Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD 32 GB

Wilt u een micro SD 32GB kopen voor camera of mobiel, dan is het belangrijk om in de gebruiksaanwijzing van het toestel de vereiste minimum UHS klasse op te zoeken. Dit is nodig om op de hoogste resolutie uw beelden te kunnen opslaan. Heeft u een 4K videocamera dan is vrijwel altijd een UHS-3 micro SD kaart 32gb vereist. Voor het maken van foto’s is de SanDisk 32Gb micro SDHC een goede keus. Lees meer

Voordelen van een micro SD kaart 32GB

Een micro SD kaart 32GB is een veel gebruikt geheugenkaartje voor fototoestel, videocamera en smartphone. Met de geheugencapaciteit van 32 gigabyte (GB) heeft u met dit kaartje veel ruimte voor het maken van mooie reis- en vakantiefoto’s. Dit kaartje is door zijn ruime opslagcapaciteit ook geschikt voor het gebruik in een videocamera of het maken van video’s met uw fototoestel. Een micro SD kaart 32GB is opgebouwd uit flash geheugenchips. Omdat deze chips geen spanning nodig hebben om uw gegevens vast te houden, kunt u een micro SD kaart 32GB gerust uit uw camera halen en buiten uw camera bewaren. Zorg u er wel voor dat u uw camera of smartphone uitschakelt voordat u de micro SD kaart 32GB uit uw camera verwijdert. Doet u dit niet dat kan dit problemen opleveren met het bestandssysteem op de micro SD kaart 32GB waardoor uw bestanden verloren kunnen gaan. Heeft u meerdere geheugenkaartjes die u buiten uw camera bewaart, let dan goed op dat de contacten op de micro SD kaart 32GB niet beschadigd kunnen worden.

Gebruik

Een micro SD kaart 32GB is met zijn afmetingen van 11 bij 15 millimeter niet groter dan een vingernagel. U heeft daarom enige handigheid nodig om het kaartje uit uw toestel te nemen en er een ander weer in te steken. De micro SD kaart 32GB past gelukkig maar op één manier in het kaartslot. Steek het kaartje met de contacten naar voren in het kaartslot. Lukt het niet om het kaartje verder dan halverwege in het slot te steken, dan heeft u het kaartje verkeerd om ingestoken. Haal het kaartje uit het slot en draai het in de lengterichting een halve slag. Druk het kaartje vervolgens helemaal in het kaartslot tot het vastklikt of niet verder schuift. Het uitnemen van een micro SD kaart 32GB gaat op een van de volgenden manieren en is afhankelijk van het toegepaste kaartslot. Druk op het kaartje om te testen of het kaartje iets verder naar binnen gaat en losklikt. Als u het kaartje losklikt wordt het door een veertje deels naar buiten gedrukt. U kunt het kaartje nu gemakkelijk verwijderen. Bij andere types kaartslot moet u op een hendeltje drukken of u kunt het kaartje gewoon uit het kaartslot trekken.

Lees- en schrijfsnelheid van geheugenkaartjes

Een belangrijke eigenschap is de lees- en schrijfsnelheid van een micro SD kaart 32GB. Er zijn meerdere manieren waarop fabrikanten de lees- en schrijfsnelheid van een kaartje aangeven. De eenvoudigste manier is het aangeven van de lees- en schrijfsnelheid van een micro SD kaart 32GB in megabyte per seconde. Dit wordt afgekort tot MB/s. De leessnelheid bepaalt hoe snel uw computer de foto’s en video’s die op het kaartjes staan van het kaartje naar de harde schijf van de computer kunt kopiëren. Bij een lagere leessnelheid zal dit proces langer duren en bij een hoge leessnelheid zal dit proces kort duren. Maakt u regelmatig veel foto’s of lange video’s, dan is het de moeite waard om bij het bestellen van een micro SD kaart 32GB een type te kiezen met een hoge leessnelheid. De schrijfsnelheid bepaalt hoe snel uw fototoestel foto’s op een micro SD kaart 32GB kan schrijven. Dit is een belangrijk gegeven, want bij veel toestellen kunt u pas weer een volgende foto maken als het schrijfproces van de zojuist gemaakte foto voltooid is.

Snelheidsklassen van geheugenkaartjes

Voor het gebruik bij video is het belangrijk niet alleen op de lees- en schijfsnelheid te letten, maar ook op de snelheidsklasse van een micro SD kaart 32GB. De oude C klasseaanduiding waarbij een getal in de hoofdletter C de snelheid aangeeft wordt steeds meer vervangen door de modernere UHS klasse aanduidingen. De klasseaanduiding bestaat uit twee markeringen. De eerste markering bestaat uit Romeinse cijfers, I, II of III. Deze aanduiding geeft de maximale snelheid van de databus van het kaartje aan. Voor veel toepassingen is een klasse I met een maximale bussnelheid van 104 MB/s ruim voldoende. De tweede aanduiding is een getal in de hoofdletter U. Op dit moment worden hier twee aanduidingen gebruikt. Het cijfer 1 in de U of het cijfer 3 In de U. Het cijfer 1 geeft een minimum haalbare streamingsnelheid aan van 10 MB/s aan en het cijfer 3 geeft een minimum haalbare streamingsnelheid aan van 30 MB/s. De minimum streamingsnelheid van een micro SD kaart 32GB is vooral belangrijk bij een videocamera. Kan het kaartje de videostream uit een camera niet aan, dan zal de video niet goed worden opgeslagen.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie