Kabels 
Overige Producten 
Account  

Micro SD 128 GB

Deze geheugenkaart is geschikt voor het opslaan van veel foto’s en video footage. Het kan ook gebruikt worden in smartphones met SDXC microslot. De maximale lees- en schrijfsnelheid van een micro SD kaart 128GB wordt aangegeven in megabyte per seconde (MB/s). De minimale schrijfsnelheid wordt aangegeven met de UHS klasse. Voor het gebruik van een SD kaart in videoapparatuur is videospeed belangrijk. Deze wordt aangegeven met een hoofdletter V, met daar achter een getal. Dit getal geeft de minimale schrijfsnelheid in MB/s. Lees meer

Wanneer is een micro SD kaart 128GB een goede keuze?

Een micro SD card 128GB is een geheugenkaartje met een hoge opslagcapaciteit van 128GB. Het is een van de kleinste geheugenkaartjes die wij verkopen, heeft de afmetingen 15 millimeter bij 11 millimeter en een dikte van maar 1 millimeter. Niet veel groter dan een vingernagel dus. Dit kaartje is van de opslagklasse XC en wordt ook wel micro SDXC geheugenkaartje genoemd. Het hart van een micro SD kaart 128GB bestaat uit een flash geheugenchip waar u foto’s video’s en andere gegevens in kan opslaan. De capaciteit van de flash geheugenchip staat op het kaartje aangegeven in gigabyte (GB) of terabyte (TB). Hierbij is 1 terabyte gelijk aan 1000 gigabyte. Het kaartje heeft een rij vergulde (duurzame) contacten. Deze zorgen voor de dataoverdracht tussen de micro SD kaart 128GB en uw apparaat. Zorg ervoor dat u de contacten op uw micro SD kaart 128GB zo min mogelijk aanraakt. Een micro SD kaart 128GB is bijzonder geschikt voor vakanties, concerten, feesten of andere momenten waarop u veel foto’s of videos maakt.

Micro SD kaart 128GB, snelheidsklassen

Een micro SD kaart 128GB is bijzonder populair vanwege zijn gunstige prijs in relatie tot een hoge opslagcapaciteit. Wilt u een micro SD kaart 128GB kopen, koop dan een kaartje met de mogelijkheden die bij uw apparatuur passen. Om een micro SD kaart 128GB in uw fototoestel, videocamera of smartphone te kunnen gebruiken, is het belangrijk om te weten of uw fototoestel, camera of smartphone de SDXC norm ondersteunt. Kijk in de gebruiksaanwijzing of op Internet of uw apparaat de SDXC norm ondersteunt. Ondersteunt uw apparaat alleen de SDHC norm en niet SDXC, dan is dit product niet geschikt. Steekt u een SDXC card in het toestel dan zal het toestel een foutmelding geven. Als uw toestel SDXC niet ondersteunt, koop dan een SDHC kaartje. Gelukkig ondersteunen veel moderne apparaten de SDXC norm zodat u de microcard SDXC 128GB kunt gebruiken. De XC norm is te herkennen aan de gestileerde hoofdletters XC. Soms oogt het wat rommelig, maar alle relevante aanduidingen staan altijd op de card.

Geheugenkaartje lees- en schrijfsnelheid

Bij het kopen van een micro SD kaart 128GB is het belangrijk om op de lees- en schrijfsnelheid te letten. Hoe hoger de leessnelheid van de micro SD kaart 128GB hoe sneller de foto’s van het kaartje naar uw computer te kopiëren zijn. Maar belangrijker dan leessnelheid is de schrijfsnelheid. Hoe hoger de schrijfsnelheid hoe sneller uw apparatuur foto’s op de micro SD kaart 128GB kan schrijven en weer gereed is voor de volgende foto. Dit zult u vooral ervaren bij het schieten van foto’s in een hoge resolutie. Maakt u regelmatig foto’s in het RAW formaat dan is een hoge schrijfsnelheid een must. Bij het maken van video’s kan de schrijfsnelheid een echte bottleneck vormen. Bij het maken van uw video wordt er continu een stream van data naar de micro SD kaart 128GB weggeschreven. Hoe hoger de resolutie waar u uw camera op ingesteld heeft, hoe meer data deze videostream per seconde bevat. Een hogere resolutie video stelt dus een hogere eis aan de minimale schrijfsnelheid van de micro SD kaart 128GB. Voor het aangeven van de minimale schrijfsnelheid zijn diverse snelheidsnormeringen ontwikkeld. UHS is de aanduiding voor Ultra High Speed, die we hieronder bespreken. Het is een aanduiding om de minimale schrijfsnelheid van een micro SD kaart 128GB aan te geven.

UHS snelheidsklassen, aanduiding in twee delen

Het eerste deel van de aanduiding geeft de bussnelheid van de SD card aan. De bus is het deel van de micro SD kaart 128GB dat de flash geheugenchip verbindt met uw apparatuur en bepaalt de maximale doorvoersnelheid. De bussnelheid wordt aangegeven met Romeinse cijfers en heeft drie aanduidingen I, II en III. De standaardbus wordt aangegeven met het Romeinse cijfer I. Deze bus wordt op een standaard SD card gebruikt. Een SD kaart met UHS bus II en III heeft een extra rij contacten op het kaartje zitten, waarmee een extra snelle verbinding met uw apparatuur gelegd kan worden. Een SD card met een UHS II of III aanduiding kan in elk apparaat gebruikt worden dat voor micro SDXC geschikt is. Uw apparatuur kan alleen maar gebruikmaken van de extra snelle dataoverdracht als uw apparatuur gebruikmaakt van de UHS II of III data bus. Dit wordt aangegeven met de aanduiding UHS II of III. Uw keuze gemaakt? Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een micro SD kaart 128GB of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar.

Micro SD kaart

Klantenservice & Informatie