"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

GPS tracker

Wanneer heeft u een GPS tracker nodig?

GPS is de afkorting van Global Positioning System. Het systeem bepaalt de positie van iets of iemand aan de hand van een serie satellieten die om de aarde cirkelen. Daartoe heeft het wel vrij zicht nodig op die satelliet. Er wordt dan ook vaak gebruikgemaakt van externe antennes. Werkt de GPS tracker met het mobiele telefoonnetwerk voor het doorgeven van de data, is het ook van belang dat de tracker zich binnen het bereik van het gekozen netwerk bevindt. Toepassingen van het systeem zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan het vastleggen van data van wandelingen of trainingen tot aan positionering van uw auto, kind, kat of hond.

GPS tracker auto en boot

Om de actuele positie van uw spullen te kunnen bepalen, heeft u een zogenoemde realtime GPS tracker nodig. Een GPS tracker auto is er in diverse uitvoeringen. U kunt kiezen tussen inbouw en opbouw uitvoeringen. De inbouwmodellen of portable modellen hebben als groot voordeel dat ze niet zo gemakkelijk door kwaadwillenden te traceren en te ontmantelen zijn. Voordat de tracker onklaar is, heeft het alarm zijn werk gedaan. De opbouwmodellen hebben als voordeel dat ze gemakkelijk te plaatsen zijn, bijvoorbeeld via magneten. Samen met de mogelijkheid tot SMS tracering heeft u zo een handzame en flexibele GPS tracker tot uw beschikking. Wanneer u uw tracker op de boot of auto wilt gebruiken, heeft u daarnaast wel vaak een externe antenne nodig.

Trackers voor kind, hond en kat

Trackers voor kind, hond en kat zijn vaak plug en play trackers. Logisch ook, inbouw is in deze gevallen natuurlijk geen optie … In het geval van een GPS tracker hond en GPS tracker kat moet u er even goed op letten of de batterij of accu lang genoeg mee gaat. Zeker een kat wil nog wel eens een paar dagen op pad gaan. Hoewel uw huisdieren u letterlijk dierbaar zijn, is een kind natuurlijk van een geheel andere orde. Een GPS tracker kind heeft dan ook een aantal extra snufjes aan boord. De meeste van dit soort trackers werken zeer eenvoudig. U maakt een account aan op basis van een bijgeleverde activatiecode, schakelt de GPS tracker in en u ziet onmiddellijk waar de schooltas van uw kind is bijvoorbeeld. Betreft het een realtime tracker dan heeft de ontvanger een telefoonchip aan boord, zodat hij via een SIM kaart gegevens kan doorgeven.

Waar moet u verder op letten?

Voor een goede ontvangst heeft een GPS tracker vrij zicht nodig. U kent dit beslist van uw routeplanner in de auto. Deze heeft minimaal via de antenne contact met de buitenwereld nodig. GPS trackers gebruiken binnen gebouwen is dan ook geen goed idee. Een ander aandachtspunt is dat sommige GPS trackers geen onbeperkte tracking hebben. U krijgt een bepaalde periode gratis en daarna moet u een bepaald bedrag betalen voor uw tracking account. Daarvoor werken dit soort trackers wel nagenoeg wereldwijd, hetgeen handig is voor het terugvinden van gestolen spullen of het kunnen zien van de route die uw (gestolen) auto op dit moment aflegt. Ten slotte zijn er ook activity trackers met extra functies voor het bijhouden van data zoals trainingstijden, gelopen afstanden en dergelijke. Draagt u hem ’s nachts, houdt hij zelfs uw slaappatroon bij.