDHC kaart, kaartlezer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u het juiste product bestelt.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie