Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD 64 GB

Een micro SD kaart 64GB is een populaire geheugenkaart. Met 64 gigabyte opslagcapaciteit biedt het u veel opslagruimte voor foto’s en videomateriaal met hoge resolutie. Ga - voordat u een micro SD kaart 64GB bestelt - na welke snelheidsklasse u nodig heeft. Dit staat aangegeven in de gebruiksaanwijzing van uw camera. Bij een 4K videocamera is dit vrijwel zeker een UHS-3 kaartje, dit is de V30 norm. Lees meer

Wanneer heeft u een micro SD kaart 64GB nodig?

Met een geheugencapaciteit van 64 gigabyte (GB) biedt de micro SD kaart 64GB heel veel ruimte voor vele mooie foto’s in hoge resolutie. Door zijn hoge opslagcapaciteit is het ook bijzonder geschikt voor het maken van video’s in hoge resolutie. Het micro SD kaart 64GB heeft intern een flash geheugenchip waar uw data veilig worden opgeslagen. Ook al verwijdert u het uit uw toestel, de foto’s en video’s blijven permanent op het kaartje staan tot u de micro SD kaart 64GB weer wist. Het is belangrijk dat u uw camera uitschakelt voordat u het kaartje uit de kaarthouder verwijdert. Laat u uw camera aanstaan tijdens het verwijderen, dan kan dit leiden tot beschadigen van het bestandssysteem van de micro SD kaart 64GB. Hierdoor kunnen uw dierbare foto- en videoherinneringen die op het kaartje staan verloren gaan. Heeft u meerdere kaartjes dan is het belangrijk om de exemplaren die niet in een apparaat zitten zo op te bergen dat de contactpunten niet beschadigd kunnen worden, bijvoorbeeld in een SD geheugenkaart wallet.

Installeren van het geheugenkaartje

Een micro SD kaart 64GB is niet groter dan een vingernagel, het is met circa 15 bij 11 millimeter een product dat enige handigheid vergt om in een apparaat te installeren. Een micro SD kaart 64GB kan maar op één manier in een apparaat gestoken worden. Komt u tot de ontdekking dat het niet helemaal in de kaarthouder gestoken kan worden, forceer het dan niet maar trek het uit het apparaat en draai het in de lengterichting om. Druk daarna het kaartje zover mogelijk in het slot tot het niet verder gaat en/of tot het vastklikt. De wijze van verwijderen van een micro SD kaart 64GB is afhankelijk van uw apparaat. Druk het kaartje zo ver mogelijk in het apparaat. Het klikmechanisme laat het kaartje los en de micro SD kaart 64GB wordt door een veertje deels naar buiten gedrukt zodat u het eenvoudig uit het apparaat kunt halen. Heeft de kaarthouder geen klikmechanisme, dan kunt u het kaartje eenvoudig uit het kaartslot verwijderen. Soms moet u op een hendeltje drukken om het te verwijderen. Berg na het verwijderen het kaartje meteen op.

Lees- en schrijfsnelheid

De lees- en schrijfsnelheid bepaalt hoe snel data van een micro SD kaart 64GB gelezen kunnen worden en hoe snel een camera foto’s op het kaartje kan schrijven. De snelheid van een micro SD kaart 64GB wordt aangegeven in megabyte per seconde (MB/s). Dit wordt apart aangegeven voor zowel de lees- als de schijfsnelheid. Hoe snel uw computer foto’s en video’s van een micro SD kaart 64GB kan kopiëren, wordt bepaald door de leessnelheid. Hierbij geeft een hoger getal een kortere kopieertijd aan. Maakt u veel foto’s en video’s en wilt u niet lang wachten bij het kopiëren van alle foto’s en video’s naar uw computer, bestel dan een micro SD kaart 64GB met een hoge leessnelheid. Hoe snel een fototoestel foto’s op een micro SD kaart 64GB kan schrijven, wordt bepaald door de schrijfsnelheid. Veel toestellen kunnen pas weer een nieuwe foto maken als het schrijfproces van de vorige foto gereed is. Dit is te merken bij foto’s met hoge resolutie en lage compressie. Wilt u de wachttijd zo kort mogelijk houden, kies dan voor een hoge schrijfsnelheid.

Snelheidsklassen

Maakt u video’s dan is het belangrijk om op de snelheidsklasse van een SD kaart te letten. De UHS klasseaanduiding bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een Romeins cijfer, I, II of III. Dit cijfer geeft de snelheid van de databus van het kaartje aan. Het cijfer I geeft aan dat de bus een maximale snelheid heeft van 104 MB/s. Het tweede deel van de UHS aanduiding bestaat uit de hoofdletter U met daarin een cijfer. Bij de huidige generatie kaartjes wordt het cijfer 1 of 3 gebruikt. Het cijfer 1 geeft aan dat de gegarandeerde minimum schrijfsnelheid voor video’s 10 MB/s is. Bij uitvoeringen met het cijfer 3 in de U is dit met 30 MB/s drie keer zo hoog. Hoe hoger de resolutie van uw camera, hoe hoger de snelheid van de videostream. Bij camera’s die video’s in het 4K formaat kunnen maken, heeft u vrijwel altijd een snel UHS-3 kaartje nodig om video’s foutloos te kunnen wegschrijven. Voor video’s wordt ook de V standaard gebruikt. Het getal achter de V geeft de gegarandeerde schrijfsnelheid in MB/s weer. Bestelt u het kaartje voor uw fototoestel of videocamera dan zijn de micro SD kaart 64GB class 10, de SanDisk micro SD 64GB, of de micro SDXC 64GB een goede keus.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie